Rauwe ham

Hey meiden,

Ik had gister ochtend rauwe ham gehaald voor een pastarecept, maar 's middags bleek ik een positieve test te hebben :smiley: .

Nu hoorde ik van mijn broer dat als je rauwe ham een langere tijd in de oven doen op een lage tempratuur dat de bacterieen weg zijn.

Wie weet of dat het zo is, op welke temperatuur en hoelang het in de oven moet?

Ik denk als je nog maar net zwanger bent, dat dit geen kwaad kan… diegene die het beter weet, verbeter me maar :slight_smile:

Dankjewel voor je antwoord.



Zit ik net te googlen, kom ik op een site waar zegt dat je het gewoon mag (het gaat over Coburger Ham). Volgens mij was dat nog niet zo toen ik 2 jaar geleden zwanger was :oops:

Ik heb tijdens mijn beide zwangerschappen gewoon rauwe ham gegeten.

Volgens mij is het wel verstandig om niet te veel te eten ivm het hoge zoutgehalte, wat dan weer niet goed is voor je bloeddruk.





Gefeliciteerd trouwens!

Rauwe ham mag inderdaad gewoon, het is namelijk bewerkt, gerookt, gezouten of wat dan ook.

Dat was 8 en 3 jaar geleden ook zo :-*

Rauwe ham is gerookt en je mag het gewoon eten.

Pé, dankjewel!



Ik heb dus vorige keer helemaal geen rauwe ham gegeten omdat ik echt dacht dat het niet mocht.



Haha je hebt ook z’n lange lijst wat je juist wel of niet mag eten.