schoenen: maat probleem

hoiik heb voor tom schoenen gekocht…leuk maar nu heb ik een dilemma…als ie ze aan heeft zonder sokken zitten ze goed,

als ie sokken aanheeft zitten ze voor wat dicht tegen de voorkantdus ik denk dan doe ik met sokken aan wel de maat groter aan ( die heb ik ook :angel: )…MAAR dan kleppert ie van achteren, de schoen wijkt en zit niet mooi stevig :roll:wat zou jij doen? toch maar ff die kleinere aan totdat het echt niet meer kan?tom draagt overdag bijna nooit schoenen, alleen als we naar buiten gaan :shifty: dus echt eronder lijden en vervormen zullen zn voeten niet in die paar uur zitten in de buggy en af en toe wat rondstappen :shifty:whellup :mrgreen:

ik heb de winkel gebeld en die zeggen toch de grotere aan te doen…maar wat ik schreef dat gaat echt niet :roll:ik heb 4 paar schoenen bij de kinderschoenenspecialist gekocht en alle 4 hebben dit probleem…het ligt dus niet aan het model :shifty:

de grotere schoen maar dan met een inlegzooltje van badstof , over het algemeen werkt dat als een tierelier!

waar kan ik die kopen in die ukkie maat??klinkt goed :smiley:

koop je schoenen wel met Tom erbij dan?Want ik heb nog nooit meegemaakt dat schoenen met of zonder sokken niet pasten.

Aniek heeft een ontzettend smalle voet, haar schoenen worden gepast, door de verkoper aangetrokken en dan voelen, ze moet een kleine cm groeiruimte hebben maar dan sluit de schoen idd vaak niet aan en dan leggen ze er zelf vaak al een extra zool in. Aniek draagt altijd Gattino en dan leggen ze de extra zool onder de bestaande zool.Peter idem verhaal.Ik koop nooit zomaar een x aantal schoenen zonder dat ze mee zijn, de ene voet is de andere niet. :wink: ohnee. dat jok ik… ze hebben beide een paar canvas voorjaarsgympen ala allstar, die koop ik wel zo even bij v&D :mrgreen:

Het kan idd ook zo zijn dat van die grotere maat, de schoen gewoon niet bij de voeten van Tom past.Eerlijk gezegd zou ik zelf nooit schoenen vooruit kopen, maar altijd kopen en passen in de winkel als het nodig is.Ik zou nu idd proberen zo’n inlegzooltje te scoren, want krappe schoenen lijkt me zelf, als zit hij in de buggy, niet echt lekker.

En nog dikkere sokken? Maar ja, dan wordt het wel een warm verhaal :think: . Lastig hoor.

ik heb ze niet vooruit gekocht :wink: hij heeft eerst keurig zn voeten laten meten :angel: en daarna heeft ie er in rondgestapt 8)

ze zaten en zitten perfect :thumbup:maar nu zijn we 2 weken verder en meneer lijkt wel te ontploffen …zn benen schieten de hoogte in en zijn voeten zijn ook ineens groter :shock:

dus wat 2 weken keurig zat zit ineens krapjes :?maar de schoenen zitten niet te klein, hooguit een beetje krap als je een halve cm voor afrollen in acht neemt, en de grotere maat ( om dat we dit al zagen aankomen :shifty: ) zit echt te ruim :wall:dus die zooltjes ga ik zoeken :dance:en vooruit kopen…ach …ik heb dit probleem nog nooit gehad…wel opvallend dat me dit gebeurd onder begeleiding van een specialistsche winkel…toen ik zelf kocht gebeurde mij dit niet :wink:

bij de betere schoenenzaak heb je ook gewoon inleggertjes voor minivoetjes hoor , dus meid succes!

@Heksje wrote:

hooguit een beetje krap als je een halve cm voor afrollen in acht neemt, :wall:
Wat betreft afrollen, ik heb nu bij 3tal verschillende goede kinderschoenen winkels gekocht en al deze winkels nemen 1cm om af te rollen.. misschien zit daar je probleem dat Tom er zo snel uit is.

Ik koop alleen schoenen met merijn erbij. Ik vind het erg moeilijk om te bepalen of een schoen past bij de vorm van zijn voet als ik het op eigen houtje zou doen..

