Onze hond heeft een tumor in haar oog


#1

Cita, mijn schat die 21 oktober 8 jaar wordt heeft zeer waarschijnlijk een melanoom (tumor) in haar oog :cry: .Tja, we zagen wel een zwart vlekje in haar iris en die is groter geworden, maar we dachten aan pigmentvlekjes of ouderdom, maar nooit aan een tumor gedacht.Eergister bij een da in de buurt geweest omdat ze af en toe een plasje in de woonkamer achterlaat en tijdens wandelen op de stoep gaat poepen terwijl ze dat nooit deed. De da keek haar helemaal na en haar oog viel op Cita s oog. Ze wilde het plas probleem meteen even op pauze zetten en maakte zich zorgen om haar oog. Toen zijn we naar een meer gespecialiseerde kliniek gister gegaan (nog geen oogkliniek) en daar bevestigde ze dat het een melanoom in haar oog is. Beste remedie: oog verwijderen :shock: . Cita is voor een Franse Bulldog op een aardige leeftijd (ze worden tussen de 8-10 jaar). We willen eerst meer weten, maar daar moest de da voor in de boeken duiken en vandaag zou ze terug bellen. Dat is nog niet gebeurt, maar ik wilde mn verhaal even kwijt.

Baal zo voor onze lieve schat. Ze heeft al heel wat mee moeten maken van pup af aan en eigenlijk gaat het nu zo goed met haar. Iedere ochtend wandel ik een uur met dr en dan nog 5 wandelingen van 5-20 minuten. Dus ze heeft een goed conditie ondanks haar luchtwegproblemen.

Opereren neemt ook met dit ras weer extra risicos met zich mee en we weten niet of er uitzaaiingen zijn. Dus we hebben nog een weg met haar te bewandelen. Gewoon heel erg zielig dat zo n lieve hond dit allemaal moet meemaken :cry:


#2

AH wat een lief beestje ! :inlove:Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik wil je alleen een dikke knuffel geven ! :hug:


#3

De kat van mijn moeder (ja, ander diersoort, maar toch), had ook een groeiende melanoom in haar oog, en heeft daarmee nog ruim tien jaar een prima gelukkig leven gehad. Ook mijn moeder stond voor de keus: oog laten verwijderen, of laten zitten, en zien hoe het verloopt. Uiteindelijk heeft ze, zoals ik al zei, dus nog ruim tien jaar geleefd, zonder problemen, met dat oog met melanoom erbij!Het kán dus best goed gaan… Maar moeilijk is het wel voor de verzorgers!:hug:


#4

@HanB wrote:

De kat van mijn moeder (ja, ander diersoort, maar toch), had ook een groeiende melanoom in haar oog, en heeft daarmee nog ruim tien jaar een prima gelukkig leven gehad. Ook mijn moeder stond voor de keus: oog laten verwijderen, of laten zitten, en zien hoe het verloopt. Uiteindelijk heeft ze, zoals ik al zei, dus nog ruim tien jaar geleefd, zonder problemen, met dat oog met melanoom erbij!Het kán dus best goed gaan… Maar moeilijk is het wel voor de verzorgers!:hug:
Bedankt voor jullie ractie mam van 2 en HanBHet verhaal van je geeft wel weer wat hoop. Kijk onze Cita zal zowiezo geen 14 jaar of zo worden. Maar we willen ook niet dat ze lijdt. Ik moet afwachten met wat de da komt en vandaar uit gaan we erover nadenken wat te doen. Nu neigen wij ook meer naar laten zitten. Maar we zijn wel benieuwd of er al eventuele uitzaaiingen zijn als dat mogelijk is enzo. Maar over die dingen tasten we nog geheel in het duister.

#5

Wat ontzettend moeilijk zeg. Wij moesten ook zo’n moeilijke beslissing maken. Wij kregen te horen dat onze hond ook Kanker had. Hij had echt zomaar opeens een hele grote bult bij zijn ribben. 2 weken later had het al een heel deel rib opgevreten de kanker. We konden voor een operatie kiezen, maar aangezien de kanker zo snel groeide en het al een flinke tennisbol was geworden. Zouden ze waarschijnlijk het gat niet kunnen dichten, omdat ze teveel weg moesten halen. Zover te zien was hij had hij geen uitzaaiingen, maar dat konden ze niet 100% vast stellen. Hij was al 12 jaar toen, chemo zou nodig zijn etc en een gat dat haast niet dicht zou gaan stond onze beslissing toen stiekem al wel een beetje. Dit gaan we ons maatje niet aan doen. Hij heeft nog met pijnstillers, en andere medicijnen voor zijn ontlasting een jaar een waardig leven kunnen hebben. Opeens kreeg hij epilepsieaanvallen, en die dag is hij ook gestorven, zijn lichaampje was op :cry:

Ik zou nagaan of er uitzaaiingen zijn, en of het een zware opertie zal zijn.

Als ze tegen ons zouden zeggen, er zijn 100% geen uitzaaiingen en opertie is te doen hadden wij onze ons gewoon laten opereren ondanks zijn leeftijd. Had hem graag nog nog een tijdje bij ons gehad.Maar heel veel sterkte met het maken van een keus :hug:


#6

moeilijke keuze hoor, weet precies wat er in gedachten omgaat. meestal tegenstrijdige geveolens…onze vorige kat had een tumor in de kaak/neusholte en zo kwamen we ook voor die keuze. bij haar betekende weghalen een blijvend gat in het verhemelte en chemo. tja en dat vonden we niet dierwaardig. ze heeft het toen nog een aantal maanden met prednison volgehouden en ik zou het als ik het over zou kunnen doen precies hetzelfde doen.sterkte met je keuze maken.


#7

Dank jullie welDe dierenarts heeft nog niet gebeld, daar baal ik wel van, maar ja het is een drukke praktijk dus we wachten nog maar even af.


#8

Ik heb gelukkig geen ervaring ermee…Maar wil je wel even sterkte wensen,

lijkt me een hele moeilijke keuze.

:hug:


#9

Ik heb een hond gekend die 1 oog kwijt was. het leek of het beest altijd knipoogde, dus eng zag dat er niet uit.Melanomen bij mensen zijn een van de agressiefste huidkankersoorten, die gemeen onvoorspelbaar zijn. Uitzaaien doen ze ook zonder duidelijke patronen. Hoe dat bij dieren werkt weet ik niet, hopelijk belt jullie DA snel terug. Sterkte met de beslissingen die jullie nog te wachten staan.


#10

Ik heb net zelf de kliniek gebeld…baal enorm…

De betreffende da is tot na gisternacht nog aan het werk geweest. Was vanmorgen wel aanwezig en hebben ze gezien dat ze met ‘Cita’ bezig was. Maar nu is ze thuis en ze neemt dr mobiel niet op…ze hebben ingesproken dat ze ons of de kliniek moet bellen. Nog maar wachten dus…Ik kan er op internet ook maar erggg weinig over vinden. Maar nogmaals zoals we er nu voorstaan gaat er nog niks gebeuren, maar willen we vooral het verloop van de ziekte weten.


#11

Altijd vreselijk als je huisdier ziek is. Hopelijk komt het goed, veel sterkte gewenst!


#12

De da heeft net terug gebeld.Ik wete nog niet veel, want ze hebben raad gevraagd bij Utrecht en die hebben nog niet gereageerd. Blijkbaar is het een langzaamgroeiede tumor. Als Cita een kat was was het ernstiger, maar bij een hond is het ook niet niks, maar niet zo erg als bij een kat dus.

We hebben goede hoop dat Cita met tumor toch nog even meekan…maar ik wordt gebeld als ze meer weten vanuit utrecht.


#13

Jeetje mama van anne dat is moeilijk… je wil je diertjes nooit kwijt… hopelijk komt er goed nieuws vanuit utrecht. sterkte, :hug:


#14

poeh dat zijn nooit leuke dingen om te horen,maar ik ga hard hopen dat ze nog een aantal jaartjes bij jullie kan zijn in goede gezondheid :-*


#15

Hoe is het afgelopen ? Er is bij mij hond
Gisteren hetzelfde gevonden en word aankomende vrijdag zijn oog eruit gehaald dus ben heeel benieuwd wat je hebt besloten !! Succes en sterkte met je hond!!