Voor vanavond bij de borrel wil ik een hartige taart maken. Als ik hem nu klaar kan zetten in de koelkast hoef ik hem alleen nog even af te bakken als de visite er is. Er gaan 4 eieren doorheen , kan ik hem dan al klaar maken ?
Ik maak hem meteen klaar. Bak hem 10 minuten in de oven en de overige tien minuten doe ik s avonds.
Dank je ! Ik ga eens aan het werk
Of je maakt hem nu helemaal klaar en warmt het alleen op vanavond
@schoen wrote:
Of je maakt hem nu helemaal klaar en warmt het alleen op vanavond![]()
Dat zou ik doen.
Even in de oven of magnetron en tadaaaa :drool:
Wat heb je erin?
heb hem toch maar helemaal gebakken
Dit is het receptje :
Ingrediënten voor 4 personen (voor groter aantal personen hoeveelheden vermenigvuldigen):
8 plakjes diepvries bladerdeeg
250 gram brie
8 zongedroogde tomaten in olie
1 el olie
75 gram gepelke pecannoten (of walnoten)
2 el bieslook fijngeknipt
beetje bloem
2 el paneermeel
4 eieren
2 dl slagroom
zout, peper
Bereiding:
laat bladerdeegplakjes ontdooien
vet een taartvorm van ca. 26 cm doorsnede met de olie
verwarm de oven voor op 200 graden
snijd de brie in plakjes
dep de tomaten droog en snijd ze in stukjes
leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed bodem en randen van taartvorm ermee
prik met een vork gaatjes in bodem en bestrooi de bodem met paneermeel
verdeel de brie, tomaten, noten en bieslook over de deegbodem
klop de eieren los met room en breng pittig op smaak met zout en peper
giet het mengsel over de taartvulling en en bestrijk ook de deegrand ermee
bak de taart in ca. 30-40 minuten goudbruin en gaar
lekker met een salade
Ow lekker met brie!
Koud is het ook heerlijk
ohhh brie noten bieslook :drool: krijg er trek van zeg
die ga ik ook maar is proberen!
Die klinkt erg lekker.
Ik ga hem even opschrijven en binnenkort uitproberen :drool:
Hij was heerlijk !
Zowel koud als warm