Primoluut, HSG onderzoek en dan?

Hallo Allemaal,Mijn hubbie en ik proberen al ruim 2 jaar om zwanger te worden. Nu zijn we eindelijk (mijn HA zag er het nut niet van in om naar een speciaal ziekenhuis te gaan hij had zoiets van geduld hebben ja daaag! geduld raakt een op zullen we maar zeggen :? ) onder behandeling in het Reinier de Graaff ziekenhuis en heb ik nu verschillende echo’s achter de rug. Het probleem zit hem waarschijnlijk ook in mijn menstruatieperiode omdat ik namelijk twee weken!! ongesteld ben en het komt op de meest onmogelijke tijdstippen. De ene maand ben ik het op cyclusdag 35 en de andere maand op cyclusdag 21. Fijn hoor. Nu is uit semanalyse gekomen van mijn man dat hij wel genoeg zwemmers heeft (net op het randje hoor) maar dat ze veel te langzaam zijn. Op de echo’s tot nu toe kan de gyn niks bijzonders vinden bij me maar hij wilt toch het zekere voor het onzekere nemen en ben ik nu op de primolut gezet. Dan over anderhalve week een HSG (onder voorbehoud dat er genoeg mensen terug zijn van vakantie anders volgende maand :doh: )Moet zeggen dat ik het best beangstigend vind allemaal. En dan dat wachten…om eerlijk te zijn heb ik er helemaal geen geduld meer voor…gek he? Mag dit natuurlijk helemaal niet hebben omdat er vast meer meiden zijn die al in een verder traject zitten en het zeker zwaarder hebben maar ik baal er zo van joh.We hebben eerder onderzoeken gehad in een ander ziekenhuis vorig jaar en hebben dit op een gegeven moment afgeketst omdat we zo mensonwaardig behandeld werden. niks werd uitgelegd en de tijd hadden ze ook al niet voor je…misschien als ik door had gegaan had ik nu wel al zwanger geweest…maar ja dat kan ik nu niet meer terug draaien en het ziekenhuis waar we nu behandeld worden ja dat is 100 % beter.Het voelt zo raar. Mensen in je omgeving worden zo maar zwanger…of eh…een foutje…je kent het wel. en wij die zo graag ouders willen worden moeten waarschijnlijk een heel traject met ziekenhuisbezoeken aflopen…Het voelt helemaal niet natuurlijk…hebben sommige van jullie dit ook?Ik gooi ook mijn frustraties er maar even uit hoor meiden dus sorry alvast…Ben nu de tweede dag een de primolut…dus nog 5 dagen te gaan…en dan maar hopen op positief bericht… :pray:groetjes Bianca (motormuisje)

hoi Motormuisje,Ik weet helaas niets van primolut, HSG enzovoorts, maar ik deel wel je frustratie :frowning:

Vervelend he dat iedereen maar zegt, wacht maar af, neem de tijd, ehh…ga op vakantie, ontspan enzovoorts. En om je heen worden allerlei mensen zwanger, zomaar, plotseling, door de pil heen. Alles waar jij heel veel moeite voor moet doen.Tja en misschien was je dan nu wel zwanger geweest, maar je prettig voelen in een ziekenhuis en bij de behandeld arts is ook heel wat waard hoor. Neem de tijd voor de stappen die ze willen ondernemen bij jullie, vraag om verduidelijking als je iets niet begrijpt en doe pas iets als jullie erachter staan.en verder…

Natuurlijk mag je je frustratie uiten hier, dat doen we hier allemaal.Ikzelf ben ook iets meer dan 2 jaar bezig, vorig jaar een BBZ gehad en 16 maanden later blijkt dat echt een geluk bij een ongeluk te zijn geweest, want we komen nu alleen nog maar in aanmerking voor IVF/ICSI (vooral het laatste)Ook hoop dat er andere mensen je vragen kunnen beantwoorden, ik weet alleen dat de HSG ingreep best pijnlijk kan zijn als je eileiders dichtzitten. Neem dus daarna een dagje vrij.groetjes Suzanne

Heeeel erg herkenbaar, ondanks mijn nu prachtige banner onderaan zijn we in totaal (incl dat geduldige zelf proberen) 4 jaar bezig geweest. Uiteindelijk is het gelukt na de 4e IVF poging. De HSG heb ik (gelukkig) gehad onder narcose na mijn eerste operatie. Hier zagen ze ook dat mijn eileiders dicht zaten en we doorverwezen werden naar een ziekenhuis voor IVF.

