Schaapskooi in Balloo afgebrand!

{bron: RTV Drenthe}Mogelijke brandstichting: schaapskooi en boerderij verwoest

Audio bestandVideo bestand 29-10-2011OUDEMOLEN/BALLOO - De schaapskooi in Balloo en een rietgedekte boerderij in Oudemolen zijn zaterdagochtend in vlammen opgegaan.Rond 04.00 uur brak er brand uit in de boerderij aan de Molensteeg in Oudemolen. Het pand kon door de brandweer niet meer worden gered. Niemand raakte gewond.Ongeveer twee uur later werd de brandweer opgeroepen voor de brand in de schaapskooi in Balloo. De schaapskooi werd volledig verwoest. Ook een naastgelegen kapschuur ging in vlammen op. De schaapskudde verbleef op dat moment niet in de schaapskooi. Wel waren er twee zieke schapen ondergebracht, deze zijn volgens de voorzitter van Stichting Schaapskooi Balloërveld om het leven gekomen. De hond van de herder van de kudde wordt nog vermist.Anderen en GasterenOver de oorzaak van de branden is nog niets bekend, maar de politie sluit brandstichting niet uit. In de zomermaanden waren in het nabijgelegen Anderen en Gasteren verschillende verdachte branden. Er wordt nog onderzocht of er een verband is met de branden van zaterdagochtend. De politie houdt de komende tijd extra toezicht in Balloo en Oudemolen.Hond Tom omgekomen bij brand schaapskooi Balloo
Audio bestandVideo bestand 31-10-2011

BALLOO - Bij de brand in de schaapskooi in Balloo, afgelopen zaterdag, is ook de hond Tom van de schaapherder om het leven gekomen. Zondag werd het dier gevonden.

Eerder al werd bekend dat twee schapen de brand niet hadden overleefd. Stichting Schaapskooi Balloërveld verwacht dat de schaapskooi in Balloo wordt herbouwd. De schaapskooi is eigendom van de gemeente Aa en Hunze.

Deze week heeft burgemeester Eric van Oosterhout een gesprek met de beheerders van de schaapskooi over de mogelijke opbouw. Verder is herder Koopman op zoek naar een nieuwe hond die de kudde bij elkaar kan houden. De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand van afgelopen zaterdag.

Herders

Herders van de kudde Marianne Duinkerken en Albert Koopman zijn erg aangedaan door de branden. Koopman was te geëmotioneerd om zijn verhaal te doen.
Het nieuws van hond Tom is wel heel erg verdrietig. :cry:
Ik zag ze vorige week nog lopen op de hei...
En wij gaan met school ieder jaar met, in elk geval de kleuters, op schoolreis naar het Balloërveld en krijgen daar dan bezoek van de herder met zijn/haar kudde, en dus ook hond Tom. Wat een lief en trouw dier!

Ach wat een droevig nieuws :cry: waarom wil iemand nou brand stichten in een schaapskooi :cry:

Wat zal de herder zn hond missen dit zijn hele slimme trouwe honden

Heel sneu :frowning:

1 van de groepen 1 van onze school is er afgelopen vrijdag nog geweest… halve klas huilen maandag dat de hond dood is… hadden ze net nog allemaal mogen aaien etc etc.Onze 2e zoon zou er aankomende donderdag heen met school.Het was/ is hier op school dus ook hot news :frowning: .

Ik heb de kinderen niet verteld dat Tom dood is… :cry:Volgens mij willen ze hier op school “iets” gaan doen voor de herders / schaapskooi.

Och jeetje wat erg zeg, wij gaan er ook wel eens heen.

En dan het maatje van de herder zijn hond dood wat verschrikkelijk zeg :hug: