Pizza steen

Heeft iemand daar ervaring mee? Is het wat?

Ik heb een keer bij iemand thuis uit een steenoven gegeten, maar die pizza zat dus vol met kleine steentjes :sick: Dus let er wel op dat je een fatsoenlijke neemt, waarbij er dus geen kleine stukjes steen loslaten :confused:

wat voor steen bedoel je? Ik wil er een voor in de bbq, zodat ik daar een steenoventje creeer :drool:

Nou, deze van AEG bv?



Wij kregen een pizzasteen bij ons Italiaanse fornuis en ik vind het geweldig. Je verwarmt de oven voor met de pizzasteen erin, legt de pizza zelf op een vel bakpapier en schuift hem op de pizzasteen als de oven warm genoeg is. De bodem word veel krokanter, zelfs die van een gewone diepvriespizza.

Ennuh… Geen last van steentjes in mijn pizza hoor!

Wij hebben een steen bij de Praxis gehaald en op maat geslepen. Zal zo even opzoeken welke soort.

Let er wel op dat je oven 2 keer zo lang moet voorverwarmen, de steen heeft veel tijd nodig om goed heet te worden.



Wij hebben daarnaast 2 bestron pizza ovens en die worden 450 graden binnen 10 minuten. Hier zit ook een steen in en bakt je pizza binnen 5 minuten.

http://makaja.nl/blog/2009/04/vloerbrood-pizzasteen.html

@Karin2 wrote:

http://makaja.nl/blog/2009/04/vloerbrood-pizzasteen.html




dat is gaaf!!

Thanks…



Voor 5 euro kan ik het natuurlijk gewoon proberen. 8)



En die bestron ovens, nemen die niet enorm veel ruimte in… :shifty:



We hebben al zo’n vol huis en eignelijk geen ruimte, maar ik zit daar ook wel eens ana te denken ja.

Haha!



Mark zei trouwens wel dat hij de steen liever dunner had gehad, dus als je 'm dunner kunt krijgen dan 3 cm , is dat meegenomen.

En de eerste keer even een poosje in de oven zonder eten erop, dan kunnen alle dampen etc eruit.



Wij hebben de Bestron oventjes bovenop een bovenkeukenkastje in de bijkeuken gezet. Ze nemen weinig plaats in want ze zijn niet zo groot.