De meeste dames hoor ik dat ze ong een uur voor de HSG een paracetamol/ibuprofen nemen om evt pijn te voorkomen en daarna hebben ze ook wat klaar liggen. Aangezien ik zelf onder narcose was kan ik je niet meer tips daarover geven. Hoop voor je dat er genoeg mensen terug zijn van vakantie en dat de HSG iig door kan gaan want al dat wachten gaat zeker niet in je kouwe kleren zitten. En wat betreft frustratie en lang wachten (of het nu 1 jaar, 2 jaar of 5 jaar etc is alle wachten duurt lang!) ik zeg altijd maar je kunt het er maar beter uitgooien dan opkroppen! En kan me geen betere plek voorstellen om het eruit te gooien dan hier onder de ‘lotgenoten’ want ondanks dat er vaak best veel verschil zit in de soort behandeling het wachten is denk ik voor velen herkenbaar.

Heel veel succes en kom je nog schrijven hoe de HSG is gegaan?

Hoi Bianca,

Ik heb vandaag een HSG gehad en het was geen pretje. Ik zeg dit niet om je te ontmoedigen, want bij iedereen is het anders natuurlijk!

Gelukkig zijn bij mij de eileiders niet verstopt en waren er ook verder geen afwijkingen te zien.

Bij een HSG brengen ze eerst een speculum in om daar vervolgens een slangetje doorheen te doen in je baarmoeder (dat was bij mij erg pijnlijk). Vervolgens als het slangetje vastgezet is wordt er contrastvloeistof doorheen gespoten (nog wat pijnlijker…). Dan worden er snel rontgen foto’s genomen en is het voorbij…

Mij viel het vies tegen, maar ik ben wel blij dat ik het gedaan heb. We zijn nu toch weer een stapje dichterbij ons kindje zeg maar!Ik kan me heel goed voorstellen dat je er van baalt hoor, ik besef het ook nog niet altijd dat we in MMM zitten… Maar het is voor een goed doel!

Ik wens je heel veel succes toe en als je vragen hebt over de HSG hoor ik het wel!Liefs, Irene

Ha Meiden,Bedankt voor jullie support!!. Nou ben inderdaad benieuwd of er deze maand een plekje is in het ziekenhuis voor de HSG. Had inderdaad ook vernomen van een zuster in het ziekenhuis dat dit onderzoek best wel eens pijnlijk kon zijn dus ik bereid mezelf dan maar voor met een paracetamolletje :). Mag trouwens ook geen gemeenschap hebben met mijn man deze maand (niet te hopen dat ze dan geen plek voor me hebben in het ziekenhuis deze maand anders moet ik nog een maand wachten :? ) dus dat wordt netjes de handen boven de dekens :wall: Heb trouwens wel alle bijwerkingen van die primolut…hoofdpijn, misselijk, dus het kan niet beter zeg maar…Fijn! Nog een paar daagjes te gaan en dan maar hopen…Ik hou jullie op de hoogte.Groetjes Bianca (motormuisje)

hallo meiden,Nou ik heb afgelopen vrijdag de laatste tabletten geslikt nu moet ik waarschijnlijk binnen 2 dagen ongie worden en dan bellen…Afgelopen maandag had ik erg last van krampen en ik dacht het gaat komen…naar het toilet en daar ja hoor best wel wat bloed verloren dus ik het ziekenhuis gebeld voor de afspraak voor die HSG. en die staat nu gepland voor woensdag 23 augustus… :shifty:

sinds maandag middag niks meer ongesteld…alleen wat troep zeg maar…balen joh…hoop niet dat het straks later doorzet want ik moet daar wel woensdag gaan liggen…oh vind het helemaal niks hoor…

