Wie wil mij een lekker recept geven voor tomatensoep?
Via internet zie ik door de bomen het bos niet meer.
Heb twee blikken gepelde tomaten gehaald…en dan???
bouillon erbij, (als je die niet vers maakt dan van een blokje)
Lekker verse soepgroenten erbij (hier meestal prei, wortel ui, selderij)
Balletjes draaien (als je er balletje in wilt) wij kiezen meestal niet voor soepvlees.
Evt voor extra smaak een blikje tomatenpuree
En van maggi hebben ze 2 producten die bij mij voor de soep niet mogen ontbreken, kruidenbuiltjes (soort theezakje) en mixsoep (een klein doosje smaakmakers)
@mamy wrote:
bouillon erbij, (als je die niet vers maakt dan van een blokje)
Lekker verse soepgroenten erbij (hier meestal prei, wortel ui, selderij)
Balletjes draaien (als je er balletje in wilt) wij kiezen meestal niet voor soepvlees.
Evt voor extra smaak een blikje tomatenpuree
En van maggi hebben ze 2 producten die bij mij voor de soep niet mogen ontbreken, kruidenbuiltjes (soort theezakje) en mixsoep (een klein doosje smaakmakers)
Op deze manier maak ik ook altijd mn tomatensoep, errug lekker :drool:
Ook gooi ik als ik alleen tomatensoep maak. er 2 halve uien met kruidnagel erin gestopt erin en laurierblad en dan lekker een paar uur laten trekken :drool: :drool:
Wat trouwens ook een lekkere tommiesoep is…
Voor vegetariërs onder ons, of gewoon omdat het lekker is :drool:
Tomaten met stukken ui en basilicum en water opzetten. Zachtjes door laten pruttelen minmaal 2 uur, daarna staafmixer erin en gladmixen.
Daarna een paar eiers klutsen en losbakken ( roerei) en dat erin doen, afmaken met peper en zout en smullen maar :drool:
ik doe altijd een beetje appelmoes erin…
en wat lekker machtig is, is wat rijst erin…
@Gab wrote:
ik doe altijd een beetje appelmoes erin…
en wat lekker machtig is, is wat rijst erin…
appelmoes???
daar kan ik me nou helemaal niets bij voorstellen… :eh:
Haha appelmoes is niet zo heel raar hoor
Wordt heel vaak gedaan door restaurants waar je tomatensoep besteld en dan voornamelijk bij de Chinees
Hier mijn recept voor tomatensoep
Kippenbouillon:
2 kippenbouillon blokjes
2 kippenpootjes
1 ltr water
1 ui
1 teentje knoflook
Soep
1 blik tomatenpuree
1 Ã 2 eetlepels bloem
Beetje water
3 eetlepels suiker
Zout/peper
1/2 theel. Djahe
1/2 eetl azijn
2 kleine ontvelde tomaten
Evt mihoen of vermicelli
Kip samen met de bouillonblokjes en water op zetten
Uien en knoflook grof snijden en toevoegen
Aan de kook brengen en 15 min laten trekken
Kip verwijderen en vlees eraf plukken, bouillon zeven
Tomatenpuree even aanbakken en daarna bloem en djahe toevoegen en goed roeren
Beetje water,suiker,zout/peper,azijn,ontvelde tomaten en bouillon toevoegen.
15 minuten laten koken.
Hierna de soep met een staafmixer pureren en klaar!
Evt voor meer smaak kan ook de ui en knoflook uit de bouillon door de soep gepureerd worden.
Deze soep is hier thuis en in de familie een groot succes en vanavond staat hij ook weer op tafel :drool:
appelmoes maakt het lekker zoet… geen idee…
mijn oma deed het altijd…
dus ik nu ook
@dragon wrote:
Haha appelmoes is niet zo heel raar hoor
Wordt heel vaak gedaan door restaurants waar je tomatensoep besteld en dan voornamelijk bij de Chinees![]()
klopt.
appelmoes is zowat het hoofdbestanddeel van chinese tomatensoep
ohh gelukkig dus ik doe het niet al 10 jaar verkeerd haha :inlove:
hahah
valt dat weer even mee :mrgreen:
:sick: Ranzig…
Maar ik zou dan in de plaats daarvan een appel erin doen ipv appelmoes. 8)
Ik doe er altijd een theelepel suiker in trouwens. Om de zure tomatensmaak te neutraliseren.
8)
@Madre wrote:
:sick: Ranzig…
Maar ik zou dan in de plaats daarvan een appel erin doen ipv appelmoes. 8)
Ik doe er altijd een theelepel suiker in trouwens. Om de zure tomatensmaak te neutraliseren.
8)
En iedereen vindt mijn tomatensoep altijd zo lekker


@Gab wrote:
@Madre wrote::sick: Ranzig…
Maar ik zou dan in de plaats daarvan een appel erin doen ipv appelmoes. 8)
Ik doe er altijd een theelepel suiker in trouwens. Om de zure tomatensmaak te neutraliseren.
8)
En iedereen vindt mijn tomatensoep altijd zo lekker![]()
![]()
Ik geloof het gelijk…
Bedankt voor alle reacties!!
hmmm ik ga van het weekend maar eens lekker een tomatensoepje maken.
:drool: :drool:
Mijn man vindt dat ook zo lekker.
Ik gooi er ook altijd knoflook door heen is ook zo lekker.
Dus daarom vind ik de tomatensoep van de Chinees zo lekker zoet, vanwege de appelmoes! Ik moet meteen een een bepaald discussietopic denken trouwens… 8)
Nog nooit van mijn leven heb ik zelf tomatensoep gemaakt, dus ik lees braaf mee om tips op te doen.
Ach in (curry) ketchup zit ook appelmoes dus zo raar vind ik het niet. Suiker toevoegen of appelmoes, het maakt niet zoveel uit.
Zie dit topic, staan een paar lekkere recepten!
http://www.kindjeopkomstforum.nl/viewtopic.php?t=96228