pompoen uithollen

Leuk dacht ik ga met de kids een pompoen uithollen

No way he, Hy is veel ste hard



Help, wat kan ik er aan doen om m zachter te laten worden

ik wil nog wel het binneste gedeelte houden om er iets van te maken

en de buitenkant voor Halloween uithollen

mm ikw eet het niet…

ik doe het altijd met een ijsolepel…

maar hard zijn ze idd, en ik ben het na 2 pompoenen ook altijd helemaal beu…

weet wel dat ze zavhter worden als je ze bijvoorbeeld even in de over verwarmt, maar of de schil dan ook mooi blijft weet ik niet.

Ik las laatst in de allerhande volgens mij ook wat over de magnetron, maar weet niet wat er dan met de buitenkant gebeurt.

Hmms wij holden vroeger pompoenen uit met mesje, lepel en een appelboor… Nu hak ik ze gewoon in stukjes maar wil straks met Sint Maarten er wel weer 1 (of 2) uithollen (bij Th in de klas gebruiken ze knollen maar voor thuis wil ik een pompoen).



Lijkt me dat de buitenkant gaat rimpelen als je 'm in de magnetron stopt ofzo :think: .

Ik heb net van de week een pompoen even 5 min gekookt om te kunnen schillen en toen was hij dus al helemaal zacht! Ook de schil.

Dus dat zou ik in iedergeval NIET doen :lol: .

Verder geen ervaring; vind het wel een leuk idee!