Wacht nu nog maar even af een dagje ofzo en anders maar even bellen naar het ziekenhuis want het had er toch allang moeten zijn…vreemd…Hahah mijn lichaam is helemaal van slag af…vind het ook niet gek dit is geloof ik al de vierde keer dat ik dan ongesteld wordt binnen twee maanden…En zwanger kan ik ook niet zijn want we hadden onthouding gekregen…Oh wordt hier zo moe van…En maar volhouden…Hoe in godsnaam!!!Groetjes Bianca (motormuisje)

Ha Bianca,Ik heb ook een HSG gehad in het Reinier de Graaf. Ik vond het meevallen. Alleen het moment waarop het slangetje vacuum werd gezogen, was pijnlijk. Assistente zei, voelt een beetje als menstruatiekramp, maar da’s dus niet zo. Ze moest wel lachen toe ik verontwaardigd zei dat het echt wel pijnlijker was. Ik heb voor de HSG ibuprofen geslikt en ook na de HSG. Daarnaast een beetje rustig aan gedaan, die dag. Ik kreeg gelijk de uitslag. Soms moet je wachten en krijg je nog een gesprekje met de uitslag, dat hangt een beetje af van wie je hebt. Ik hoop voor je dat je de 23 kan en dat het meevalt! En natuurlijk op een goede utislag!!Omdat ik een lange en onregelmatige cyclus had ben ik behandeld met clomid. Een middel om een follikel te laten groeien en een eisprong te krijgen. Helaas slaat de behandeling met clomid niet aan dit keer en moet ik binnenkort voor een kijkoperatie. Daarna door naar Voorburg (gespecialiseerd in vruchtbaarheidsbehandelingen) voor verdere behandeling.

Groet, Mouse

Hallo Mouse en andere meiden,Bedankt voor je reactie. Ben ook erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen hoor. Voorlopig heb ik het ziekenhuis gebeld omdat ik eigenlijk een soort van nep ongesteld ben. Het komt niet door laten we maar zeggen. Ze vertrouwde het ook niet en nu moet ik morgen weer contact opnemen om te kijken of het allemaal wel goed gaat bij mij daar binnen…volgens de primolut moet je binnen 2 dagen echt wel ongie worden. bij mij niks, nada, alleen maar heel erg ziek van het hormoon…Wel wat troep maar echt niet zo heftig. Ze gaan nu kijken of ze de afspraak van de HSG dan woensdag wel door kunnen laten gaan ongie of niet…dus daar vergaderen ze dan nog over…Het lichaam is helemaal van de leg af. Ben nu dan ook echt wel heel erg ziek van of het hormoon of van het ongie worden. Ben al twee jaar ofzo nog nooit van mijn werk thuisgebleven maar sinds gisteren hield ik het echt niet meer. Om eerlijk te zijn valt het me zwaar tegen het lijkt wel of mijn lichaam het niet accepteert. Ik kan mezelf gewoon bijna niet herkennen zoals ik me voel en ook doet nu… :doh:.Omdat ik zeg maar nog net in de MMM zit vraag ik me af of ik het wel allemaal door moet laten gaan. voor mezelf heb ik zoiets van ik kijk die HSG nog even aan en dan vraag ik gewoon hoeveel procent kans er in zit voor een natuurlijke zwangerschap.Ik mag ook helemaal nog niet in dit stadium klagen maar het lijkt wel of ik het nu al niet meer trek. Al twee jaar bezig. Nu weer zo’n lange, pijnlijke periode in…

