sfeerhaard, iemand ervaring mee?

Wij wilden eigenlijk graag een gashaard, hadden ook al een afvoerloze gashaard gevonden die ons aansprak. Maar toen ontdekten we dat de warmte van een gashaard niet bevorderlijk gaat zijn in combi met onze hoofdverwarming… zijnde vloerverwarming… de warmte daarvan beinvloed de thermosstaat waardoor de vloer zal afkoelen… terwijl we die dus juist stabiel op 20,5 graad willen houden.



Dus nu besloten dan maar een electrische sfeerhaard te willen gaan gebruiken, puur voor de sfeer dus.



Maar wie heeft zo’n ding en hoe zijn de ervaringen ermee?



Is zo’n Livin Flame ding wat van Gamma of gaan we beter naar een haardspecialist en kopen we een Faber Mistic Flame of een Ruby fire of zoiets… :shifty:

Ik lees even mee. Wil eigenlijk een allesbrandertje, maar ben ook wel benieuwd naar de ervaringen met sfeerhaarden.

Ik zou zelf voor een van de betere (gespecialiseerde) winkels gaan. Die je kunnen adviseren.



Meisje, wij hebben een allesbrander, echt heerlijk ding! :inlove:

Wij hebben een gamma dingetje. Gewoon heel gezellig is dat. Heeft niet veel gekost. Maar hij gaat er uit bij ons. Puur omdat wij ook de tv er op hebben staan en wij nu ruimte missen voor alle spelers en kastjes enzo. Ik geloof niet dat ik echt honderden euro’s voor uit zou geven voor een ‘neppert’.

overnemen? :angel:

Heb je wel eens aan een pelletkachel gedacht? Weer heel anders dan een sfeerhaard. Maar het schijnt dat je deze kan aansluiten op je cv. Heb je en sfeer en je cv draait mee.

Het heeft te maken met de CV op zolder en onze vloerverwarming is bij ons de hoofdverwarming, wij hebben beneden dus geen enkele radiator meer…

De plek die wij beschikbaar hebben is relatief dicht bij de thermostaat. Dus ongeacht waarop wij stoken, het word warm en dan slaat de vloerverwarming dus af. Als je met radiatoren stookt is dat geen probleem… maar een afgekoelde vloer steeds weer warm stoken is enorm onvoordelig en slecht voor de vloer zelf.

Wij stoken laag temperatuur, het water wat door de vloer stroomt is maar 30 graden, net genoeg om de vloer te verwarmen en thats it. We willen dus niets wat warmte geeft en zo de vloerverwarming ontregelt en dan kom je op sfeerhaarden uit, die kunnen ook compleet koud gebruikt worden. Maar ook daar is veel kwaliteit verschil in…

@meisje1974 wrote:

Ik lees even mee. Wil eigenlijk een allesbrandertje, maar ben ook wel benieuwd naar de ervaringen met sfeerhaarden.




We hebben nog een ouderwets rechthoekig brandertje voor naast het fornuis staan dus die zouden we zo kunnen installeren. We moeten echter eerst even een goede controle van onze schoorsteen laten doen. als we dan een etentje hebben, kunnen we de centrale verwarming gewoon uitgooien, de keuken wordt dan warm genoeg! En dan wil ik in de huiskamer een keer een klein allesbrandertje aanschaffen, maar ik wil nog heel even wachten tot Noortje ietsje ouder is. Ben zo bang dat ze er tegenaan knalt. Hoewel we hem natuurlijk ook alleen in de avond kunnen gebruiken… Staat op ons lijstje en ondertussen ben ik ook even benieuwd naar nephaarden.

Lees je opmerking nu pas Cel, ik zal es overleggen thuus, of we er al vanaf willen…