Simpele tekst kaartje, kom er niet uit, help!

Ik kom er maar niet uit, terwijl het zo simpel lijkt!

Ik wil een hele simpele klassieke tekst op het kaartje. Iets in de trand van: Wij zijn dolgelukkig en dankbaar met de geboorte van onze zoon …Alleen, deze tekst klopt gramaticaal natuurlijk niet (dankbaar voor). Ik wil graag het woordje dankbaar in de tekst verweven maar het moet natuurlijk wel kloppen en kort maar krachtig zijn…Wie helpt me uit de brand?!

Het gekke is dat ik even gegoogled heb en toch veel dit tegenkom:Dankbaar en blij zijn wij met de geboorte

van onze dochter/zoon …

Zou het dan toch kunnen, en heb ik ongelijk? Zou wel mooi opgelost zijn meteen… Wie heeft er Nederlands gestudeerd en weet het antwoord???

ik heb geen nederlands gestudeerd, maar vind je google wel goed klinken. En het klinkt ook liefdevol vind ik.

Ik zou dankbaar vooraan zetten dan zodat je niet de combinatie dankbaar en met achter elkaar hebt staan.Dankbaar en gelukkig met… ipv Gelukkig en dankbaar met…:think:

Neee, je bent toch niet dankbaar MET , maar dankbaar VOOR ietsIk vind de suggestie van Sis goed

@Jubbes wrote:

Neee, je bent toch niet dankbaar MET , maar dankbaar VOOR iets
Ja dat was dus ook de vraag :wink:Als het niet kan wat voor zinnetje denken jullie dan aan?

Dankbaar en blij kondigen wij de geboorte van onze zoon aanofBlij en dankbaar laten wij weten dat onze zoon is geboren

Zoiets?

Kijk, dat komt al in de buurt, wie verder!?

welke ik laats tegen kwam…Dankbaar en blij, voor dit wonder erbij…Onze zoon is er! (en dan dus de naam en gegevens)Vond ik ook erg leuk, lekker spontaan.Bij mijn schoonzus stond er bij de 2e…Vol dankbaarheid en blijdschap willen wij u laten weten dat ons prachtige dochtertje … is gaan heten.ook erg leuk :thumbup:

‘Dankbaar en zielsgelukkig zijn wij, want onze zoon/dochter is op … geboren’‘Wij zijn dankbaar en heel gelukkig want…’‘Wat zijn we dankbaar en gelukkig dat wij de ouders van … mogen zijn’‘Intens dankbaar en gelukkig zijn wij omdat onze zoon/dochter is geboren’

je hoeft het niet ìn 1 zin te proppen toch :mrgreen:

Dankbaar voor dit wonder

Gelukkig en blij met …

om ideeen op te doen kun je ook even kijken ophttp://www.gedachten-gedichten.nl/gedichtenindex.htm

@lydia wrote:

je hoeft het niet ìn 1 zin te proppen toch :mrgreen:.
Haha, ja dat is nu eigenlijk wat ik juist wel wil! Het kaartje is al vrij druk, met een drukke achtergrond, dus dan vind ik een korte tekst het mooist. Ben ook niet van de gedichtjes enzo.

Wij hadden zoiets ook op het kaartje van Mayra staan, maar kan niet bedacht krijgen WAT precies… :roll:ff zoeken…

Dit was 'm:Dankbaar en intens gelukkig zijn wij met de geboorte van onze dochter MayraLater dezelfde zin gebruikt maar dan zo:Dankbaar en intens gelukkig zijn wij met de geboorte van onze zoon en broertje Ian

Nou dames, krijg net een mailtje van mijn vriend die op zijn werk zit en hij vind ‘dankbaar’ zo christelijk klinken, van hem hoeft het er dus niet bij… :wall: Hij wil liever iets van ‘Heel blij zijn wij met de geboorte van’.Ik puzzel, weer verder…

@Jippo wrote:

Nou dames, krijg net een mailtje van mijn vriend die op zijn werk zit en hij vind ‘dankbaar’ zo christelijk klinken, van hem hoeft het er dus niet bij… :wall: Hij wil liever iets van ‘Heel blij zijn wij met de geboorte van’.Ik puzzel, weer verder…
mánnen :evil:

:mrgreen:

Zeg dat wel… :mrgreen:

Hier kan je misschien ook nog wat vinden??

http://www.kindjeopkomstforum.nl/viewtopic.php?t=167

Vrienden van ons hadden op de voorkant “Lief meisje” en op de binnenkant “ontroerd en dankbaar” en de naam van hun dochter in sierlijke letters. Vond dat er mooi. Soms is het inderdaad: “less is more”.Misschien is dat ook wat voor jullie?