Hoi,
ik heb net van de buren radijsjes, van die kleine uitjes en munt gekregen.
Hoe te bewaren?
Ik was net de ui aan het wassen(ze zei trouwens dat dat groene ook erg lekker is in sla),maar moet dat wel? En waar dan te bewaren?
Kan ik de radijsjes ook eerst wassen en dan in de koelkast?
En de munt? Die heb ik nu in een glas gezet in de keuken,ruikt heerlijk.Dat kan toch wel?!
Groetjes,nu ff heerlijk aan de verse muntthee!!
Radijsjes kun je zonder groen in de koelkast bewaren.
Munt in een glaasje water, zoals je al deed.
En de uien hoef je niet te wassen. Ik hang ze meestal met het loof bij elkaar gebonden op een koele droge plek. Ik zou ze zelf juist niet wassen zelfs. Vooral droog is belangrijk als je ze lang wilt bewaren.
Ui trouwens vooral ook donker bewaren. Kijk een beetje naar hoe het groeit en voor uien is dit dus onder de grond. Dat is dus ook de beste plek. Boots het na op een koele droge plek (kelder) en doe ze bv onder een laagje keukenrol of een doek. Wel iets ademends zodat ze geen vocht vasthouden zoals hiervoor ook al is gezegt. Idem voor de radijsjes mocht je koelkast vol zijn. :thumbup:
dank u