En weet je het is bij mij misschien ook wel wat lastiger omdat mijn man ziek is. Hij heeft een ernstige vorm van de ziekte van Graves (dat is de ergste versie van een schildklierafwijking zeg maar) en hij heeft hartproblemen. Dus als hij van zijn werk af komt ( zolang dat allemaal nog gaat zeg maar) begin ik alweer met moederen maar dan voor mijn man…Dus ik heb het zeg maar dubbelop…Moet hem opvangen maar nu ook mezelf en om eerlijk te zijn denk ik dat ik het nu niet ga redden!!! We weten nog geen eens of het allemaal wel kan die droom van ons om een kindje te krijgen. Wie weet zijn we straks een jaar verder en zeggen ze “dat het alsnog niet mogelijk is ofzo”. :shock:Vindt het echt heel erg moeilijk en mijn man ook omdat we met hem al ziekenhuis in en uit lopen daarom voelt deze stap ook zo fout aan voor ons…kan iemand het zich voorstellen…!!!Zit misschien ook wel wat te zwammen hoor en hebben sommige zoiets van meid maak je niet druk maar ik zie het gewoon nu even niet zitten…Wil gewoon zo graag een kindje van ons samen…1 kindje maar meer vraag ik niet…maar schijnbaar wordt ons geduld nog even op de proef gesteld.Een lang verhaal maar het moest er even uit hoor!!groetjes Bianca

Motormuisje

Meiden,Ik heb ook een vraag over een HSG. Volgende week moet ik er ook aangeloven. Nu lees ik verschillende verhalen over wel of niet gemaanschap in de maand van de HSG. Bij mij vindt het plaats voor mijn eisprong. Mogen we deze maand nu wel proberen een kindje te maken? Of moeten we een maand wachten? Mijn arts heeft er nog niets over gezegd. En is de kans op een zwangerschap verhoogd na een HSG?Vragen, vragen en nog eens vragen. :? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.Groet Engel

Ha Engel en andere meiden,Na mijn hsg gehad hoor!. Het onderzoek viel eigenlijk wel mee. Alleen het vastzetten van het tuutje op de baarmoedermond was wel minder prettig ja…maar het was te doen. Had een iboprufen ingenomen net voordat ik het onderzoek had dus het was echt harstikke meegevallen.Engel ik mocht de periode voor mijn hsg absoluut niet zwanger raken. dus liever dan ook geen gemeenschap. Omdat het onderzoek schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Daarna (na het onderzoek) mag je alles weer doen :lol: . Het moest ook inderdaad voor de eisprong zijn. ik moest bellen de eerste dag van de menstruatie en dan maken ze een afspraak met je. Na de hsg is de kans meestal wel hoger op een zwangerschap omdat alles dan meestal goed doorgespoten is…Dus meid wie weet…Trouwens veel sterkte met je hsg…De uitslag had ik wel heel snel de gyn had het idee dat er iets " mis " was daar van binnen dus kon ik gelijk naar zijn kantoortje lopen. Hij had het idee en ik zelf ook want ik zag het ook niet op het scherm toen ik mee mocht kijken dat ik dus geen linker eileider blijkt te hebben. Om echt alles uit te sluiten moet ik binnen nu en 6 weken op voor een kijkoperatie :cry:

Ook al is de uitslag positief of negatief. de enige optie die we zouden hebben is IVF omdat we al te lang bezig zijn en omdat het zaad van mijn man niet oke is…Fijne uitslag dus…bleh…

De kans op een natuurlijke zwangerschap zou 1% zijn, dus kan op een wonder volgens de gyn… Ben er best van geschrokken…Omdat ik zo ziek ben geweest van de hormonen zegt de gyn dat ik er rekening mee moet houden dat ik als ik doorga voor IVF verschrikkelijk ziek zal worden van de hormoontjes…

De garantie dat je met ivf zwanger wordt is er ook niet natuurlijk maar ja zie het ook niet zo zitten om doodziek te worden weer…

Best lastig hoor. Aan de ene kan hoop ik echt op dat wondertje… :pray:Groetjes motormuisje

Bianca

Hallo motermuisje,Meid, wat een verhaal. Nu weet je wel waar je al die tijd niet zwanger van bent geraak, maar echt veel schiet je er niet mee op… :? Ik moet donderdag naar het ziekenhuis voor mijn HSG. Ik zie er niet echt tegen op. Ik weet eigenlijk ook niet waar ik op hoop: als ze iets vinden dan kunnen ze het misschien verhelpen, of niet. Als ze niets vinden is dat wel fijn, maar schieten we er niets mee op. Niet te veel over nadenken en gewoon maar laten gebeuren…Heel veel succes met je kijkoperatie!Groet Engel