Zondag hebben wij een hightea met familie, en aan ons de eer om quiche mee te nemen.
Wie weet er nog lekkere variaties voor de inhoud? Lekkere vegetarische ideeën ook zeer welkom. :thumbup:
Standaard Quiche Lorraine (ham en kaas)
Of spinazie met blauwe kaas
Of zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprikas
Of zalm en dille
Of feta en spinazie en pijnboom pitjes
De mogelijkheden zijn eindeloos. Je basis quiche maken (ei, room, zout, en peper, deeg maken en voorbakken zonder vulling) en dan je vulling kiezen.
Wel je ui/ham/bacon/champinons ed voorbakken in wat olijf olie, anders worden die niet gaar.
Alles kan. Gerookte zalm met geiten kaas is ook erg lekker.
Prei taart met zongedroogde tomaatjes op de bodem. Lekker met
geraspte kaas erover natuurlijk… ik kreeg veel complimentjes van collega, die gelijk t recept wilden hebben. Suc6 verzekerd :thumbup:
Heb deze laatst gemaakt en was een groot succes
Hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecannoten
Ingrediënten voor 4 personen (voor groter aantal personen hoeveelheden vermenigvuldigen):
• 8 plakjes diepvries bladerdeeg
• 250 gram brie
• 8 zongedroogde tomaten in olie
• 1 el olie
• 75 gram gepelke pecannoten (of walnoten)
• 2 el bieslook fijngeknipt
• beetje bloem
• 2 el paneermeel
• 4 eieren
• 2 dl slagroom
• zout, peper
Bereiding:
• laat bladerdeegplakjes ontdooien
• vet een taartvorm van ca. 26 cm doorsnede met de olie
• verwarm de oven voor op 200 graden
• snijd de brie in plakjes
• dep de tomaten droog en snijd ze in stukjes
• leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed bodem en randen van taartvorm ermee
• prik met een vork gaatjes in bodem en bestrooi de bodem met paneermeel
• verdeel de brie, tomaten, noten en bieslook over de deegbodem
• klop de eieren los met room en breng pittig op smaak met zout en peper
• giet het mengsel over de taartvulling en en bestrijk ook de deegrand ermee
• bak de taart in ca. 30-40 minuten goudbruin en gaar
• lekker met een salade
Sonja Bakker verantwoorde Quiche
- bladerdeeg in de springvorm
- vulling wat je maar wil vaak doe ik een zak roerbakgroente met kruiden (hamblokjes of spek)
3 eieren en 125ml creme fraiche (demi)
gerapste kaas
Springvorm beleggen met bladerdeeg
vulling erin
eieren mengen met de creme fraiche en 2/3 van de kaas
Dit over de vulling verdelen, laatste restje kaas bovenop
30 min in de oven van 200 grd (hete luchtoven)