Oppas door opa's en oma's niet meer vergoed

Oppas door opa’s en oma’s niet meer vergoed

Uitgegeven: 24 april 2008 19:06

Laatst gewijzigd: 24 april 2008 19:57DEN HAAG - Opa’s en oma’s die op hun kleinkinderen passen, komen binnenkort waarschijnlijk niet meer in aanmerking voor een vergoeding. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) wil alleen nog subsidie verstrekken voor de opvang van meer dan vijf kinderen.Dat is een van de maatregelen waarmee de PvdA-staatssecretaris de financiële tekorten in de kinderopvang wil wegwerken. Ingewijden bevestigen een bericht van RTL Nieuws hierover. Het budget voor kinderopvang - in totaal 2 miljard per jaar - deigt dit jaar met een half miljard euro overschreden te worden.Dijksma wil ook de tegemoetkoming die de hogere inkomens krijgen voor kinderopvang verlagen. Huishoudens vanaf anderhalf keer modaal zouden hiervan de dupe worden.KabinetHet kabinet moet vrijdag nog besluiten over deze maatregelen. Ook donderdagvond is er overleg tussen de meest betrokken bewindslieden. Donderdagmiddag heeft minister Wouter Bos van Financiën een gesprek gehad met de fractieleiders van de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie over de voorjaarsnota, de tussenstand van de overheidsbegroting voor dit jaar. Behalve bij de kinderopvang zijn er ook forse tegenvallers bij de huurtoeslagen en in de zorg.Volgens de begrotingsregels van het kabinet moeten alle bewindslieden de overschrijdingen op hun eigen begroting opvangen. Desondanks liet Bos na afloop van een beraad donderdagavond doorschemeren dat hij bereid is Dijksma te hulp te schieten door extra geld vrij te maken.Hij wees erop dat er “een boel problemen zijn”. De belangrijkste opdracht is naar zijn zeggen dat hij een verantwoorde begroting aflevert, die ook overeind blijft als de economie straks tegenzit.Bron: Nu.nl============================================wat denken jullie, gaat dit erdoor komen? :think: hoop het niet, is de enige mogelijkheid om mijn schoonmoeder iets te geven voor het oppassen :frowning:

Ik hoop het dan ook niet voor jullie.Maar Amy ook zonder dat kun je best je schoonouders toch wat geven? Een kleine vergoeding ,anders betaal je veel meer aan een kdv ja.Maar dit is niet leuk ,want veel mensen maken toch gebruik van. Wilde het eigenlijk ook doen. Maar dat hoefd blijkbaar straks mischien al niet meer.

Ik weet dat je dan wat extra,s krijgt mooi voor het spaarpotje. Maarja ze willen weer bezuinigen. :eh:

ja tuurlijk kunnen we wel wat geven :slight_smile: maar niet het bedrag wat ze anders zouden krijgen, da’s wel jammer :slight_smile:

@Amy82 wrote:

ja tuurlijk kunnen we wel wat geven :slight_smile: maar niet het bedrag wat ze anders zouden krijgen, da’s wel jammer :slight_smile:
Ja das heel jammer ja. Dat vind ik ook zonde. Ik duim voor jullie dat het niet doorgaat. :pray:

:slight_smile: