PADI Open Water (duiken)

Morgen gaan manlief en ik beginnen aan een 3-daagse cursus voor het PADI Open Water duikbrevet :smiley:Ooit (heeeeeel lang geleden :mrgreen:) heb ik al eens eerder gedoken en vond het echt geweldig. Nu komt het er dan eindelijk van om het papiertje te gaan halen! Binnenkort gaan we op vakantie en dan hopen we van de onderwaterwereld te kunnen gaan genieten. Maar eerst dus even doorbijten en de frisse Hollandse plomp in 8)Zijn er nog meer duikers hier? Wat zijn nou aanraders, wat betreft materiaal, vervolgcursussen etc.? Hoe hebben jullie de cursus ervaren? Duiken jullie nog altijd en zo ja, waar? Gewoon eens benieuwd en het lijkt me erg leuk en nuttig om ervaringen te horen! Vertel… :smiley:

Geen ervaring, sorry, maar ik wil je wel even heeeel veel plezier toewensen!Bibber de bibber, haha. :wink:Succes!

Haha, maar wel heel lief van je! :smiley:

Ben niet jaloers hoor :liar: :liar: :liar: :liar: :liar: :liar:afgelopen vakantie in portugal gesnorkeld met m’n vader en ik vond het heerlijk…Natuurlijk heel anders als echt duiken maar toch het water was daar zo helder dat we gewoon op de oppervlakte konden blijven en alles konden zien :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:wens je veel succes (vooral in die koude wateren van NL :mrgreen: en veeeeel plezier

Dank je! Dan heb je zeker veel meer gezien dan ik vandaag :mrgreen:, zicht was beroerd! Hooguit 1-2 meter. Morgen naar andere locatie, daar zou het al stukken beter moeten zijn.Maar het was wel onwijs gaaf om te doen! Kreeg het trouwens 's morgens in het zwembad op een gegeven moment wel koud, buiten bleef de temperatuur prima (maar ja, daar sta je dan ook wel een idioot pak voor over je hoofd te hijsen zeg! :shock:)

Yep… ik ben ook verkocht… 11 jaar geleden heb ik mijn open water en advanced gehaald in Egypte (Sharm el Sheikh). Ik moet wel zeggen dat ik een mooi weer duiker ben :lol: Mij te koud hier in NL, dus petje af voor jullie! Ik vond Egypte (Rode Zee) echt geweldig, zo helder, zoveel verschillende soorten vissen en omgevingen. Op Bali (verschillende plaatsen) heb ik ook gedoken, maar dat vond ik toch minder.Het is handig om je eigenlijk snorkel, duikbril en vinnen te hebben. Ik neem ze altijd zelf mee. En mijn leerboek gaat ook altijd mee om nog ff snel te spieken. Maar weet je… je verleert het niet meer. Ik had 5 jaar niet meer gedoken en het voelde weer zo vertrouwd. Dus als ik op vakantie ben waar ik kan duiken, dan ga ik zeker!Wanneer ga je weer duiken? Eigenlijk moet je je brevet in de Rode Zee uit gaan proberen… echt geweldig! Veel (duik)plezier!

Kijk, ze zijn er wel :mrgreen:Wauw, Egypte en Bali… Lijkt me gaaf joh! Over duiken in Egypte heb ik inmiddels al heel veel meer goede dingen gehoord. Het viel me hier in NL overigens helemaal niet tegen hoor! Oke, weinig spectaculair onderwaterleven gezien (uiteindelijk zo’n 5-6 meter zicht), maar toch verrassend leuk en we hebben het absoluut niet koud gehad :D. Als je weer boven kwam was het zelfs nog even heerlijk dobberen in het zonnetje. Maar goed, dan was er alweer gauw de realiteit… Sta je je pal langs de A65 om te kleden :shifty:, moet je dat onmogelijke, natte pak - wat inmiddels natuurlijk onder het zand zit :roll: - uit zien te krijgen, je kleding en ondergoed bij elkaar zoeken in de auto… Weinig glamorous, dat duiken hier :lol:Over 2 weken kunnen we weer, maar dan in Florida. Beetje weinig tijd, maar een tripje of 2 bij Key Largo (Pennekamp Coral Reef State Park) moet wel lukken! :dance: We hebben ook de Nitrox specialisatie gedaan, dus wel wat langer tijd onder water. Volgend jaar willen we graag m’n broer opzoeken in Australië. Zou mooi zijn om daar nog wat te duiken :D. Het is alleen al leuk dat we niet meer worden tegenhouden door ‘gebrek aan brevet’.Advanced wil ik ook nog wel eens… Maar voorlopig zit het me wel even goed. De laatste duik vond ik zo heerlijk, al die verplichte oefeningetjes achter de rug en eindelijk de tijd en rust om om ons heen te kijken en te genieten. Er zijn ook nog zoveel leuke specialisaties… Hoe vond je de Advanced eigenlijk? Wat minder theorie heb ik begrepen?Masker gaat er inderdaad komen, daar beginnen we maar eens mee! :thumbup:

