recept stoofpeertejs

wie weet een lekker recept voor overheerlijke stoofpeertjes???kom maar op :mrgreen:

En dan heb ik ook nog een vraag: Welke peren gebruik je voor stoofpeertjes???Ik heb het nooit zelf klaargemaakt en ik hou er niet zo van, maar mijn man vindt het heerlijk. Daarom wil ik het eens voor hem klaarmaken, maar weet dus niet welke peren ik moet gebruiken… :oops:

haha weet niet hoe ze heten heb ze gewoon uit de supermarkt vandaan zijn 2 soorten gewone zachte handperen en van die kleine harde peren deie moet je nemen

Oh ja, dat klinkt ook wel logisch… Misschien komt het ooit nog wel goed met me, hahaha! :mrgreen:

Gieser Wildeman :wink:

Ik gebruik altijd dit recept:Ingrediënten voor 4 personen:

6-8 kleine stoofpeertjes, bijvoorbeeld Gieser Wildeman of Saint Rémy

rode port, ongeveer 1 wijnglas vol, (of een mooie rode wijn)

(witte basterd)suiker naar smaak

kaneelstokje

aardappelmeel of maizenaBereiding:

Schil de peren en snijd ze NIET alleen een plat kantje aan de onderkant. Giet er water bij tot ze bijna onder staan. Giet er rode port (of de wijn) bij; minimaal een glas vol. Doe het kaneelstokje in de pan. Stoof de peertjes op zacht vuur in 20-30 minuten beetgaar. Zorg dat ze niet aanzetten.Schep de peertjes over in een schaal. Kook het stoofvocht in tot een centimeter of twee. Gooi het kaneelstokje weg. Bind de overgebleven saus met een beetje aardappelmeel of maizena. Maak hem op smaak met suiker en giet over de peertjes.Wij eten het meestal als bijgerecht bij Wild met aardappelen (puree), en rode kool of spruitjes!

Altijd fijn, zo’n man op KoK die van koken houdt!

Ik schil een kilo Gieser Wildeman, breng 't aan de kook (ruim water) en laat ze daarna 1.5 tot 2 uur zachtjes opstaan. Half uurtje voor eindtijd doe ik er 2 grote scheppen stroop bij en laat die nog even meepruttelen. Ook kan je de stroop vervangen door bessensap (scheut) worden ze ook mooi rood van en iets minder zoet dan met de stroop, net wat je voorkeur is.

Kook 1 kg schoongemaakte stoofpeertjes met 3 dl (300 ml) water, 50 gram suiker en 1 kaneelstokje in ca. 1 uur gaar of in 3 uur rood.

Verwijder het kaneelstokje. Roer een papje van 1 eetlepel aardappelzetmeel met wat koud water. Bind er al roerende het kooknat van de peertjes mee.Ik gebruik Gieser Wildeman van de groenteboer.Jummie :drool:

HalloStoofpeertjes is de favo groente van mijn man.

Ik schil gewoon een halve zak stoofpeertjes en breng die in met flinke hoeveelheid water aan de kook.

Als het kook gooi ik er een beker/theekop suiker bij en dan laat ik het soms wel vier uur door pruttelen, op het kleinste pitje, laagste vlammetje en dan heb ik er ook nog zo’n zwart kook plaatje tussen.Als je ze maar lang genoeg op laat staan worden ze vanzelf roze/rood.

Daar heb je niet eens wijn of bessensap voor nodig.

Maar als je dat lekker vindt is dat natuurlijk een optie.

Ze worden het lekkerst als je het lang op het vuur hebt.En als je er genoeg water bij doet kun je zelfs wel even een boodschap ofzo doen. Of je kids entertainen :wink:

zoals Anita het doet doe ikhet ookheerlijkBrengt me op ideeën hihi

Heb vanmiddag weer 2 kilo gekocht, in de aanbieding bij Super, Gieser WildemanIk zet zo op in een grote pan met veel water. Gooi er per kilo 60 gram suiker bij en 1 kaneelstokje en dan zachtjes laten koken, uurtje of 3-4.

nou ben benieuwd meid hoe zo smaken

Zo, voor de allereerste keer inmijn leven: ze staan op het vuur! :mrgreen: (ik ben benieuwd…)

Welk recept heb je gebruikt? :mrgreen:

@Judith75 wrote:

Welk recept heb je gebruikt? :mrgreen:


Haha daar ben ik ook benieuwd naar en naar wens?

Peertjes, water, kaneelstokje en suiker erbij toen het kookte. De simpelste dus… :wink:

En wat een rotperen om te schillen zeg, ik ben die hele zachte gewend. :?

En zijn ze lekker???(ik doe zoals Ruud en dan nog een zakje vanillesuiker erbij…)

wij gebruiken ook altijd Gieser Wildeman.2,5 kilo voor ons 2tjes (doen we ook 2 dagen mee hoor :mrgreen: ). gewoon allemaal schillen, klokkenhuis eruit en door de helft.dan een grote pan, hele fles met frambesco erin, en dan 2 uurtjes laten koken.als je ze gaat eten, even afmaken door ze op te warmen met kaneel en basterdsuiker eroverheen.eet smakelijk!! :drool: :mrgreen:

Yep, Gieser Wildeman!Het enige wat ik er bij doe als ik ze op zet is een scheut limonadesiroop (grenadine). Er komt genoeg vocht uit de peren en water hoeft er verder niet bij. Ze staan hier altijd urenlang op en we eten ze de volgende dag voor het beste resultaat :thumbup:.Het recept met de wijn en kaneelstokje klinkt ook goed, moesten we ook maar eens proberen hier!