nog een raambekleding vraagje

Sinds oktober hebben we een ander kozijn maar de oude gordijnen hangen nog. Geen porum meer omdat de vensterbank hoger is komen te liggen. Tijd voor iets nieuws dus.In eerste instantie hadden we besloten om prestige rolgordijnen te nemen. Maar dat is helaas geen optie omdat het kozijn te breed is. Dus moet er iets anders komen. Nu zat ik te denken aan voywgordijnen. Zonwerend omdat de zon aan de voorkant staat.

Echter het grootste probleem is het ophangen. Vanwege kantel/kiep raam moet hij best een eind uit het kozijn komen.

Dan het volgende probleem…omdat hij juist zover uit het kozijn hangt zit je met planten/potten. Als je het gordijn uitvouwt tot beneden zal deze zeer waarschijnlijk op de planten vallen.En manlief wil heel graag uit de kijkerd zitten. Is bang dat mensen teveel naar binnen kijken en onze vijver zien in de achtertuin.Wie heeft DE tip.

[/u]

plise gordijnen die zowel van onder naar boven als van boven naar onder kunnen worden ingevouwen…Die kun je zo monteren dat ze met het kantel kiep raam mee gaan… ze zitten op een gelijdende staaldraad.

Vind die pliségordijnen die Cell noemt altijd wel mooi. Lekker aan de prijs, maar wel mooi en praktisch. Heb alleen geen idee of je ze ook zonwerend hebt?

Ze zijn er in zonwerende stoffen, dus op zich een optie.

Maar staat 1 zon grote? Hij zou dan 2,56 breed moeten worden en dan een kleine van 84,5.

Is goed te doen hoor…Mijn schoonzusje heeft ze ook en zij heeft 2 kleine ramen (draaikiep) waar ze OP het raam zijn bevestigd en dus mee gaan met draaien of kiepen en 1 voor haar grote raam van 2,70 breed… je krijgt dan meerdere staaldraden, maar persoonlijk vind ik dat niet storen. Het staat stoer en toch sjeik ook.Voordeel is dat je dan ook een anti inkijk strook kan laten hangen waar je wel onderdoor kan kijken en bovenlangs, maar als je zit, kijk je niet precies in het zicht van diegene die buiten lopen.

je hebt ze in die breedte geen probleem… (zou alleen ketting bediening nemen ivm zwaarte optrekken)

je komt dan wel in de wat "duurdere"merken aangezien het maatwerk betreft… er zijn wel honderde stoffen waar je dan uit kunt kiezen. Over het zonwerende gedeelte kijk naar topar coting… dit is zonreflecterend en houd dus de zon tegen en dus ook de warmte.Je hebt ze ook met een dustblock…dit is weer prettig met kleine kinderen…is vuilafstotend en met een droge schone doek en daarna met vochtige schone doek makkelijk schoon te maken!vouwgordijnen heb je ook top/down net als de plisse.