Prei stamppot...De prei koken of aanbakken?

Zoals de titel al zegt ik ga prei stamppot maken…



Is het dan beter om de prei te bakken of te koken om het er daarna door de puree te stampen?



:drool:

Nou ik heb maar gedaan waarvan ik dacht dat het lekker was en het was een groot succes hier :smiley: :thumbup:



Eerst de aardappels gekookt.



De prei 11 min laten koken zodat hij niet door en door gaar was.



Daarna de aardappel puree gemaakt met een paar klontjes roomboter, verse zeezout ,zongedroogde tomaten/zwarte peper mix, beetje melk en een bakje Boursin Cuisine erdoor heen gestampt.



Daarna de prei erdoor heen.



En dan als het op het bord ligt uitgebakken spekjes en stamppot jus en een gekruid speklapje…



Het was heerlijk!



:thumbup: :thumbup: :smiley:

klinkt idd erg lekker…



tis dat ik hier in huis de enige prei liefhebber ben :frowning:

Dan maak je het toch gewoon lekker voor jezelf?

Ik zou dan nooit meer stamppotten kunnen eten, Marco houdt er niet van.



Ik maak gewoon een grote pan en vries een deel in :wink:

Marco heeft die dag andere groenten.

Dat heb ik nou ook, niemand die ik er blij mee maak terwijl ik het zelf lekker vind.