Niet in slaap kunnen komen

Onze Lotte van 8, bijna 9, kan de laatste tijd erg moeilijk in slaap komen. Ze gaat rond 20 uur naar bed, maar vaak ligt ze nog wakker om 22 uur. Ze zegt niet te liggen piekeren. De volgende ochtend is ze moeilijk uit bed te krijgen en zegt op school wel moe te zijn… hoewel dit niet aan haar te merken is als ze thuis is… Een kopje warme thee laat op de avond wil wel helpen, maar om 20 uur niet.

Zou hier een oplossing voor zijn? We zouden willen dat ze 's ochtends wat uitgeruster is en 's avonds niet zo lang in bed hoeft te vervelen…Groetjes,Viratine

Hier gebeurt het ook in periodes. Een van ons gaat dan bij hem liggen, dan is hij zo vertrokken.

Hier hetzelfde probleem zo af en toe. Zijn vaak fases, maar wel lastig zeg!Wat bij Rhodé helpt is goed opletten wat ze doet voordat ze gaat slapen. Geen filmpjes kijken, stripboeken lezen enz…het klinkt stom, maar het werkt écht.En lekker warm in bad voor het slapen gaan wil net als bij kleine baby’s nog steeds wel helpen :wink:

Hier inderdaad ook van die fasen. Ik heb het idee dat het hier wel eens te maken heeft met teveel prikkels en het te druk gehad hebben. Het wil wel eens helpen om 's avonds na het eten geen (drukke) tv te laten kijken, niet meer 's avonds op de computer spelletjes doen en overdag meer rustmomenten inbouwen. En inderdaad proberen uit te vogelen wat er allemaal in dat kleine koppie omgaat. Onze meid is net zes geworden, dus wel ietsjes jonger.