Niet willen leren fietsen

Onze dochter van ruim 5 vertikt het om te leren fietsen, vind mevrouw niks aan, ze gaat na de vakantie naar groep 3 en dan is ze de enige in de klas die niet kan fietsen… ze krijgen dan ook verkeersles…Tips trucs wat kan ik uit de kast toveren door met haar in de zomervakantie te gaan fietsen…

niet dwingen, komt vanzelf wel… :wink:mijn oudste wilde ook niet fietsen,

totdat hij bijna 6 was,

we waren toevalig bij halfords,hij pakte een fiets en reed zo de winkel door… :shock:en toen kreeg hij een nieuwe fiets…

@Gab wrote:

nihij pakte een fiets en reed zo de winkel door… :shock:en toen kreeg hij een nieuwe fiets…
:mrgreen:

onze 2e is nu 5,5 en fiets ook nog met zijwieltjes… tja so be it.

Ben allang blij dat hij het fietsen (met zijwieltjes) leuk vindt.Zou het erg prettig cq handig vinden als hij kan fietsen zonder voor de jongste kan zitten (en dus mee kan op de fiets) maar zo niet… dan niet… en dan lopen we dus nog wat langer naar school.

Hier acht ik de kans echter groot dat hij besluit los te kunnen fietsen op het moment dat de jongste kan zitten… dat hij eerder de noodzaak niet zo ziet.Grote kans dat jouw dochter ineens op school iedereen zonder zijwieltjes ziet fietsen en het zelf ook gaat doen.

Ken weinig (lees geen :wink: ) kinderen die met 12 met zijwieltjes naar de middelbare school fietsen, dus ze leren het toch allemaal :thumbup: .

onze oudtse wild ehet ook niet en fietste met ruim 5,5onze dochter begint nu ook te zuren dat ze niet wil, nou ja dan niet, komt vanzelf

Leer haar eerst vallen…we hebben met Niek op aanraden van de fysio waar ze toen liep eerst valspelletjes gedaan… gewoon op t gras.

Bijvoorbeeld duw me maar om en dan haar ook omduwen… haar op een krukje zetten en dan met krukje en al omduwen.

Allemaal heel gecontroleerd.

Niek wilde absoluut niet fietsen omdat ze echt doodsbang was om te vallen.

het bleek dat ze ook een super slecht evenwicht had want met hinkelen kon ze dat maar op 1 been.

De andere kant was behoorlijk onderontwikkeld.Na speltherapie voor haar evenwicht en onze aanpak met de angst voor vallen, wilde ze het in de laatste 2 weken van de zomervakantie wel proberen en uiteindelijk ging ze naar school op een fiets zonder zijwielen.

Dat was dus toen ze naar groep 3 ging.Nu zijn we met Peet weer zo bezig.

Op t gras, oefenen… we hebben hem vandaag 2x met fiets laten vallen…

Wat gebeurt er als je met je fiets valt en je krijgt je fiets over je heen.

Eerst was het brullen, toen praten, gebeurde er nu echt wat? Nee dat viel eigelijk wel mee, maar hij vond het eng en was zo geschrokken.

Maar uiteindelijk wilde hij toch 2 rondjes doen zonder zijwielen.

Hebben we gedaan, ging redelijk maar nog onvast en toen wilde hij niet meer.

Niet gepushed, oke jongen dan stoppen we vandaag.maar we pakken nu wel door, dus elke dag oefenen.

We doen de ringsling om zodat we hem vast kunnen houden en dan maar fietsen.En mocht het niet lukken, dan is hij maar de enige in groep 3 met zijwielen… tja… zijn talent ligt weer elders.(Mies onze 3e moet nog 3 worden, maar fietst al met nog maar 1 zijwiel… :shifty: Die fiets over een maandje ofzo gewoon los… :shifty:

Jim durfde het ook niet, maar wij hebben een loopfietsje gekregen voor Sem. Die was eigenlijk een jaar lang helemaal niet populair, stond maar een beetje in de schuur, wilde hem al gaan verkopen, tot ie dus wel interessant werd, een weekje oefenen en meneer fietste dus gewoon zonder zijwieltjes. Sem kan ook makkelijk zonder wieltjes, maar die is nog een beetje bangig.