Hoi Mex,Ook ikheb PADI open Water. Ooit gehaald toen ikmijn man opzocht op Sint Maarten waar hij een half jaar afstudeerde. Ik heb het in 5 dagen gedaan, hij werkte toch overdag en dan kon ik ook iets doen. Daarna hebben we gedoken in: Dominicaanse republiek, Mexico, Sint maarten natuurlijk, Egypte. ik ga alleen nog maar voor tropisch, ben te verwend hihiOp het moment duik ik eigenlijk niet meer omdat ik reuma en diabetes heb en ik bv het pak niet aan- of uit krijg, fliperen te pijnlijk is en met mijn medicijnen eigenlijk niet mag duiken.Ik heb het wel ervaren als vrijheid. Alsof je midden in een Cousteau-film zit!!! Echt heel rustgevend en gaaf. Wij proberen iedere paar jaar een keertje naar Egypte te gaan omdat de woestijnwarmte voor mijn reuma wonderen doet en als het erin zit probeer ik dan toch een duikje te doen vanaf het strand. Zelfs onze dochter van 9 heeft afgelopen april voor het eerst een duikje gemaakt en was helemaal enthousiast.Mijn man heeft mij ook ten huwelijk gevraagd tijdens een duik op de bodem van de oceaan :inlove:Heel veel duikplezier!!!Wij gingen trouwens overal wel gewoon met een duikschool mee, ook al hebben we brevet. Je kent de omstandigheden daar niet en dit vinden wij gewoon safe. Gewoon met een duikleraar mee en echt recreatisch duiken om mooie dingen te zien.Heel veel duikplezier!Petri

Nee precies! Ik ben ook altijd gewoon met een duikschool mee gegaan. Heerlijk dat alles geregeld is… ben toch op vakantie :wink: De advanced cursus stelde echt veeeel minder voor dan de open water. Maar ben wel blij dat ik het gedaan heb. Ik kan altijd dieper gaan als ik wil. Al hoewel ik het dieper helemaal niet fijner vind (sneller door je lucht heen en je ademt toch wat zwaarder) en je ziet ook niet altijd meer. Maar zoals afgelopen keer op Bali… kon ik wel dieper toen ik wat moois zag. En de wrakken liggen meestal ook wat dieper. Ook heel indrukwekkend trouwens. Ik dacht nog: waar blijft ie nououou… en toen whoem uit het niks was daar een wrak… geweldig!Natuurlijk wil ik nog een keer naar Australie om te duiken, maar ja… ff sparen. Net Bali gehad! :lol:

Ook ik heb mijn duikbrevet.

Dit is al heel wat jaren terug geweest.

Ik heb hem gehaald hier in Nederland. Ik vind persoonlijk dat als je het hier leert je overal kan duiken omdat je hier vaak weinig zicht hebt.

Ik heb gedoken in Zeeland. Vinkeveenseplassen, Maarsseveenseplassen,

Reeuwijk ( zicht 10 cm zat vol met witte bolletjes),

Zaltbommel( was niks aan), Bonaire, Lanzerote, Egypte (Hurgada elke dag de boot op en Safaga een week op zee gezeten)Heel veel succes!

Een huwelijksaanzoek op de bodem van de oceaan :inlove:. Wat jammer dat je niet zomaar meer kunt duiken, maar zo in combinatie met Egypte is dan wel een mooi compromis :thumbup:Monique, zoiets zei onze instructeur ook meteen na de eerste duik (1-2 meter zicht); als je dit al leuk vind, dan zit het wel goed :lol:Ik ben zeker van plan om met een duikschool mee te gaan. Geen idee hoe het daar zit met stromingen en bovendien zien we op eigen houtje waarschijnlijk nooit zoveel als met begeleiding.Had er eigenlijk nog niet zo over nagedacht dat voor wrakduiken Advanced wel handig is (van wat ik had begrepen vervaagt de kleur van koraal toch op die diepte). En wat je zegt Chicaa, als de nogelijkheid zich voordoet kun je tenminste. Ben alleen een beetje huiverig geworden voor dieptes, loop nu al een week met ingetrokken trommelvliezen en dat was nog maar bij 6 meter :?. Wil de komende duiken eens goed gaan aankijken of ik er nou zo erg gevoelig voor ben of dat ik met wat meer vaardigheid zulke dingen kan voorkomen.