Parket opschuren en lakken

Wij hebben net een nieuw huis gekocht. Er ligt heel goed parket in de woonkamer, alleen op sommige plekken wat gesleten en niet helemaal mijn kleur :roll:

Omdat we zelf niet zo handig zijn :oops: : wat kost nu het opschuren en lakken van parket per m2 of uur? Iemand goede tips? Wie heb je het laten doen: een parketeur of klusbedrijf? Kent iemand in de privékring een goede schuurder/lakker?



Als het te duur is, twijfelen we er heel erg aan om toch ons eigen laminaat erin te leggen. Maar ja, (vastgelijmd) parket verwijderen is ook weer zo’n klus…

Wij hebben afgelopen voorjaar onze parketvloer laten schuren en lakken (2 lagen) door Limmie’s Vloerenservice (gevonden via Marktplaats). We hebben €23,50 per m2 betaald (wit en incl btw) en zijn erg tevreden met het resultaat!



Omdat het met parket precies komt (de toplaag heeft een bepaalde dikte, dus je moet dun schuren) zou ik het zeker door een specialist laten doen. Die heeft de beste apparatuur en veel ervaring.



En een beetje mooi laminaat kost ook wel minimaal €20,- per m2.

Succes! :thumbup:

Wij hadden het in ons vorige huis zelf gedaan met zo’n schuurmachine die je bij de Boumarkt kan huren. Helaas was het door onze gebrek aan ervaring niet mooi geworden (de zijkanten van de planken waren niet goed geschuurd omdat we er horizontaal overheen gingen en we hadden er ook verticaal overheen gemoeten).

Het had ons dus wel geld bespaard, maar het resultaat had veeeeeel mooier gekunt. De volgende keer laten wij het ook weer gewoon doen :slight_smile:

Ik zou het door een prof. bedrijf laten doen of je moet zeker weten dat iemand het al veel vaker heeft gedaan.

Wij hebben het eerst ook laten doen door een zwartwerker die zei dat ie het vaker had gedaan…nou bijna heel t parket vernacheld. Uiteindelijk door een parketboer laten doen en een mooi resultaat.