Rabarber taart

Tijdje terug stond hier een recept rabarbertaart en kan het niet meer terug vinden.



Zoeken gaat hier ook echt geweldig :wall:



Iemand die het wel terug kan vinden ?

Dit was hem! We gaan hem dit jaar ook weer maken! toevallig hadden we het er van de week over toen we rabarber zagen liggen!



Rabarbertaart



Frisse taart, ook lekker gevonden door mensen die geen rabarber lusten



(Voor een springvorm van 24 cm)



Oven voorverwarmen op 150°C



Vulling:


  • 750 g rabarber
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eetl custardpoeder
  • 30 g suiker



    Deeg:


  • 150 g suiker
  • 2 eetl citroenrasp (evt. uit een potje (Baukje))
  • 150 g zachte boter
  • boter om de vorm in te vetten
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel





    Rabarber wassen, kleinsnijden, met de overige ingrediënten voor de vulling mengen.





    Boter, suiker en citroenrasp voor het deeg met de mixer kloppen, een voor een de eieren erdoor kloppen, als laatste het zelfrijzend bakmeel erdoor kloppen.



    Deeg in ingevette springvorm scheppen. Rabarbervulling erop scheppen.



    1-1½ uur bakken.

En dit was het topic:



http://www.kindjeopkomstforum.nl/viewtopic.php?t=73775&highlight=

Jaaaaa lekker, ik heb dit jaar speciaal rabarber voor in de tuin gehaald,

alleen maar voor die taart :drool: :drool: :mrgreen:

Oehhhhhh! Je brengt me op een idee! Ik heb er vorig jaar heel wat gebakken! Ze waren zooooooowww lekker! Ik heb hier nog geen rabarber in de winkels zien liggen maar zo gauw als ik mijn handen er op kan leggen dan gaat m’n oven aan! :slight_smile:

oooh ik was um weer helemaal vergeten, maar lekkkkkerrrrrrrrrrrrrrrr, die ga ik binnenkort weer eens maken :drool:

zo ik heb een doel gevonden voor die rababer die in mijn tuin ophoogschiet ^^

Dankjewel fleur :-*





Ligt er trouwens wel al Rabarber in de winkel ? :oops:

ow zie het al, volgens de fruitkalender moet het in de winkel liggen :smiley:

Nou, zelfde verhaal als vorig jaar. Vanmorgen alles in huis gehaald, behalve de rabarber. Ook dit jaar verkoopt de kleine AH bij ons het niet :evil: Vanavond nog maar even naar een grote supermarkt rijden, dan hebben we morgen lekker wat te kokkerellen :drool:

Hij gaat straks de oven in… Als ie niet lekker is houd ik jullie allemaal verantwoordelijk :mrgreen:

@Mex wrote:

Hij gaat straks de oven in… Als ie niet lekker is houd ik jullie allemaal verantwoordelijk :mrgreen:




Ik weet allang uit ervaring dat hij heeeeeeeel lekker is! :wink:

Ik kan me ook niets voorstellen bij die taart.





Zoet ?

Bitter ?

Fris ?

Zuur ?



:shifty:



Vanavond naar de winkel, dus morgen ga ik hem maken als ik me in kan houden.



Hoelang mag ie in de koelkast blijven staan ?

wanneer eet je die taart?

als maaltijd? als toetje? als gebak>?

en wat voor boter gebruiken jullie, gewoon blue band ofzo ?

@romata wrote:

en wat voor boter gebruiken jullie, gewoon blue band ofzo ?




Nee, dan gebruik ik ook meteen echte roomboter!



Enne, ja, eigenlijk smaakt hij zo’n beetje naar alles wat je beschreef; zoet, bitter, zuur en fris :wink:



Ik eet hem gewoon als gebak maar heb hem ook wel als toetje gegeten, of 's avonds bij de thee. Eigenlijk gewoon wanneer ik er zin in heb :mrgreen:



Geen idee hoe lang hij houdbaar is. Langer dan 3 dagen heeft geen 1 van de rabarbertaarten “geleefd”! Dan waren ze op!

Ow ik dacht dat als er niet bij staat ‘roomboter’ je ook geen roomboter mag gebruiken maar dus gewoon normale boter…





Maar vind roomboter wel altijd lekkerder ergens in :drool:

Staat nu in de oven :shifty:



Maar moet ie in het midden staan, of net eronder ?



Ben benieuwd, want vind het er niet bepaald lekker uitzien in dat blik :lol:

Oeh hij is lekker! Heb hem vorig jaar een aantal keren gemaakt!

Ik hem vorig jaar ook een keer met half rabarber en half aardbeien gemaakt,

dat is helemaal goddelijk :drool: :drool: :drool: voelt kont alweer

groeien
:mrgreen: