Olvarit uit de handel gehaald

Het volgende bericht heeft Nutricia op haar website geplaatst:

Olvarit voorzorgsmaatregel

Zoetermeer, 20 december 2005

Het is u vast niet ontgaan dat Olvarit maaltijdpotjes in het nieuws zijn geweest.

Na een klacht van een consument heeft Nutricia als voorzorgsmaatregel vorige week één variant Olvarit van de markt gehaald.
Uit nader onderzoek is nu gebleken dat in twee sterilisatoren van een van onze fabrieken een onvolkomenheid is opgetreden. Hierdoor bestaat er een mogelijkheid dat één tot drie kleine zandachtige glaskorreltjes in de schroefdraad van de deksel worden aangetroffen. Dit komt slechts voor in een zeer klein deel van de totale productie. Deze korreltjes zijn in geen geval gevonden in het eten zelf.

De twee betreffende sterilisatoren zijn uit productie genomen.

Omdat kwaliteitsgarantie onze hoogste prioriteit is hebben we besloten om, uit voorzorg, alle voorraad van de maaltijdpotjes die met deze sterilisatoren zijn gemaakt te vernietigen.

We willen nogmaals benadrukken dat er geen gezondheidsrisico’s zijn verbonden aan de glazen maaltijdpotjes van Olvarit voor baby’s en andere gebruikers. Dit wordt bevestigd door de Nederlandse Voedsel & Waren Autoriteit en door vooraanstaande kinderartsen.

Het gaat om alle maaltijdpotjes van Olvarit, Olvarit Mama’s keuze, Olvarit Bio, Olvarit Gemengd fruit met koek, Olvarit Perzik abrikoos met koek, en Bebirix. Alle andere fruitpotjes blijven in het winkelschap.
De maaltijdpotjes zullen op korte termijn weer te koop zijn in de winkels. Helaas kan een korte periode van voorraadproblemen niet worden voorkomen.
Naar verwachting zal voor de kerst de verkrijgbaarheid weer 60% zijn.

Klik hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met het gratis telefoonnummer van Nutricia Kindervoeding Service: 0800-0220822
Of per e-mail: olvarit@nutricia.nl

Mocht u, ondanks dat er geen enkel gezondheidsrisico bestaat, tóch besluiten het product dat u in uw bezit heeft te willen inleveren, dan kunt u het ongeopende potje tot 31 december 2005 gratis naar Nutricia sturen (Antwoordnummer 54001, 5004 VB Tilburg), waarna wij de aankoopkosten zullen vergoeden. Vergeet u daarbij niet uw naam, rekeningnummer en adres te vermelden.

Wij bieden u onze oprechte excuses aan voor het ongemak.