Vroeger maakte mijn ex-schoonmoeder altijd nasi met gehakt erdoorheen (dus geen gehaktballen). Dit was errruugg lekker. Maar hoe maak je dit? Ik heb met die mensen geen contact meer, dus ik kan het hen niet vragen… Misschien dat iemand het weet?
Groetjes,
Viratine
- Ingrediënten
o 400 gr rijst
o 400 gr resten van vlees, kip, ham of garnalen of 500 gr losgebakken gehakt[/b]
o 2 eieren
o olie
o 300 gr groenten (taugé, kool en prei) of 100 gr taugé en 2 pakjes soepgroente
o 200 gr fijngesneden uien
o 2 teentjes gesnipperde knoflook
o 1 el gehakte selderij
o 1 el gehakte bieslook
o 1 of 2 tl sambal trassie
o 1 á 2 el ketjap
o zout
- Bereiding:
o Kook de rijst zo droog mogelijk Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden
o Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen
o U kunt ook koude rijst van de vorige dag gebruiken (zelfs beter)
o Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn
o Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles nog even door
o Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden
o Werk de het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is
o Maak het gerecht af met sambal en ketjap
o Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door
o Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken en opgerold
o Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in ragfijne reepjes
o Garneer de nasi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes
o Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek oedang bij
stond op internet
waarschijnlij hetzelde hoe je nasi maakt met kipfile of varkensvlees, maar dan het gehakt rulbakken.
Uitje erbij knoflook, eventueel sambal en nog wat andere indische kruiden ,nasipakket en gare rijst.
Je hebt ook die kant en klaar zakjes met kruidenmixen die kan je ook gebruiken. Gewoon de instructies lezen en ipv kip of dergelijke gehakt nemen.
Je kan dit ook varieren met garnaaltjes en andere vis, is weer iets anders dan altijd maar gewone nasi.
Eet smakelijk
och zooo simpel
gehakt licht kruiden en rullen
groenten bakken
ondertussen rijst koken
groenten bij het gehakt doen, nasi kruiden erbij
et voila
Ik vind gehakt niet bij nasi horen hoor :oops:
Wij eten heel vaak nasi met gehakt, heerlijk vind ik het!
Ik rul gehakt, kieper dan de groente erbij.
Dat laat ik slenken, af en toe doorroeren.
Ondertussen rijst koken.
Daarna als de groente gaar is worden de kruiden er bij gedaan.
En als de rijst is gekookt, doe ik de rijst door de mix van groente, gehakt en nasikruiden. :drool: :drool:
@TaMa wrote:
Ik vind gehakt niet bij nasi horen hoor :oops:
weet niet waarom maar dat vind ik ook niet.
ik hou niet van varkensvlees… dus doe altijd kip of gehakt erdoor
net zo lekker… :drool:
ik maak het altijd met gehakt
Ik ook vaak, want ik heb niet altijd zin om het vlees te snijden. En ik weet dat er ook gesneden vlees te koop is, maar dat ziet er niet altijd even lekker uit, net of het “restvlees” is.