Stationwagon

Ik weet niet of het hier goed staat dus gok ik er maar ff op :lol:Wij moeten een andere auto aanschaffen en we hebben nu een 7 persoons auto, ik vind hem ideaal maar helaas moet ie weg, nu zijn we aan het twijfelen want met 2 kleintjes is die ruimte die we hebben geen overbodige luxe, maar we twijfelen of we niet beter een stationwagon kunnen kopen.Wie heeft een stationwagon en heeft dat echt meer ruimte dan een gewone 4 / 5 deurs auto?En verschilt dat ook per merk eigenlijk, is bijv een Volvo station groter dan een Opel vectra?? Noem maar iets hoor, maar ik ben helemaal weg van een Volvo V40 station, ik vind dat gewoon een mooi model, maarja hij moet ook ruim en practisch zijn he :wink:Wie weet raad? :think:Alvast bedankt !! :mrgreen:

Wij hebben een stationwagon, een toyota corolla, ruime wagen op zich. Hiervoor was het een ford escort.Ik heb eigenlijk geen idee, ik vind het qua laadruimte prettig vanwege de wagen. Bij ons kunnen er 2 bugaboo’s in als het moet 8)Maar een V40? Ik wil een V70 :mrgreen: die vind ik echt geweldig.

oh ja ik heb je ook even de huiskamer in gegooid :angel:

Een garage hebben we nog niet op kok :wink:

Wij zijn van van een 4-drs Seat Ibiza naar een Ford Focus Wagon gegaan en merken duidelijk verschil. We hebben denk ik wel 2 keer zoveel kofferruimte…

Wij doen het net andersom!Wij hebben net een ranault espace gekocht en onze ranault megane station staat nu te koop.

Niet vanwege de ruimte hoor, want het is echt een mega ruime auto die station, we waren en echt heel gelukkig mee, maar hij mag onze caravan niet meer trekken vanwege het gewicht van onze nieuwe caravan.Het is ECHT veel meer ruimte. EN veel makkelijker, minder til werk etc!

Nu heeft onze station ook nog eens een gestroomlijnde buitenkant dus hij is ook nog eens erg mooi vind ik :inlove:DUS mijn advies is zeker te gaan voor een station ipv een sedan model!

Wij hebben een peugeot 307 SW.

Een hele fijne auto met gemiddel ruimte achter denk ik. Wel eel ruimer dan onze volvo 460.

Volvo V70 is wel echt ruimer dan onze auto maar wel een tikkie duurder

op autotrader kun je allerlei auto’s vergelijken en kan je ook details van de wagen zien. Dus ook hoeveel liter een kofferbak heeft.

Reuze handig bij het zoeken naar een auto.Alhoewel…

Ons heeft het niks geholpen. We hebben een eerste proefrit gemaakt in een Sw en waren verkocht 8)

Wij hebben een Peugeot 406 break. Ik ben een echte Peugeot fan, super auto (onze 3e Peugeot). Deze zijn echt heel ruim (de 407 is het nieuwe model) net als de Renault Laguna. Een soort van dubbele kofferbak. Wij hebben standaard de Quinny Buzz achter in dat ding liggen en er kunnen nog boodschappen bij ook.

Wij hebben een Opel Astra station in sportuitvoering, lekker snel, maar bovenal veilig en ruim! Kinderwagen past er met gemak in, daarnaast ook de hond, de boodschappen EN wijzelf. :mrgreen:

wij hebben de volvo v50!! best veel kofferbakruimte ideaal :thumbup:

ik rij met een VW Golf variant ( station)helaas wordt het voor ons te duur en gaat hij er uit als Jade 6 mnd is… dan kopen we een kleinere (lees lichtere) auto…maar hij rijd super :thumbup: heeft een grote ruimte achterin… kunnen een kinderwagen ( met bak) en een buggy in…

lekker ook airco

echt een superwagen( we hebben een kast van 2 meter lang erin vervoerd… met dave er naast en wij twee gewoon voorin hahahaha… en de klep bijna helemaal dicht… die man van die winkel zei dat hij dat nog nooit gezien had dat het zo goed paste :mrgreen: )

Wij rijden een Passat Variant. Wat een ruimte :thumbup: Hele veel beenruimte achterin en een rechte achterkant, dus veel praktische ruimte.We hebben een Renault Laguna gereden en deze oogde groter maar is echt een stuk kleiner qua inhoud dan de Passat.Ook de Volvo V40 oogt groot (komt door het stoere/degelijke uiterlijk) maar we hebben deze gereden en dit is echt een kleine station. Ga er maar eens in zitten als je de kans krijgt. Door de schuine rondingen in het plafond wordt het erg klein van binnen, ook in de kofferbak. Niet doen is mijn advies.Wij rijden ook een Skoda Octavia station en die is ook lekker ruim. Niet zo ruim als de Passat maar wel een fijne auto.

WIj rijden in een Volvo v40 maar de kofferbak is idd niet erg groot hoor… De kinderwagen ingeklapt paste bijna makkelijker in mijn corsa dan in de Volvo…

Verder rijdt hij heerlijk en is het een fijne auto…

Maar als je echt een ruime auto zoekt dan zou ik een andere nemen…grts patricia

Wij hebben een bmw station. ik vind um wel smaller als andere stations. Nog nooit opgemeten, maar dat is mijn idee :wink:.

Verder vind ik een station ideaal. Wij kunnen straks alles meenemen als we weer eens bij mijn moeder blijven slapen.

Een station raad ik iig wel aan :thumbup:

wij hebben een ford focus station

en heel blij mee heerlijk de ruimte hoor toch meer dan gewone focus

renauld megane station :thumbup: :thumbup: :thumbup:

humm wij hebben de Volvo V40 en wij hebben echt een hele grote kinderwagen en hij past er perfect in :think:wij hebben er soms in zitten. De quinny freestyle, de quinny zap en het reisbedje + tassen van overnachtingen … etc…hij is ideaaaaaaaaaal !maar wij willen een grotere over een tijdje … aka lees over 5 jaar waneer nr 3 komt :wink:

:lol:wat voor auto heb je nu? wlek merk bedoel ik :smiley:

Opel Sintra 7 persoons hebben we nu , maar hij is ook erg duur in benzine vind ik :thumbdown: vandaar dat we uit gaan kijken naar een andere :wink:

Wij rijden een subaru legacy sedan… Hiervoor een Ford station. Nu heeft de legacy een megakofferbak, maar toch… de volgende wordt toch wel weer een station… Nu moet ik af en toe “passen en meten” terwijl we bij de ford de klep omhoog deden en er zo alles van een afstandje in konden gooien…

Voor ons dus in het vervolg weer een station…

Wij hebben een peugeot 306, ideale wagen. Er ligt standaart de mutsy kinderwagen, duo seat en nog een buggy (in huis kunnen we het allemaal niet kwijt :oops: )…

De peugeot 306 is in verhouding met andere stations erg licht (dus goedkoper in de belasting) en evengoed ruim…Succes bij het maken van een keuze…