Oedeem voeten

Tijdens mijn zwangerschappen heb ik een hoge bloeddruk gehad. En ontzettend opgezette voeten ook daarbij.Helaas heb ik nu, tijdens de zomer, daar ook weer veel last van.

Niet zo opgezet als tijdens mijn zwangerschap, maar wel warme en dikkere voeten. Normaal gesproken zie je alle pezen in mijn voeten zitten, die zijn nu niet meer herkenbaar.Herkennen jullie dit?

Ik baal er eerlijk gezegd wel van dat dit nu blijvend lijkt te zijn.

Zou een bezoekje aan de huisarts nog wat uit kunnen maken?Alvast bedankt voor jullie reactie.

hier niet in de voeten (ook niet tijdens de zw.schappen) maar in mijn vingers/handen.Kan dus de laatste warme dagen mijn (trouw)ring gewoon niet om :? .

Baal er net als jij ook al van, had verder nog niet overwogen er mee naar de ha te gaan eigenlijk.

ja hier!! Ik heb het ook in mijn voeten. Als ik het warm heb of in een warme omgeving lang met mijn voeten naar beneden heb gezeten, heb ik weer worsten teentjes. :eh:Ik speelde met de zelfde vraag als jij; naar de dohter of niet.Ik lees dus mee.

ik heb er ook met regelmaat last van. zelfs zo opgezet dat ik ook kleine puntbloedingen kreeg en het heel erg jeukte. enige wat de huisarts kan doen is plastabletten voor schrijven. maar als je er erg last van hebt gewoon even bij de ha langs gaan hoor.

Goede tip. Vandaag gaat het weer wat beter, met wat kouder weer.

Wanneer het warm is, heb ik er gewoon last van. Dus wellicht toch een bezoekje aan de huisarts…

yup hier… tijdens de zs nergens last van maar nu… giga voeten en giga benen het doet heel erg pijn… ook vocht in mijn gewrichten en andere delen en baal der van…ha vond wel wat ontstekings waarde die te hoog zijn… vrijdag weet ik meer…mijn chirurg zegt dat het nog van de zs komt maar ik denk dat er iets anders aan de hand is… ik heb steunkouzen maar die kan ik niet aan omdat het nog pijnlijker is…

Mijn moeder had een “echt” oedeem: zij had borstkanker waardoor haar lymfeklieren niet meer werkten, en die zorgen voor de vochthuishouding in je lijf. Zij kreeg daarvoor lymfdrainage bij een gespecialiseerde fysio, destijds (begin halverwege jaren 90) waren er nog niet zoveel fysio’s die daar bekend mee waren, maar tegenwoordig dus wel. Misschien kan je daar wat mee? Mijn vader heeft destijds geleerd hoe hij moest masseren en masseerd mijn moeders arm elke dag, daardoor masseerde hij het vocht eigenlijk weg, misschien kan je een fysio vinden i.o.m. je ha die je tips kan geven?Ik zou sowieso wel even naar de ha gaan…