@jet wrote:

@Heksje wrote:
hooguit een beetje krap als je een halve cm voor afrollen in acht neemt, :wall:
Wat betreft afrollen, ik heb nu bij 3tal verschillende goede kinderschoenen winkels gekocht en al deze winkels nemen 1cm om af te rollen.. misschien zit daar je probleem dat Tom er zo snel uit is.

Ik koop alleen schoenen met merijn erbij. Ik vind het erg moeilijk om te bepalen of een schoen past bij de vorm van zijn voet als ik het op eigen houtje zou doen..ik heb zelf in de kinderschoenen gewerkt , en het is het makkelijkst te meten als je het kindje rechtop laat staan en vraagt(helpt) het voetje zo ver mogelijk naar voren te schuiven in de schoen, als je dan nog een ruime vinger erachter krijgt zit de schoen goed (het uitzwabberen kan je dus tegen gaan met een inleggertje) op deze manier kunnen de meeste kids wel een aardige poos vooruit met de schoen...

wat jij zegt was 2 weken geleden was prima…staan…vinger erachter :eh: :roll:ik ga weer bellen :shifty:

dat is wel vervelend… Merijn doet tot nu toe zo;n 3 maanden met zijn schoenen…

Wow, dan zijn Tom z’n voeten wel heel hard gegaan :shock: .

Dat is dan wel balen zeg, dan heb je zometeen schoentjes die hij amper aan gehad heeft.Hopelijk kun je inlegzooltjes vinden en is dan je probleem opgelost!

ik heb wel eens gehoord dat sommige winkels je een grotere maat geven als je te snel (binnen 2 maanden) uit de maat groeit. Eigenlijk wel terecht als je bedenkt hoeveel je voor die minischoentjes uitgeeft :shock:

Maar waarschijnlijk helpen inlegzooltjes ook.Overigens heb ik zelfs als ik Nova meeheb nog moeite om te bepalen of ze te groot of te klein zijn, zal wel aan mij liggen.

Ik begreep juist van bepaalde schoenenzaken dat ze niet werken met een vinger van achter, maar het kindje zijn voet zo ver mogelijk tegen de achterkant van de schoen aan te trekken en aan aan de voorkant voelen. Dit omdat kindjes de neiging hebben om hun tenen op te krullen als ze naar voren moeten schuiven met hun teentjes. Dus hebben ze altijd ruimte over in hun schoenen aan de achterkant terwijl ze dus eigenlijk te klein zijn.

:mrgreen: ook aan de voorkant hebben we zo gemeten…kon een dikke duim van mij voor langs zonder dat ie zn tene krulde :thumbup: en nu… :roll: :roll: :roll:

-ik meet/mat altijd of schoenen zo passen dus ik begrijp hier werkelijk helemaal NIETS van…zucht behalve een groeispurt…:roll:ik heb de schoenen maar te koop gezet hier in aangeboden :angel:

de blauwe dus :wink:

en terug brengen/ruilen gaat niet meer :cry: want de grotere maat is door mij al gekocht toen…tegelijk met de andere dus :shifty:

Mij is verteld dat ze minimaal een halve centimeter voor over moeten hebben incl. sokken. Het beste is een centimeter, dus eigenlijk een maat te groot. Ze moeten namelijk de tenen vrij kunnen bewegen de eerste jaren.In het begin kun je dan inlegzooltjes erin doen. Die zijn inderdaad bij de beter schoenenzaak vanaf maat 18 te krijgen.Lukas heeft nu precies maat 22 … dus zit met zijn tenen voorin. Hij heeft nu dus schoenen in 23 met inlegzooltjes die ik nu bijna weer kan verwijderen (hij struikelde overigens ook vaker toen maatje 22 wat krap begon te worden).

ik ben terug gegaan :shifty: naar de winkel …en…ik was een overbezorgde moeder :mrgreen:hij had nog toch! 1 cm echt over :dance:blijkbaar duwde ik niet goed op de schoen om de voet te voelen :? want ze hebben mij -beide verkopers- mij het voorgedaan en het was :thumbup:dus ik moet nu opletten hoe hij groeit en deze schoenen kunnen nog ¨even¨ mee :smiley:

:oops:

das fijn, heb je je mooie schoenen toch niet voor niets gekocht!!! :wink: