Probleempje met de laptop..

Ik heb een probleem met de laptop.

Al een hele tijd geeft hij het verkeerde teken door. Een andere die ik indruk. Bijv. bij een ? krijg ik =.

Tot voor kort kon ik dit oplossen door shift en alt tegelijk in te drukken.Maar dit werkt nu niet meer.Wat kan ik doen??? Het is heel erg vervelend.

En ik kan de meeste tekens niet terugvinden.

Heeft te maken met je taalinstellingen, kijk eens in de toolbar onder in je scherm, dan zie je waarschijnlijk in kleine lettertjes NL of EN of een andere afkorting voor een taal. Die moet gelijk zijn aan de taalinstelling van je laptop. BV. alle programma’s (zowel hardware als software) op mijn laptop is in EN, dus bij mij staat hij op EN.Denk dat als je dat aanpast, je het probleem hebt opgelost.

Plaatje gemaakt:

Dank je voor je antwoord.Ik zie alleen de afkortingen niet in de toolbar, en weet ook niet hoe ik dat zichtbaar kan maken of kan veranderen.Sorry, ik ben er verder niet echt handig mee.

ik had het laatst ook

even opnieuw opstarten was het weer gewoon

shift en control tegelijk indrukken. :wink:

@ruud wrote:

shift en control tegelijk indrukken. :wink:
jouw oplossing is beter, die ga ik onthouden :wink:

HoiBeide antwoorden werken niet.Heb al opnieuw opgestart en met shift en ctrl blijven de letter hetzelfde.Kan het te maken hebben met onze versie van words? Onze versie is niet legitiem.Bedankt weer.

Is het alleen in Word dan? Of ook als je bijvoorbeeld een berichtje op het forum plaatst?Probeer deze anders ook even (mijn laptop is in het engels dus weet niet precies de termen die in de NL versie gebruikt worden, sorry):

Start - control panel - internet opties - bij het tabje “algemeen” is als het goed is een optie “taal”. Deze op NL zetten en dan bewaren.Misschien dat dat nog wat doet voor je?

Hij doet het in alle programma´s. Word, mail en ook het forum.Ik heb net jouw stappen uitgevoerd en dat doet het ook helaas niet.Ga hem nu even opnieuw opstarten. Misschien dat dat nog iets doet.

Net opnieuwe opgestart.Maar het wil helaas nog steeds niet.Nog ideetjes

Dan staat er echt een verkeerde taal of keyboard in gesteld of…Tuis een laptop toch? Miss blonde vraag maar staat je numlock toevallig standaard aan?

Ja, computer voor thuis.

De numloc niet aan.Maar kan ik zelf iets met die taal of keyboardSorry, voor alle vragen. Maar ik kan veel op de computer, maar dit lukt niet. Helaas.

Plaats even welk besturingssysteem je hebt dan zoek ik even voor je.

Ruud, wat fijn.We draaien op xp professional.

wordt wel vanavond.

Ik wacht rustig af. :slight_smile:

Ik ben even verder gegaan op het internet en heb nu iets verandert in mijn taal en landinstellingen via configuratieschermEn…het werkt nu weer.

Hopelijk is het blijvend.Dank je wel voor al jullie hulp.Ruud: misschien kan jij me alleen nog vertellen of dit en juiste manier is en is zo weer blijvend mijn tekens op de juiste plek heb?