Wie heeft er recepten om kerstkransjes te maken?
ik mag meehelpen op school, heb heel erg veel recepten, maar niet van lekker kerstkransjes (het is voor kleuters…)
Gewoon koekjesdeeg moet ook kunnen. En dan ronde koekjes uitdrukken met een vorm en dan een klein rondje in het midden uitdrukken.
Wat ei erover heen en eventueel wat suiker/versiersels opstrooien en dan gewoon als koekjes bakken.
Daarna een lint er doorheen :thumbup:
@Mutsie86 wrote:
Gewoon koekjesdeeg moet ook kunnen. En dan ronde koekjes uitdrukken met een vorm en dan een klein rondje in het midden uitdrukken.
Wat ei erover heen en eventueel wat suiker/versiersels opstrooien en dan gewoon als koekjes bakken.
Daarna een lint er doorheen :thumbup:
klopt maar dat is niet zo lekker, minder zoet…

vandaar ook mijn vraag…

owww ik ga voor je zoeken tussen mijn boeken.
Heb vorig jaar met sophie kerstkransjes gemaakt en ze waren zoooo lekker… :drool:
@knipoogje1983 wrote:
owww ik ga voor je zoeken tussen mijn boeken.
Heb vorig jaar met sophie kerstkransjes gemaakt en ze waren zoooo lekker… :drool:
:-*
dan zou ik ook graag het recept willen
:oops: ik moet nog zoeken :oops:
@Pitje27 wrote:
@Mutsie86 wrote:Gewoon koekjesdeeg moet ook kunnen. En dan ronde koekjes uitdrukken met een vorm en dan een klein rondje in het midden uitdrukken.
Wat ei erover heen en eventueel wat suiker/versiersels opstrooien en dan gewoon als koekjes bakken.
Daarna een lint er doorheen :thumbup:
klopt maar dat is niet zo lekker, minder zoet…
vandaar ook mijn vraag…![]()
Deel van de suiker vervangen door vanillesuiker of gewoon wat extra vanillesuiker toevoegen.

150 gr bloem
- 75 gr witte basterdsuiker
- 1 snufje zout
- 120 gr koude boter
- 1 vanillestokje
- 1 ei
- enkele eetl parel- of kandijsuiker
- amandelschaafsel (om te bestrooien)
Meng de bloem met de basterdsuiker, vanillemerg en een snufje zout. Klop het ei los. Voeg de helft van het ei en de boter toe. Snijd de boter klein met twee messen en kneed vervolgens het mengsel snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg ca. 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de over voor op 175°C.
Rol het deeg op wat bloem uit tot een lap van ca. 3 mm dik. Steek uit de lap zoveel mogelijk kerstkransjes. Kneed de rest van het deeg weer samen en rol het nog een keer uit. Ga net zolang door tot het deeg op is. Bestrijk de kerstkransjes met wat losgeklopt ei en strooi er wat fijne parel- of kandijsuiker en of wat amandelschaafsel over. Leg de kransjes op een ingevette bakplaat of wat bakpapier en bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin.
klinkt goed! :drool: en niet moeilijk! :thumbup:
Gaan we een keer hier maken, senks!
ik ga het vlg wk uitproberen… :-*
graag gedaan!
wij gaan ze donderdag ook weer maken voor sophie’s afscheid op de pzs
:thumbup: ik ga ze proberen
damn… ik heb te weinig bakboter :?
zou ik het kunnen aanvullen met smeerboter ofzo? :think:
welke boter heb je?
en ligt eraan hoeveel je tekort komt…
ik heb becel.
kom 80 gr tekort :oops:
ellen en wilde je dan boter voor op het brood doen?
denk dat je toch echt even naar de winkel moet.
een beetje kun je evt wel vervangen, maar 2/3 wordt echt teveel…
@Pitje27 wrote:
ellen en wilde je dan boter voor op het brood doen?
denk dat je toch echt even naar de winkel moet.
een beetje kun je evt wel vervangen, maar 2/3 wordt echt teveel…
uhh ja dat wilde ik dus… :oops:
@knipoogje1983 wrote:
@Pitje27 wrote:ellen en wilde je dan boter voor op het brood doen?
denk dat je toch echt even naar de winkel moet.
een beetje kun je evt wel vervangen, maar 2/3 wordt echt teveel…
uhh ja dat wilde ik dus… :oops:
nee moet je echt niet doen…
laat ik het zo zeggen dan gaan ze drijven…
heb het zelf ooit ook uitgeprobeerd met iets heel anders… maar dat ging niet goed…
ik ben al door de stromende regen gefietst…
heb maar meteen een nieuwe lading boter meegenomen :mrgreen:
lees: 10 pakjes bakboter en 5 vloeibare bakboter