Recept arretjescake

@Krabje wrote:

Bedankt voor de recepten!



Danielle frituurvet :shock: DAs wel heel erg raar :mrgreen:



Maarre rauwe eieren??? Daar ben ik niet zo kapot van. Is er niet iets zonder eieren?


Tijdens mijn zwschappen heb ik het ei telkens vervangen voor vanillevla.

2 eetl vla voor 1 ei. :slight_smile:

Frituurvet zou ik vervangen voor margarine, want dat lijkt met niet heel smakelijk.

En rauwe eieren hou ik ook niet zo van. Zou je het niet met custard kunnen maken?

Je hebt tegenwoordig gepasturiseerde eieren in de supermarkt :thumbup:

Ik heb het nog nooit op, maar als ik van anderen hoor hoe het smaakt dan zeggen ze meestal; naar een klomp boter, heel vet :shifty: En als ik dan lees over frituurvet ben ik blij dat ik niet op mijn werk was de bewuste keren :shifty:



Kan al dat vet (welke soort dan ook) niet vervangen worden door iets anders?

een goeie arretjescake smaakt niet naar een klomp boter.

Je komt van 1 plakje wel 1 kilo aan, dat wel :lol: .



Maar met frituurvet klinkt mij dan ook weer niet al te smakelijk in de oren :oops: .

@mamaMarije wrote:

een goeie arretjescake smaakt niet naar een klomp boter.Je komt van 1 plakje wel 1 kilo aan, dat wel :lol: .



Maar met frituurvet klinkt mij dan ook weer niet al te smakelijk in de oren :oops: .


HElemaal mee eens! Ik vind Arretjescake wel lekker af en toe.



Ik gebruik altijd gewone blueband boter bakboter.

Het klinkt zo leuk dus heb even gegoogled :smiley:



Het ziet er een beetje uit als spekkoek klopt dat? En smaakt het dan ook zo?? :think:

@Krabje wrote:



Danielle frituurvet :shock: DAs wel heel erg raar :mrgreen:


Haha ja het leek mij ook echt niet lekker toen ik het in recepten zag staan maar dacht ik probeer het gewoon een keer. Het is gewoon een blok plantaardig vet. Ik vind het echt lekker maar wel heel machtig :)

@SuusyQ wrote:

Het klinkt zo leuk dus heb even gegoogled :smiley:



Het ziet er een beetje uit als spekkoek klopt dat? En smaakt het dan ook zo?? :think:




Nee smaakt heel erg anders!

Vrijdag een arretjescake gemaakt met vanillevla ipv eieren. En oh oh oh wat is het lekker :drool: wel ontzettend mavhtig…dus we doen er lang mee :mrgreen:

ik krijg er ook weer zin in!

7 januari is hubby jarig. Dan ga ik hem ook maken :smiley:

@aapie wrote:

Vrijdag een arretjescake gemaakt met vanillevla ipv eieren. En oh oh oh wat is het lekker :drool: wel ontzettend mavhtig…dus we doen er lang mee :mrgreen:


ok hij is dus lekker?

Dan ga ik van de week samen met Tycho aan het bakken!

@Krabje wrote:

@aapie wrote:
Vrijdag een arretjescake gemaakt met vanillevla ipv eieren. En oh oh oh wat is het lekker :drool: wel ontzettend mavhtig…dus we doen er lang mee :mrgreen:


ok hij is dus lekker?

Dan ga ik van de week samen met Tycho aan het bakken!




Ja, zeker doen. :wink:

@aapie wrote:

@Krabje wrote:
@aapie wrote:
Vrijdag een arretjescake gemaakt met vanillevla ipv eieren. En oh oh oh wat is het lekker :drool: wel ontzettend mavhtig…dus we doen er lang mee :mrgreen:


ok hij is dus lekker?

Dan ga ik van de week samen met Tycho aan het bakken!




Ja, zeker doen. :wink:


HIj staat in de vriezer, ik ben benieuwd!

Het is lekker, heb alleen iets te grote lepela cacao erin gedaan. Maar het smaakt wel!

Staat er nu 1 in de koelkast. Had blijkbaar een klein recept mijn cakeblik was nog niet eens voor de helft bedekt. En het is niet de bedoeling om maar 2 centimeter ofzo te hebben :mrgreen:

Romata mijn blik was ook maar voor de helft gevuld hoor. :mrgreen:

Zaterdag is hubby jarig. Hij wil graag vrijdag arretjescake meenemen naar het werk. Morgen ben ik de hele dag weg, dus ik moet hem vandaag al maken.

Zou dat lukken? Vandaag maken en vrijdag nog eten?

Volgens mij blijft die best lang goed of niet? :think:



Het recept met vanillevla ipv eieren doe ik dan.

JA hoor kan best.

Hier heeft de arretjes cake bijna een week gelegen.

Thanks! :thumbup:

Ik dacht het zelf wel, maar moest er wel even zeker van zijn… :smiley: Ga ik zometeen arretjescake maken :drool: