Ria van de Dolly Dots

Ik hoor net bij Shownieuws dat Ria Brieffies van de Dolly Dots longkanker heeft en dus ongeneeslijk ziek is.

Ze was in eerste instantie in het ziekenhuis opgenomen op verdenking van een longontsteking,maar ze blijkt dus deze vreselijke ziekte te hebben :cry:Ik ben altijd een superfan van de Dolly Dots geweest vroeger, dus dit nieuws doet best wel wat met me.

Ben er ook wel van geschrokken! Vind het echt erg voor haar en haar gezin :cry: .

Het staat nu ook op nu.nlDolly Dots Ria ernstig ziek

Uitgegeven: 13 november 2008 20:06

Laatst gewijzigd: 13 november 2008 20:11AMSTERDAM - Ria Brieffies (51), een van de zes Dolly Dots, is ongeneeslijk ziek.Dat maakten de zangeressen donderdag bekend op hun website.“Vandaag is bekend geworden dat Ria ongeneeslijk ziek is. Zij is gisteren opgenomen in het ziekenhuis. We zijn er allemaal kapot van. Al onze gedachten gaan uit naar onze Ria, haar man en haar twee kinderen”, schijven Chela, Patty, Angela, Anita en Esther op de website van de Dolly Dots.Volgens het tv-programma RTL Boulevard heeft Brieffies waarschijnlijk longkanker.MeidengroepDe Dolly Dots beleefden hun hoogtepunt als meidengroep in de jaren tachtig. Hun grootste hit in Nederland was Love Me Just a Little Bit More.De Dots maakten vorig jaar hun comeback. In mei 2007 stonden de dames drie dagen in een bomvol Ahoy. In 2008 trokken de Dots langs verschillende concertzalen met hun Goodbye For Now Tour.

Vreselijk, ze is nog zo jong…

:kaars:

wat hoor je het toch vaak zeg :cry:

Dolly Dot Ria Brieffies weer thuis

Uitgegeven: 19 november 2008 19:52

Laatst gewijzigd: 19 november 2008 19:55AMSTERDAM - Ria Brieffies is ontslagen uit het ziekenhuis waar ze vorig week werd opgenomen met longkanker. Dat hebben de Dolly Dots, waar de zangeres deel van uitmaakt, woensdag gemeld op hun website.Vrijdag heeft Brieffies een afspraak bij het VU Ziekenhuis in Amsterdam waar ze volgens haar artsen beter behandeld kan worden. Binnenkort start ze met een chemokuur.Vorige week maakten de Dolly Dots op hun site bekend dat de 51-jarige Brieffies ongeneeslijk ziek zou zijn. Een dag later verscheen een update waarin werd gemeld dat de gezondheidssituatie van de zangeres iets minder zorgwekkend zou zijn dan aanvankelijk werd gevreesd.Volgens haar collega’s voelt Brieffies zich ‘momenteel veel beter dan een week geleden’.

Ria Brieffies wil chemovrije kerst

Uitgegeven: 15 december 2008 12:36

Laatst gewijzigd: 15 december 2008 12:36AMSTERDAM - Ria Brieffies hoopt dat ze pas na de kerst met een chemokuur hoeft te beginnen. “Het is langzaam groeiend en als het niet op een week aankomt, beginnen we liever na de feestdagen, maar dat wordt nog overlegd”, zo meldt haar man Hans Oldersma maandag.

Vorige maand werd bekend dat de 51-jarige Brieffies kanker heeft. Vorige week was nog onduidelijk of het om long- of longvlieskanker gaat.Na overleg met het medisch team van het VU Ziekenhuis is besloten tot een behandeling die bestaat uit een standaard chemotherapie met de toevoeging van een extra medicijn op experimentele wijze.Ziekenhuis“Voor iedere behandeling moet ze drie dagen per week in het ziekenhuis blijven en de kuur bestaat uit zes behandelingen, dus zes weken”, zegt Oldersma. “Dit geeft ons een geruststellend gevoel omdat je daar op de juiste plek ligt en er een constante controle aanwezig is.”Brieffies, die samen met Oldersma een 20-jarige zoon en een 14-jarige dochter heeft, zou zich momenteel goed voelen en positief gestemd zijn.Reacties“Ria, ons gezin en de medische staf gaan ervoor, en de vele hartverwarmende reacties geven de extra power die we hard nodig hebben”, laat Oldersma weten.

Ria is drie dagen voor Kerst al met de behandeling begonnen, in plaats van na de Kerst. Ria werd vaker en langer moe, en dat zorgde toch voor meer onrust. De kanker is gelukkig niet uitgezaaid, het zit uitsluitend in haar rechterlong. De linkerlong is helemaal gezond.Hans en de kinderen gaan goed om met de situatie: ‘we praten er geregeld over en zij hebben vrienden en vriendinnen met wie ze er op hun eigen manier en in hun eigen taal over kunnen praten’. Hans is de eerste weken thuis gebleven en de kinderen zijn de eerste week niet naar school gegaan. Langzaam wordt het normale ritme weer opgepakt. En ze zijn positief. Ria ook: ‘Zij heeft ook de vechtlust om het uiteindelijk van deze ziekte te willen winnen’.

:think:

Spam! Kijk maar bij de andere berichten, zijn allemaal hetzelfde.

Spam User verwijderd. :slight_smile: