Na herhaalde miskramen zwanger worden met Progesteron,

Hai meiden,Ik ben wat onderzoek aan het doen naar het gebruiken van progesteron ivm herhaalde mk’s. Ik sta al ingeschreven voor een onderzoek in het amc maar dan zou ik ook een placebo kunnen krijgen.Nu heb ik vele positieve verhalen gehoord en wilde weten of hier ook meiden zijn die dit gebruikt hebben ivm herhaalde miskramen, positieve of negatieve ervaringen wil ik graag horen!Ik weet ook niet of de gyn er hier uberhaupt aan doet maar dat is latere zaak, misschien kan het ook wel via de ha?

Mijn verhaal ken je inmiddels :wink:

Bloempje, ik gebruik iedere zwangerschap tot 12 weken (als we dat redden :silenced: ) progesteron extra. En euhm met weinig succes. :wall: Zelfs en ondanks dat gebruik gaat het nog steeds bij 8 op 10 zwangerschappen bij mij mis. En waarom? Geen flauw idee (stollingsonderzoek volgt nog, qua chromosomen zit alles ok) dus of het altijd werkt of waarom het bij ons niet werkt. :think: Het is iig geen wondermiddel. Het enige wat ik weet is dat progesteron vooral erg goed werkt wanneer je later in je zwangerschap bv voortijdige weeën krijgt. Maar daar heb ik dan nooit mee te kampen gehad want de eerste kwam dus (te) laat en de tweede is ingeleid. Wat ik wel vind is; baat het niet het schaad iig zeker niet!

Rhiannon, volgens mij kan het ook helpen bij de innesteling en de opbouw van het baarmoederslijmvlies en het kan helpen om een te korte LF te verlengen.Normaliter heb ik een late innesteling, maar de laatste cyclus heb ik duphaston gebruikt en heb ik ineens een normale innesteling. Normaliter is mijn LF 12 dagen en vaak ook de innesteling op dag 12… dan gaat dat dus sowieso niet goed :wink:

Bloempje, ik woon in de Verenigde Arabische Emiraten ( Dubai) en daar zijn ze vrij makkelijk met Progesteron voorschrijven. Ik heb zelf vorig jaar twee vroege miskramen gehad (rond de 7e week).Afgelopen december had ik bijna een jaar geprobeerd zwanger te worden en ik had een afspraak gemaakt bij de gyn om te vragen wat ze kon doen om mij te helpen. Ik had van een vriendin hier al gehoord van progesteron slikken. Gelukkig was ik weer zwanger toen ik eindeli bij de gyn tereht kon. Ik was toen zes weken. Ze schreef me alsnog Duphaston voor om tot 12 weken te slikken om de innestelling te helpen bevorderen. Nu ben ik 23 weken zwanger. Geen idee of die Duphaston daar uiteindelijk bij heeft gehlopen, of dat het anders ook goed was gegaan.Veel succes ermee!

Bedankt voor de reacties dames, goed ook voor mij om de mindere kanten ook te horen, ik moet idd geen wonderen verwachten…@Iev jij was toch ook een juni 2008 stopper? Gefeliciteerd met je zwangerschap!

Ja, inderdaad. Toen was ik in de 2 e ronde zwanger van Owen. Nooit gedacht dat het voor de 2 e zo lang zou duren. Nou ja, lang… Niks verrgeleken met jouw verhaal. Ik lees jullie updates nog regelmatig bij de juni 2008 stoppers. ik hoop het beste voor jullie! :pray:

Klopt Ingrid! Te korte LF is ook een ‘probleem’ wat je evt kunt aanpakken. Evt opbouw van het slijmvlies maar ook daarvoor zul je eerst metingen moeten hebben gehad om te zien of daar uberhaupt een probleem inzit. Derhalve zal een HA nooit progesteron voorschrijven :wink: het is echt een medicatie welke wordt voorgeschreven voor een specialist (fertiliteitsarts of gyn). :thumbup: Als in principe de cyclus goed verloopt, je baarmoederslijm netjes opbouwt en je LF niet te kort is zal het naw geen toegevoegde waarde hebben. Onderzoek is dus de enige manier om te kijken of het baat heeft. Overigens heeft slikken een minder goed effect dan vaginaal inbrengen. Het komt dan nl veel beter daar terecht waar het nodig is en de bijwerkingen (misselijkheid maar iig vermoeidheid) minder. :thumbup: Het beste werkt (althans volgens Amerikaans onderzoek) het inspuiten van progesteron opgelost in olie. Het verspreid dan langzaam en komt goed in je bloed terecht zover ze daar konden nagaan. En de dosering das ook een ding. In Nederland is de dosering vaak laag. Ik krijg bv ivm de IVF 3 x daags 2 capsules. Totaal is dat 600 mg per dag verdeeld over 3 momenten zodat het zoveel mogelijk een stabiel niveau houdt over de dag. Ook daarin zijn de Amerikanen minder behoudend en gaan ze sneller over op een hogere dosering. Voor mij maakt het ws weinig uit, mijn progesteron is gemeten na een eisprong is ‘normaal’ dus alle aanvulling is extra. Wanneer je niveau te laag zou zijn kun je er ong vanuit gaan dat slechts 10% van de dosering die je over dag inneemt (vaginaal) daadwerkelijk opgenomen wordt waar het moet komen. En de dosering in het bloed is dus zeg maar een waarde die niet geheel overeenkomt (daar die 10% van nemen) met de hoogte van de waarde op de plek van bestemming. Preciezer weet ik niet hoe de waarden horen te zijn overigens want ik kreeg enkel te horen dat het goed was. :wall: Maar Google weet daar vast meer over.

Progesteron wordt, voor zover ik weet, inderdaad bijna niet voorgeschreven aan vrouwen, die niet via de medische molen zwanger proberen worden. :?Ik heb destijds bij de zwangerschap van M. duphaston gekregen ivm een dreigende miskraam (voortdurend bloedverlies zonder voor de gyn aanwijsbare reden) en meerdere miskramen voor die zwangerschap. M. is blijven zitten en is “gezond en wel” geboren.Omdat ik inmiddels al weer meerdere miskramen heb gehad, ben ik deze keer uiteindelijk naar de HA gegaan voor de duphaston en ik heb het gekregen. Ik heb zelf heel sterk het vermoeden dat ik een probleem heb met de opbouw van het baarmoederslijm en daardoor latere innestelingen heb op het moment dat het al weer wordt afgestoten (of eerdere innesteling, maar op het moment dat mijn baarmoederslijm nog niet klaar is waardoor het niet goed kan innestelen). Nu dus een zwangerschap die precies op termijn is :wink: . Ik heb dus heel sterk het vermoeden, dat dit bij mij nu door de duphaston (dus ook progesteron) kom. Ik gebruik overigens maar heel weinig, nl. 1 tablet van 10 mg per dag. Hele lage dosering dus. Bij M. heb ik (vanaf volgens mij een week of 6,5 :think: ) dagelijks 2 tabletten gebruikt.Bij mij is er nooit onderzoek naar de opbouw van mijn baarmoederslijmvlies of LF. De gyn waar ik in september/oktober afgelopen jaar liep, vond het allemaal maar onzin, ondanks mijn (in het ziekenhuis bekende) voorgeschiedenis. Het enige wat hij wilde doen, is bloedonderzoek naar stollingswaarden en tja, daar kwam natuurlijk helemaal niks uit. :roll: Ook progestron zo voorschrijven, was onzin, want het zou misschien alleen maar meer kwaad dan goed doen. De gynaecoloog die ik in oktober zag na de slechte echo, stond met d’r oren te klapperen en vond dat echt kul wat hij had gezegd, omdat het ook bij vrouwen bij fertiliteitsproblemen wordt voorgeschreven en het in dit geval dus zo is: baadt het niet, dan schaadt het ook niet.Laat mij maar lekker eigenwijs zijn en denken dat het gebruik van duphaston nu voor het goede resultaat heeft gezorgd :angel: .(voorlopig :shifty: , ben nog behoorlijk onzeker, wil het er eigenlijk ook nog niet echt veel over hebben en het pas echt geloven als ik het kindje dagelijks voel bewegen

Nou lekkere gyn dan idd! :shock: De mijne schreef eerder altijd voor tot de eerste echo (7 weken) maar ik wilde perse doorgaan tot 12 weken…zonder problemen werd me een nieuw recept gegeven idd onder het motto het schaad echt niet ondanks dat ze zelf niet overtuigt was van het nut. Het stomme is eigenlijk dat ik zelf ook niet eens overtuigt ben van het nut (in mijn geval dan he) en ik het desondanks toch door wil blijven gebruiken zodat ik niet later kan denken; had ik maar…

Enneuh ik hoop dat je je snel wat zekerder voelt meis, niets zo ellendig als een zwangerschap vol spanning. Een beetje is altijd wel aanwezig maar alles wat het kan verminderen is meegenomen. :-*

Toch wel nuttig zon vraag, bij mij is er ook geen onderzoek gedaan naar de opbouw van het slijmvlies of naar de lf.soms snap ik dat echt niet hoor, ik word helemaal binnenste buiten gekeerd en dan naar huis gestuurd dat ze niks kunnen vinden. Doe dan alle onderzoeken voordat je dat roept… Bah. Morgen de ha maar weer eens bellen.Dat ze hier in het streek ziekenhuis niet alles doen kan ik snappen maar ik ben notabene bij de afdeling voor herhaalde miskramen in het amc geweest. :cry:

Hoi bloempje. Ik ben nu meteen zwanger geraakt van ons 3e kindje en ik denk echt dankzij het gebruik van progesteron. Op de zwangerschap van onze zoon hebben we 3 jaar moeten wachten, na de de 1e IUI was het toen meteen raak (toen overigens geen progesteron maar Pregnyl). Alhoewel er nooit is aangetoond dat ik tekort progesteron heb, weet ik wel zeker dat er in mijn luteale fase vaak iets “fout” ging. Heb zo ontzettend vaak een positieve test in handen gehad maar de zwangerschap zette niet door. De keren dat de zwangerschap wat langer duurde was het ook al snel afgelopen, net voor de 6 weken.Hoe het nu gaat lopen weet ik natuurlijk niet, maar m’n hcg gaat in elk geval sneller omhoog dan alle hierboven beschreven keren :pray: .

