Moeder baart kinderen op 10-10-10, 09-09-09 en 08-08-08

AMSTERDAM – Een Amerikaanse vrouw is het gelukt om haar derde kind op 10-10-10 te baren. Haar andere twee kinderen kwamen ter wereld op de data 09-09-09 en 08-08-08. Het was een kans van 1 op de 50 miljoen, aldus de krant The Sun.

Toch lukte het de moeder, genaamd Barbara Soper (36), om ook haar derde kind Cearra Nicole op een speciale datum te baren.

Broer Cameron kwam vorig jaar op 09-09-09 ter wereld. Hun andere dochter Chloe werd geboren op 08-08-08."Cloe is ons geluksnummer 8, Cameron 9 en ons pasgeboren dochter is ons geluksnummer 10�, vertelde Soper tegenover The Sun.

Te vroeg

Het blijkt helemaal een bijzondere omstandigheid te zijn, omdat twee van de drie te vroeg werd geboren. Cearra kwam bijna een maand te vroeg en de oudste kwam twee weken eerder ter wereld dan de verwachte datum.

Statistiekexperts beweren dat het een wiskundige kans van 1 op 50 miljoen is dat een vrouw drie kinderen op dergelijke bijzondere data baart.

De 36-jarige moeder en haar man zijn echter niet van plan een eventueel vierde kind op 11-11-11 ter wereld te brengen. Soper: “Drie is meer dan genoeg. We hebben in ieder geval geen plannen meer kinderen te willen.�

Zal de medische wereld niet een handje geholpen hebben :think:

las het ook en dacht ook… mmm dat kan toch bijna geen toeval zijn???Maar kan me niet voorstellen dat medici (zelfs die in Amerika) een baby om deze reden een maand voor de uitgerekende datum zullen halen eigenlijk.Bij de 2e kan ik me zoiets nog wel voorstellen… oudste was al op een ‘mooie datum’ geboren en de 2e is wel op termijn geboren… ach laten we dan een handje helpen… ja dat zie ik in Amerik nog wel gebeuren :shifty:

Ik las het gisteren ook (als ik me niet vergis op teletekst)… en er stond dat de bevalling van de derde ingeleid was. Weliswaar met medische noodzaak, maar ik dacht er ook meteen bij ‘ja, amerika, dan zullen ze toch wel enigszins naar de datum hebben gekeken’. Ik geloof niet dat ze zomaar zouden gaan inleiden zonder dringende reden, maar ik kan me wel voorstelen dat - toen bleek dat bevalling opwekken gewenst was - er geprobeerd is om die datum aan te houden. :shifty:

Als je dan toch moet plannen dan maar op een mooie datum- ik kan me ook niet voorsteleln dat het allemaal puur toeval is.

Ik weet nog dat destijds leontien van moorsel is bevallen op 07-07-07… ook ingeleid volgens mij :think:

Maar ach, wat maakt het uit! :mrgreen:

tja dat er bij een medisch noodzakelijke ks een mooie datum gekozen wordt… snap ik ook nog wel.

Als je dan toch al weet dat je kind gehaald gaat worden in de komende week en de gyn zegt: prik maar een datum, als het maar past in het OK schema.Vriendin van mij mocht ook zelf de datum van de ks kiezen, in week 39 van haar zw.schap. Zij konden geen mooie datum vinden in die week en zeiden toen: doe dan maar dinsdag.

Hadden ze een laatste weekend samen, konden ze op maandag nog wat boodschapjes in huis halen en op dinsdag hun dochter in de armen sluiten :inlove: