Produtwaarschuwing baby Bjorn

BABYBJÖRN Babysitter Balance en BABYBJÖRN Babysitter Balance Air - Belangrijke informatie voor bezitters!

BabyBjörn voert een vrijwillige terugroeping voor correctie uit van BABYBJÖRN Babysitter Balance en BABYBJÖRN Babysitter Balance Air, naar aanleiding van het feit dat men kleine metaaldeeltjes heeft gevonden in het gewatteerde deel van de stoffen zitting van de babysitter.

Twee consumenten in Japan hebben kleine metaaldeeltjes aangetroffen in de stoffen zitting van de babysitter. Na verdere controle van de 20.000 babysitters die BabyBjörn op voorraad heeft, heeft men vijf kleine metaaldeeltjes gevonden. Er werden geen incidenten gerapporteerd, maar BabyBjörn AB kiest er toch voor het produkt vrijwillig terug te roepen voor een correctie.

In de BENELUX zijn 5.800 stuks van de BABYBJÖRN Babysitter Balance en BABYBJÖRN Babysitter Balance Air verkocht sinds de lancering in oktober 2007.

Wij verzoeken consumenten nu de afneembare stoffen zitting van hun babysitter voor controle naar BabyBjörn AB toe te sturen. Lees meer over hoe u uw stoffen zitting verstuurt in de instructies die volgen.

Denk eraan dat de terugroeping niet geldt voor alle BABYBJÖRN Babysitters. Lees meer in de instructies die volgen.

De terugroeping geldt niet voor BABYBJÖRN Babysitter 1-2-3, die een geheel zwarte veiligheidsblokkering heeft en een voetplaat van hout.

Hoe weet ik dat mijn BABYBJÖRN Babysitter wordt getroffen door de terugroeping?

1.Rode veiligheidsblokkering en voetplaat van kunststof

De desbetreffende modellen hebben een rode veiligheidsblokkering en een voetplaat van kunststof. Zie de afbeelding hieronder rechts.2.Productieperiode oktober 2007 - april 2009

De desbetreffende babysitters zijn geproduceerd tussen oktober 2007 en april 2009. Op het etiket aan de binnenkant van de stoffen zitting onder het wasetiket ziet u de produc-tiedatum. Zie onderstaande afbeelding.Meer afbeeldingen van de BABYBJÖRN Babysitter Balance/Air vindt u hier.

Hoe zie ik dat mijn BABYBJÖRN Babysitter Balance /Air niet wordt getroffen door de terugroeping?

1.Zwarte markering op het datumetiket

Hebt u een Babysitter die is geproduceerd na april 2009, dan vindt u een zwarte markering op het datumetiket. De Babysitter is dan gecontroleerd en valt niet onder de terugroeping. Zie de afbeelding rechts.

2.Groen etiket op de verpakking

Babysitters die ons magazijn verlaten na 24 juni 2009, zijn al door ons gecontroleerd. Deze hebben dan een groen, cirkelvormig etiket op hun verpakking, zie de afbeeldingen rechts, en worden in dat geval niet getroffen door de terugroeping.V&A

V&A - BABYBJÖRN Babysitter Balance en Balance Air, Vrijwillige terugroeping voor correctieAls u een BABYBJÖRN Babysitter Balance of BABYBJÖRN Babysitter Balance Air heeft die wordt getroffen door de terugroeping, wordt u verzocht het volgende te doen:

1.Neem contact op met BabyBjörn, per telefoon:Belgie: 0800 499 70Nederland: 08000 201 345Luxemburg: 800 25 373BENELUX email: babybjorn2@salesplus.de Informatie is ook verkrijgbaar bij uw dealer.http://www.babybjorn.com/en-gb/Eng/Country/Nederland/Vrijwillige-terugroeping-voor-correctie-/