Second opinion vragen gehoortest?

Jim heeft veel oorontstekingen gehad tussen zijn 1e en 2e jaar. Al sinds halverwege 2008 ben ik steeds bezig met of hij wel goed genoeg kan praten. Op het kdv besproken, maar daar vonden ze het wel gaan, op het CB besproken en toen moest ik een lijst invullen. Score minimaal maar op dat moment niet nodig er iets mee te doen. Sinds augustus gaat hij naar school en het daar ter sprake gebracht. De juf legde meteen verband en had hetzelfde idee. Dus bij zijn KNO (in een gewoon zkh) gehoortest aangevraagd. Ze vonden hem wel iets te jong, maar toch maar gedaan. De test sloeg echt nergens op. Zo’n hele grote zware koptelefoon voor volwassenen die steeds van zijn hoofd afviel. Hij moest van het meisje dat de test af nam (en niet echt handig was met kinderen) ja zeggen als hij iets hoorde, we zijn een minuut of 10 bezig geweest en steeds zakte dat ding af en hij zei gaan ja, maar ging lachen en dan zei zij weer neehee Jim je moet ja zeggen als je iets hoort. Toen was Jim het zat. Ander testje gedaan met een dingetje dat in zijn oor moest, ding viel uit, pc deed niet wat ie moest doen, Jim praatte terwijl dat niet mocht maar toch vonden ze die test goed genoeg.Zowel de moeder van een meisje van het kdv dat doof is als een slechthorende ha hier vonden dat ik de test bij het WKZ moest laten afnemen omdat die gespecialiseerd zijn in kleine kids. Heb ik niet gedaan omdat hij toch logopedie moest en ik hoopte dat het er dan wel of niet uit zou komen.Nou heb ik vrijdag de uitslagen gehad en daaruit blijkt dat hij toch behoorlijk wat achterstand heeft (helaas niet op papier meegekregen :wall: ga ik nog even vragen). Ik geloof dat taal spraak achterstand 3 maanden was op leeftijdgenoten en woordenschat een achterstand van 10 maanden (maar kan ook andersom zijn). Ik heb de logopediste gevraagd of zij denkt dat het met het gehoor te maken kan hebben. Zij kon daar geen antwoord op geven omdat zij met hem één op één contact heeft (terwijl ik dit bij de intake duidelijk heb aangegeven dat dat een belangrijk punt is). Uit zijn rapport blijkt dat hij auditief middelmatig presteert, dus weer op het gehoor vlak. Ik heb morgen een gesprek met de juf, die heeft dan als het goed is ook de uitslagen van de logopediste en dan gaan we het er nog eens over hebben.Is het zinvol om toch via de ha een gehoortest bij het WKZ aan te vragen? Is er iemand die dit herkent en ook zoiets heeft meegemaakt en tips heeft?

Helaas kan ik je geen advies vragen, ik denk dat een gehoortest in het WKZ jullie toch wat meer duidelijkheid kan geven.Dikke :-*

Ps. ik heb door een andere simkaart je 06 niet meer, wil de deze even smsen

Ik werk in een revalidatiecentrum met kinderen van 0 tot 4.

Wanneer je twijfelt aan het gehoor zou ik het zeker laten testen. Raar dat de logopedist hier geen antwoord op kan geven zeg. Snap ik even niets van.

Ik heb geen ervaring met het WKZ maar als je daar goede ervaringen weet zou ik het laten doen. Dan heb je zekerheid en anders kan er verder gekeken worden.

Succes!

Vraag bij je huisarts een verwijzing naar Auris (Audiologisch centrum). Daar zijn ze zeer bekend met het afnemen van gehoortesten etc. ook bij kleine kinderen.

idd hier gaa je naar het audiologisch centrum. Die krijgen veel jonge kinderen en volgens mij doen die andere testjes, met woordjes nazeggen, als ik teminte me buurjongetje kan geloven.Ik zou voor duidelijkheid gaan, nu hou je ook zo twijfelachtig gevoel over.

@Maxime wrote:

Vraag bij je huisarts een verwijzing naar Auris (Audiologisch centrum). Daar zijn ze zeer bekend met het afnemen van gehoortesten etc. ook bij kleine kinderen.
Kinderen bij ons gaan ook vaak via Auris, goede ervaringen gehoord.

Bedankt voor al jullie antwoorden! Ik ga het er vanavond nog even met de juf over hebben bij het rapportgesprekje, maar dit geeft mij wel het juiste gevoel, namelijk dat ik wel door moet zetten en niet nog meer af moet wachten.Hier zit het WKZ bijna om de hoek, dus ik ga er vanuit dat ik daar dan wel naar toe mag. Ik weet niet of er om die reden ook echt een audiologisch centrum voor kinderen is, aangezien het WKZ het ook doet…