Postzegels, taxeren en verkopen?

Van de ‘erfenis’ van mijn vader heb ik een allerlei boeken met postzegels gekregen. Sommige zijn compleet andere zijn gewoon allerlei postzegels.



3 dikke boeken.



Nu heb ik totaal niets met postzegels en aangezien ik ook dingen heb gehad waar ik veel meer waarde aan hecht wil ik de boeken verkopen.



Maar hoe begin ik?



wat kost een taxatie?



Kan ik die postzegels sowieso wel verkopen, ik zit helemaal niet in die verzamelwoede dus ik weet niet of die dingen goed verkoopbaar zijn etc etc.



Wie kan mij helpen?

He lieverd,



Ik zal mijn vader eens vragen wat die nu precies gedaan hebben met de verzameling postzegels en munten die mijn opa en oma voor ons (de kleinkinderen) jaren lang verzameld hebben. Toen mijn oma naar een bejaardenhuis moest is dat allemaal uitgezocht en toen is er besloten dat we ze zouden verkopen en hebben we toch wel een aantal honderd euro ervoor gekregen (weet al niet meer hoeveel hoor maar toch nog behoorlijk)

Kom er dus zsm bij je op terug, ze zijn in ieder geval bij zo’n speciale verzamelaar geweest enzo maar hoe of wat weet ik ook niet meer.



:-*

een erkende taxateur bellen.

vaak betaal je een % van de getaxeerde waarde.

maar als je geluk hebt is het een vast bedrag.



ik heb hier ook wel eens wat laten taxeren na de dood van mijn ouders en was rond de 100 voor de 1 en 200 voor de ander kwijt.



als de postzegels meer waard blijken te zijn heb je dat geld er dus snel al uit :wink:



dit vond ik via google:

http://www.vandieten.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=24&gclid=CPDV7KHZvJYCFQWR1QodqSLuxw





mp forum http://www.marktplaats.nl/index.php?sref=http%3A//www.google.nl/search%3Fq%3Dpostzegel+taxeren+amsterdam%26ie%3Dutf-8%26oe%3Dutf-8%26aq%3Dt%26rls%3Dorg.mozilla%3Aen-GB%3Aofficial%26client%3Dfirefox-a&url=http%3A//forum.marktplaats.nl/viewtopic.php%3Ft%3D13760



en Bulterman in Amsterdam:

http://www.detelefoongids.nl/bg-l/17745751-bulterman+m+t/vermelding/



succes :-*

ow geef alleen wel goed de reden van taxatie aan: voor successierechten/belasting-bepaling, verzekeringswaarde of ter verkoop :thumbup:



door een particulier zou ik het niet laten doen…ben veel te bang voor oplichting of inbraak na taxatie :oops:

Karel heeft de postezegelverzameling van zijn opa een tijd geleden verkocht, de taxateur/antiqair kwam bij ons thuis en dit koste niets…



we hebben er een leuke prijs voor gekegen :thumbup: