Patrick van der Eem bedreigt Arubaanse t.v.-presentator....

Van der Eem bedreigt Arubaanse tv-presentator

Uitgegeven: 7 maart 2008 06:14

Laatst gewijzigd: 7 maart 2008 10:47



ORANJESTAD - Patrick van der Eem, die Joran van der Sloot voor de verborgen camera van misdaadverslaggever Peter R. de Vries bekentenissen over de verdwijning van Natalee Hollway wist te ontlokken, heeft op Aruba een bekende tv-presentator met de dood bedreigd.



Van der Eem deed dit nadat hij erachter kwam dat hij zelf stiekem was gefilmd door Castro voor diens programma Un Dia den Bida (Een Dag uit het Leven).



De presentator liet zondag een voorstukje zien van de opnames van Van der Eem. Daarin zei hij dat hij Joran al jaren kende en dat hij wist wie Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. Eerder zei hij nog dat hij Joran pas onlangs in een casino leerde kennen.



Woedend



Na afloop van de uitzending belde Van der Eem “woedend” op naar de Arubaanse studio. “Zonder dat Patrick het wist, werden zijn dreigementen aan mij door vijftien man publiek gehoord”, zegt Castro, die er op advies van een advocaat vrijdag aangifte van doet.



Het gesprek met Van der Eem was twee weken geleden opgenomen. Toen Castro klaar was met zijn vragen, liet hij een camera heimelijk lopen.



TeleAruba



Het interview zou op TeleAruba worden uitgezonden, nadat een gedeelte al te zien was op YouTube. “Ze durfden het niet aan, bang dat ze zouden worden aangeklaagd”, aldus Castro.



Volgens hem hebben de actualiteitenrubriek NOVA, SBS6 en het programma De Wereld Draait Door wel interesse getoond. “Mijn doel is om te laten zien dat Van der Eem een twijfelachtig figuur is. Hij valt door de mand met wat hij tegen mij heeft gezegd.”



Openbaar Ministerie



Het Openbaar Ministerie (OM) op Aruba heeft intussen contact gehad met Castro. Hij heeft afgesproken dat hij geen beelden vrijgeeft die het onderzoek in de zaak-Holloway kunnen belemmeren. Ook zendt hij niet uit wie Van der Eem noemde als dader in de zaak.



Lachen



Peter R. de Vries heeft Van der Eem, die vrijdag zelf onbereikbaar was, over de kwestie gesproken. Van der Eem moest vooral lachen om het feit dat hij kennelijk heimelijk is gefilmd. “Een koekje van eigen deeg noemde hij het”, aldus De Vries.



“Castro en hij kennen elkaar al jaren, volgens mij speelt dat ook een beetje rol. Patrick zegt dat hij Castro helemaal niet heeft bedreigd.”

Pfff, ik geloof ook nog steeds zomaar dat die Patrick en Joran onder een hoedje spelen. Wie zegt dat Peter R. de Vries niet voor eoa karretje gespannen wordt??? Veel van wat Joran ‘opgebiecht’ heeft, blijkt achteraf toch niet te kloppen?

Blijft een vreemd verhaal!