@bloempje30 wrote:

Toch wel nuttig zon vraag, bij mij is er ook geen onderzoek gedaan naar de opbouw van het slijmvlies of naar de lf.soms snap ik dat echt niet hoor, ik word helemaal binnenste buiten gekeerd en dan naar huis gestuurd dat ze niks kunnen vinden. Doe dan alle onderzoeken voordat je dat roept… Bah. Morgen de ha maar weer eens bellen.Dat ze hier in het streek ziekenhuis niet alles doen kan ik snappen maar ik ben notabene bij de afdeling voor herhaalde miskramen in het amc geweest. :cry:
Ik ben ook op die afdeling geweest en ik had er echt helemaal niets aan, ik voelde me totaal niet serieus genomen.

Bloempje soms heb je nog meer aan een gyn die JOU goed kent en die van alles op touw wil zetten om je verder te helpen. Alles wat het AMC kan, kan je ‘gewone’ gyn ook aanvragen bij het lab ed. en ze kunnen ALTIJD overleggen met een gespecialiseerde gyn als ze ergens op vastlopen. Mijn ferti-afdeling heeft altijd lijntjes openstaan met het Radboud en het AMC en wanneer ik iets voorstelde (bij mij was het een operatie om mijn eileiders definitief te sluiten) dan konden ze daarmee overleggen wanneer zij twijfelden. :-*

Helaas heb ik wel al gemerkt dat assertief zijn soms te hard nodig is. :hug:

Zet vast wat dingen voor jezelf op een rij, hoe je cyclus verloopt, waar je nog vragen over hebt, welke onderzoeken je evt nog graag zou willen en of je bv bij een positieve test progesteron zou mogen gaan gebruiken. En gooi het op tafel bij een afspraak. :thumbup:

@Lieke74 wrote:

Hoi bloempje. Ik ben nu meteen zwanger geraakt van ons 3e kindje en ik denk echt dankzij het gebruik van progesteron. Op de zwangerschap van onze zoon hebben we 3 jaar moeten wachten, na de de 1e IUI was het toen meteen raak (toen overigens geen progesteron maar Pregnyl). Alhoewel er nooit is aangetoond dat ik tekort progesteron heb, weet ik wel zeker dat er in mijn luteale fase vaak iets “fout” ging. Heb zo ontzettend vaak een positieve test in handen gehad maar de zwangerschap zette niet door. De keren dat de zwangerschap wat langer duurde was het ook al snel afgelopen, net voor de 6 weken.Hoe het nu gaat lopen weet ik natuurlijk niet, maar m’n hcg gaat in elk geval sneller omhoog dan alle hierboven beschreven keren :pray: .
:angel: :-*

@ Lieke, ik heb er op zich wel wat aan gehad, weet nu in ieder geval dat mijn baarmoeder goed is bv aan dat soort dingen ga je ook twijfelen… Verder is het een zooitje daar, tegenstrijdige adviezen; ik mag van de ene arts niet meer dan 5kg en van de ander niet meer dan 10kg tillen als ik weer zw word. De een vond dat ik een kilo’tje of 8 moest afvallen de ander repte daar met geen woord over…Fijn om te horen dat het nu voor jou wel lijkt te werken, ik hoop dat je een goede zw zult hebben!@ rhiannon, ik was ook liever bij mijn eigen gyn gebleven maar hij vond het nodig om me door te sturen. Ik weet ook niet of ze de andere onderzoeken bv de waterecho ook hier doen… Als ik weer zw word wil ik wel weer graag naar hem toe, hij was ontzettend lief ten tijde van mijn mk’s, maakte even tijd voor je zelfs als hij me alleen maar zag op de poli riep hij me even binnen, echt top. Ik weet niet hoe hij tegenover progesteron staat dat moet ik dus even gaan uitzoeken…

Ik ben blij dat er ook in Nederland meer onderzoek naar wordt gedaan.

Je leest toch verhalen waarin artsen er echt van overtuigd zijn bij vrouwen met meerdere prille miskramen (en wanneer er ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap tussen zit helemaal). het zou kunnen komen doordat je lichaam tijdens de zwangerschap te weinig progesteron aan maakt.

Ik heb 4 miskramen gehad, nog nooit hadden we een kloppend hartje op de echo gezien.

Tot we nu middels een cryo behandeling (ivf) zwanger zijn geworden en mijn cyclus werd over genomen door medicatie inc. tot de 12 week progestereon.

Nu lijkt alles goed te gaan! Ik vind dat toch wel bijzonder en denk echt dat de progesteron daar een belangrijke invloed in heeft gespeeld.

In ons geval dan natuurlijk.

@ INeke, fijn dat het nu bij jullie goed gaat! Ik hoor wel veel positieve verhalen inderdaad, ook verhalen waarbij het niet heeft geholpen maar de postiieve voeren de boventoon. Bedankt voor je reactie!