overbeharing bij pco

Ik heb pco en last van de daarbij behorende overbeharing.Ik vind het heel erg. Ik had er nooit last van, ik epileerde mijn onderbenen en dat was het. Nu heb ik op mijn bovenbenen en bikinilijn lange donkere haren.Ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. Aan de ene kant wil ik epileren, zodat ik weer mooie gladde benen heb enzo, maar ik ben bang dat ik er dan nooit meer vanaf kom.De gyn zei ooit dat het weer zou verdwijnen. Als dat zo is, dan kan ik ook ontkleuren van de zomer zodat het niet opvalt.Maar ik vraag me nu af, gaat dit ooit weer weg??? :pray: Ik had het nooit toen ik aan de pil was en als onze kinderwens straks over is, zal ik ook weer aan de pil moeten om kunstmatig een cyclus te hebben natuurlijk.

Hm… Hoort wel bij PCO inderdaad, maar ik weet niet of het ook weg gaat. Hoor vaker tips als epileren / bleken / laseren… Ik heb zelf gelukkig niet super last van overmatige haargroei (heb ook PCO), soms wat haartjes op mijn kin of bovenlip, vind ik vreselijk, maar ik kan ze nog gewoon epileren. Het zijn er dus niet zo veel.Ik had eigenlijk de hoop dat het na een zwangerschap over zou gaan, maar dat is blijkbaar niet zo (jij hebt tenslotte een kindje maar wel PCO-klachten)??

Kan PCO eigenlijk spontaan over gaan? :eh:Geloof trouwens wel dat je het weglaseren vergoed kunt krijgen, wanneer de gyn verklaart dat je inderdaad PCO hebt.

Ja vlgs de gyn kan de pco weer weg zijn.

Mijn vriend wees mij er ook al op dat het laseren wellicht vergoed kon worden. Wrs vinden mensen dat ik me aanstel met mijn haren, maar voor mijn doen is het echt erg en wat je zegt, het voelt echt vreselijk, kan er zo verdrietig van worden. Misschien idd wel een goed idee om het met de gyn te bespreken (de vorige gyn zei dat het wrs wel weer weg zou gaan, maar hier niet dus helaas :frowning: )

Mijn gyn. heeft dit inderdaad ook gezegd, ik ga er ook over nadenken, ik word er echt onzeker van. Ik heb veel haargroei op me buik heeft iemand van jullie dit ook?

ja heb ik ook. Ja wat is veel, ze zijn langer en donkerder :frowning:Maar wat zei je gyn? Dat het weer weggaat, of dat laseren vergoed kan worden?

He Fem,Wat ontzettend rot dat je er zo verdrietig van wordt meis… Ik heb zelf geen PCO, maar wel altijd al hormonale storingen gehad en daarbij dus ook behoorlijk wat ongewenste haargroei. Hier is het standaard elke 3 weken de bovenlip harsen en verder heb ik het redelijk geaccepteerd. Maar anyway, ik snap je gevoel dus wel.Maar geef jezelf ook even de tijd om te ontzwangeren he, D. is nog geen 9 maanden. En wat je zelf ook al aangeeft, toen je aan de pil was had je het niet. Misschien kun je dit beter even laten voor wat het is tot jullie kinderwens vervuld is (hoe moeilijk dat misschien ook is).En als je er echt zo mee zit (ik weet natuurlijk ook niet hoe erg het is), misschien toch eens uitzoeken hoe en wat met het laseren…Kus, Angel

He angel,ja weet je, ik had het er vandaag met vriend over en die zei dat het hem nog nooit echt opgevallen was. Nja mij dus zeer zeker wel en wellicht vinden anderen dat ik me niet aan moet stellen maar voor mijn doen is het gewoon wel veel.

Misschien idd dat het straks met pilgebruik weer verdwijnt, zou fijn zijn, daarom ook mijn twijfel, misschien maar ontkleuren van de zomer en kijken of ik me daar prettig bij voel.

En zoiezo met de gyn over laseren hebben wat de mogelijkheden zijn.

Ha Femmie,Ja mijn gyn zei dat ik het vergoed kon krijgen als ik het weg wilde laten halen, toen hij dit zei was ik nog aan de pil en was het veel minder. nu ga ik er toch over nadenken. bij mij zijn het ook lange zwarte haren vanaf me navel helemaal naar beneden!!

He heleen,

Zo herkenbaar, ik was vandaag mijn benen aan het epileren en kwam weer daar aan waar ik normaal altijd stopte en zag weer die vieze lange haren :cry:

Wordt er zo verdrietig van.

Ik heb meteen ff zitten kijken, maar ik kan het niet terugvinden bij vgz in de polisvoorwaarden. :think:

Heb het afgelopen jaar wel ergens gelezen, mijn vriend wees mij erop. Ik ga echt naar de gyn om te vragen of ie een mi uit wil schrijven voor me :pray:

Ha Femmie,Ja ik begrijp je goed, ik voel me eigen er ook rot bij! Moet je zeker doen dan weet je het gewoon zeker!

Ik moet maandag weer naar de gyn. en ga het dan ook gelijk vragen!

He Fem,Hier idem hoor!Ik heb ook pco, bovenbenen hebben ook van die lange haren aan de binnenkant. Daar epileer ik nu -sinds 'n keer of 2- ook, maar 't groeit (nog) niet zo hard. Vind 't ook vervelend, maar heb nog nooit over laseren nagedacht.Heb ook m’n bovenlip (die haalt hub met hars weg) en hier en daar wat op m’n kin (die met 'n pincet zo weg zijn).

Het is niet fijn hoor, maar 't is nou eenmaal zo. Maar als je er wat aan wilt doen, zodat je je dan lekkerder voelt: DOEN!

Je moet nog langer mee in dit lijffie, dus je moet je er ook goed in voelen!!!Dikke :-*

he kaat,tja idd, ik vind het frustrerend het was nooit een probleem, ja onderbenen epileren, maar verder niet en nu wat jij zegt, gister een haar op mijn kin en boven mijn lip heb ik het gewoon kapot geschuurd met het weghalen en grrrrrrrrrrrrrr ik wordt er gewoon helemaal gefrustreerd door, voel me zoveel minder vrouw. Ik ga zeker kijken wat de gyn kan betekenen hoor.

Snap ik, daarom moet je ook lekker 'n keer naar 'n schoonheidsspecialiste gaan om te vragen wat er aan gedaan kan worden. Daarna mss met de huisarts praten om 'n verwijzing zodat je 't door 't ziekenfonds kunt laten vergoeden.

Als je van binnen lekker in je vel bent, straal je 't ook uit he!!!:-*