*spoed* zelfrijzend bakmeel ipv bloem??

:wall: :wall: :wall:

Heb toch écht in m’n keukenkastje gekeken voordat ik boodschappen ging doen.

Dácht echt dat er bloem in die kast stond, maar nee…

Ik ga coq au vin maken zometeen, en dan moet je de kip eventjes door de bloem halen zodat ie niet aanbakt.

Tja, en waarvan ik dacht dat het bloem was, is dus een pak zelfrijzend bakmeel…



Kan ik dat er ook voor gebruiken? Weet dat dat gewone bloem is, met wat bakpoeder eraan toegevoegd. Ik weet dus niet wat dat bakpoeder gaat doen als het in de pan belandt :shifty:



Hoop dat iemand dit kan vertellen, want nu heb ik nog heeeel even tijd om snel op en neer naar de winkels te gaan :wink:



Of eventueel een andere tip zodat de kip niet aan de pan vast komt te zitten…

Hm, dat bakpoeder zorgt er alleen maar voor dat het gaat rijzen geloof ik. Maar echt zeker weten doe ik het niet. Volgens mij kan je het echt wel gebruiken hoor.

Ja precies, maar als ik dat poeder ruim een uur op het vuur heb staan… rijst de kip de pan uit :wink: (zie dat nu ook voor me :silenced: :lol: )

Doe je wel de deksel op de pan… voor je het weet rijzen de kippetjes de pan uit :mrgreen:

( :lol: :lol: :lol: sorry, tijd om naar huis te gaan denk ik)

Oh zie dat jij het ook voor je ziet hahahaha

:lol: :lol: :lol: ja, ziet er wel bizar uit he?

:doh: maar nou weet ik nog niets.

Ach het gaat maar om een klein laagje, snufje zout en peper en klaar. Moet goedkomen toch? We wagen het er maar op :pray:

Het bakpoeder zal misschien reageren op het zuur dat in de wijn zit, maar dat ‘reageren’ is niet meer dan een beetje bruisen.

Als het goed is kan het gewoon, het gaat niet rijzen :think: …

:lol: :lol: :lol: dan heb ik straks bruisende rijzende kip… ben benieuwd :mrgreen:

:think: zal camera maar in de aanslag houden denk ik… en normaal doe ik ook nog een scheut cognac eroverheen, om alles even af te blussen, denk da’k dat dit keer maar achterwege laat 8) Alleen wijn is wel voldoende!

:mrgreen: kip zit in de pan, en hij (zij :wink: ) gedraagt zich nog prima.

Er kwam alleen wel zo’n pannenkoekenlucht afzetten tijdens het aanbraden, maar ach…



Belt m’n moeder net: ja, met zelfrijzend bakmeel smaakt het minder lekker

:wall: :wall: :wall:

Nou ja zien we straks wel. Het ruikt in ieder geval wel lekker :drool:

Heb ik er ook een vraag over!



Hoe maak ik cake als ik alleen maar zelfrijzendbakmeel heb?

Ik had zelf in gedachten:



200 gr zelfr.bakmeel

200 gr suiker

200 gr boter

4 eieren



Maar is het dan wel lekker?

Marion, geen idee eigenlijk :think:

Heb je ondertussen al wat geprobeerd??







Kip hier was héérlijk :drool: :drool: :drool:

@~Marion~ wrote:

Heb ik er ook een vraag over!



Hoe maak ik cake als ik alleen maar zelfrijzendbakmeel heb?

Ik had zelf in gedachten:



200 gr zelfr.bakmeel

200 gr suiker

200 gr boter

4 eieren



Maar is het dan wel lekker?




heel erg lekker, ik gebruik altijd zelfrijzende bloem
Hoe maak ik cake als ik alleen maar zelfrijzendbakmeel heb?
Ik had zelf in gedachten:

200 gr zelfr.bakmeel
200 gr suiker
200 gr boter
4 eieren


Ehm... dat IS toch gewoon het recept voor cake?
Zakje vanillesuiker erdoorheen en klaar verder? Of ben ik nou gek... hoe bak je anders dan cake, toch niet met bloem?

Met kant en klare mix… :wink: :mrgreen:

Aha…

Ik hoorde laatst nog iemand zeggen in de Week van de Smaak: als iemand denkt dat ie geen pannenkoeken kan bakken omdat er geen pannekoekmix in huis is, terwijl er wel melk, bloem en eieren zijn, dan is er echt iets mis…

Laat Pierre Wind het maar niet horen! :wink:



Kijk maar eens op de ingredienten van een doorsnee pak cakemix, dat is gewoon zelfr bakmeel met suiker en ‘aroma’… bovendien bakken mensen al eeuwen cake ook zonder bakmix, dus je zou denken dat dat wel zou moeten kunnen, nietwaar? :mrgreen:

marion

cake kan je gewoon bakken met zelfrijzend bakmeel hoor

en heb je dat niet in huis en wel bloem

zorg dan dat je er een beetje bakpoeder bij doet zodat de cake kan rijzen



brood kan je dan niet met zelfrijzendbakmeel bakken

omdat bakpoeder een ander gistingproces heeft gaat dat dus NIET

en ik kan het weten :wall: :wall: :mrgreen:



koekjes trouwens ook met zelfrijzendbakmeel 8) (probeer de vraag voor te zijn :stuck_out_tongue: )

@Liamama wrote:

koekjes trouwens ook met zelfrijzendbakmeel 8) (probeer de vraag voor te zijn :stuck_out_tongue: )






:drool: en échte pepernoten ook!



(daarom stond dat pak in de kast, had laatst pepernootjes gebakken :wink: )

@Jiska wrote:

@Liamama wrote:
koekjes trouwens ook met zelfrijzendbakmeel 8) (probeer de vraag voor te zijn :stuck_out_tongue: )






:drool: en échte pepernoten ook!



(daarom stond dat pak in de kast, had laatst pepernootjes gebakken :wink: )


je berengt me op een idee :shifty: :mrgreen:

Ja ik dacht het ook wel hoor dat het moest kunenn! Vanmiddag maar es effe proberen.



Perpernootjes ook lekker! Ga binnenkort maar es speculaaskruiden kopen en met de kiddies hier aan de slag!



Dank allemaal!