Recepten voor garnalencocktail

Ik zoek lekkere recepten voor een garnalencocktail.

Het liefst dus simpel te maken.(moet in een kwartiertje klaar zijn).

Wij deden, garnalen en je kunt er ook rivierkreeftjes enz bij doen.

Flesje Coctailsaus, sla, meloenballetjes en je kunt er ook een beetje whiskey in doen.



Slablaadjes in het kommetje leggen, zodat het een soort schaaltje wordt.

De garnalen, rivierkreeftjes en meloenballetjes erbij en een beetje saus erover heen… klaar :drool:

Klinkt lekker,bedankt!

Avocados halveren, uithollen met lepel (schil heel houden), in stukjes snijden. Rood uitje in fijne stukjes snijden, tomaat ontvellen en uithollen, en in blokjes snijden, rode paprika in blokjes snijden. Allemaal hetzelfde formaat.



Wat mais olie, met limoen sap, verse koriander, fijn gehakt rode chili peper (zonder zaad) en geraspte knoflook mengen, eetlepel creme fraiche erbij.



Garnalen mengen met de groenten en het sausje, en in de schil scheppen.



Serveren met licht gezouten doritos (dus niet die met kaas smaak ofzo)

Hollandse garnalen

manderijn

gehakte walnoten

cocktailsaus ( zelf maken met mayo, room, ketchup, wiskey of cognac en paprikapoeder)



scheutje water op een bord doen. Op een ander bord wat gedroogde peterselie. Wijnglas ondersteboven op het waterbord en daarna door de peterselie. Dan heb je een mooi sierrandje.



Voorzichtig vullen met de garnalencocktail.

zelf cocktail saus maken, erg makkelijk binnen 10 min klaar…



dosering is per persoon



50 ml slagroom

1 el mayo

1 el tomatenpuree

1 el sherry of whiskey (laatste is lekkerder, maar als je het zelf niet drinkt is sherry een goede vervanger)

beetje paprikapoeder

beetje zout

beetje peper

ik doe er de laatste paar keer ook wat bieslook (kruiden) door, is ook erg lekker.



goed mengen met een handmixer (niet electrisch, weet even de naam niet).



Ter garnering een beetje peterselie.



ik doe meestal wat knapperige sla in een ijscoupe, dan 50 gram garnaaltjes (stellendamse), dan de saus.

ik had vorig jaar zelf cocktailsaus gemaakt, tomaten uitgeholt en daar de garnalen in met een beetje saus erover… kapje van tomaat er weer op en dit op een bedje van sla.



Extra saus op tafel serveren voor de liefhebber

Deze maken wij regelmatig, is zo gepiept!



Beide recepten zijn van TopKok Hans den Engelen makkelijk zelf te maken en zalig…



Taartje van witlof met Hollandse garnalen



Ingrediënten

100 g witlof

10 ml olijfolie

2 takjes dragon

30 ml crème fraîche

150 g Hollandse garnalen, gepeld

peper en zout



Snijd het witlof in vieren, verwijder het hart verwijderen en snijd het lof in zeer dunne reepjes (julienne). Maak het lof aan met de olie en peper en zout naar smaak. Snijd de dragon fi jn en roer het kruid door de crème fraîche. Meng de dragonroom door de garnalen. Vul een uitsteekvorm met het witlof en daarop de garnalen en vorm daarmee een taartje.



Kleine paprika’s met garnalen



Ingrediënten

8 kleine paprika’s

1 takje basilicum

100 g garnalen

50 g zachte jonge geitenkaas

zout en peper



Snijd de kapjes met steeltjes van de paprika’s en houd ze apart. Snijd een dun plakje van de onderkant van de paprika’s, zodat ze rechtop kunnen staan. Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de paprika’s. blancheer de paprika’s kort in kokend water, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken op een schone theedoek. Scheur het basilicum in stukjes. Meng de garnalen en de kaas en breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het mengsel van garnalen en kaas, verdeel het basilicum erover en zet de kapjes erop.