Migraine tijdens stopweek pil

Sinds Benthe is geboren heb ik elke stopweek migraine.

Meestal nog net dragelijk om bij de kids te blijven, als ze niet te druk zijn. Maar heb ook wel eens mijn man naar huis moeten laten komen omdat k het niet meer uithield.Vanmorgen naar de HA geweest om te kijken of er niks aan te doen is. Dat is er volgens haar niet, omdat het hormoongerelateerd is.

Wat zij mij aanraadde was om de maand de pil door te slikken, zodat het in ieder geval in frequentie afneemt.

En mijn medicijnen eerder innemen, maar daar ben ik huiverig voor omdat ik meestal B’Elanna nog op de fiets van school moet halen.Kennen jullie dit probleem en hoe gaan jullie hier dan mee om?

oww wat herkenbaar!! Ik had dat ook.Met de pil, (microgynon en yazz 24+4), met de nuvaring ook.Het komt bij mij door het ‘afkicken’ van de hormonen. Vreselijk!Ik ben nu zonder hormonale anticonceptie… ik had geen opties meer.

Dat zal het idd bij mij ook zijn, maar als ik stop met de pil, ziet mijn gezicht en rug er niet uit, want op mijn bijna 38ste heb ik nog steeds last van (jeugd)puisten…Dus zal er mee moeten leren even dan ben ik bang en zien dat ik tips vind om het dragelijk te houden…

Hoop het doorslikken idd het dan niet geeft. Dan heb ik er dus “maar” 6 weken per jaar last van…

@wisje: Met doorslikken hoeft ze niet perse 1 maand te bedoelen hoor, ik had zo’n hekel aan ongesteld zijn dat ik gewoon 6 maanden mn pil doorslikte en dus maar 2x per jaar er last van had. Mijn gyn zei destijds ook dat dat helemaal niet uitmaakte, met de pil is je cyclus sowieso hartstikke nep, ze hebben die 21 dagen verzonnen om zo een gewone cyclus na te bootsen. Ik heb 1x doorbraakbloedingen gekregen en toen heb ik dus meteen mn stopweek ingelast, verder braaf 6 maanden nergens last van :wink:

Ik ben zwaar migraine patiënt geweest, op mijn werk kenden ze mijn pilcyclus zo ongeveer :shifty: :oops: . Ik had zo’n neusspray, ze zeggen dat je die idd in moet nemen op het moment of voor het begint. Als ik dat deed had ik juist aan het eind van de aanval te weinig medicijn en kreeg ik dan enorme last.

Ik deed mijn ding, ging eind van de middag/begin van de avond naar bed met spray en in een donkere kamer en dan maar hopen dat het de dag erna over was (waarbij ik dan zo stoned was als een garnaal na het medicijngebruik).

Dit was allemaal voor J er was, nu zou ik niet weten wat ik zou moeten.

Ben er na de zwangerschap en bevalling wel helemaal vanaf :dance: (laten we dat zou houden :pray: )!

Zijn er geen alternatieven voor je pukkelprobleem, zoals een homeopaat ofzo?

Ik neem nooit meer de pil, heb meerdere keren doktersadvies gekregen om hem weer te gaan slikken maar nee, echt niet meer :hand: .

Hier ook! Het komt door de oestrogenen, of beter gezegd; het ineens stoppen van de oestrogenen tijdens de stopweek.Je kunt een paar dingen doen:

-pil doorslikken (vond ik geen optie)

-geen hormonale anticonceptie (vond ik ook geen optie)

-medicijnen nemen voor migraine (vond ik ook geen optie, dan neem ik het ene middel voor de bijwerkingen van het ander)

  • geen oestrogenen meer, zoals bij de minipil.    Ik heb dus gekozen voor het laatste en gebruik nu iets van 6 wk de cerazette. Geen migraine meer! Het is wel zo dat je die dus veel stricter in moet nemen, en dat ongeveer eenderde niet meer ongesteld wordt, eenderde nog een cyclus heeft en eenderde onregelmatig.

Ik heb ook hele erge hoofdpijn in de stopweek, en ook in de 1ste dagen van mijn ongi…Had ook contact opgenomen met de huisarts en die vertelde ook dat welke pil ik ook ging slikken, door de hormonen in de pil zal ik toch die hoofdpijn blijven houden.Nu ben ik net bevallen en vloei ik nog, maar heb nog geen flauw idee wat ik nu wil gaan gebruiken, in ieder geval geen pil meer :snooty:Ik wil wat info gaan zoeken over het staafje onder je huid, maar weet niet of daar dus ook dat hormoon inzit van de pil :think:

Ik heb wat nagelezen over de prikpil, maar het idee om elke 3 maand een prik in mijn bil te krijgen, nee dank je. Ben panisch voor prikken :oops:Heb net de gyneacoloog gebeld en die zei dat er idd mensen zijn die hem constant doorslikken, maar het beste is om na 3 strippen een stopweek in te lassen.

Als je hem langer doorslikt krijg je doorbraakbloedingen en die kunnen ook minder prettig zijn…Moeten nog even kijken of we kijken hoe een doorbraakbloeding is of 4 keer per jaar migraine maar proberen…Stomme hormonen :twisted: :twisted:

Ik heb ook een tijdje de pil gebruikt. Ik had ook regelmatig last van een lichte migraine aanval. Vervolgens heb ik de nuvaring geprobeerd, maar toen ook weer migraine. Toen maar aan de condooms gegaan. Maar die zijn zo on-romantisch.

M’n zusje had dezelfde klachten. Zij heeft een spiraaltje laten plaatsen, en nu gaat het ook stukken beter.Succes er mee!

Ik heb er ook enorme last van migraine gehad. Na mijn zwangerschap ben ik dan ook niet meer aan de pil en ik heb nu geen last meer :dance:

Vervelend dat je last hebt van puistjes, maar misschien kan je die op een andere manier “te lijf gaan”? (homeopatisch/acupunctuur/…?)

Mijn migraine duurde altijd minimaal 3 dagen als medicijn had ik maxalt smelttabletten, maar die werkte helaas niet altijd :wall:

Ik hoop dat je een oplossing vindt!

@wisje wrote:Heb net de gyneacoloog gebeld en die zei dat er idd mensen zijn die hem constant doorslikken, maar het beste is om na 3 strippen een stopweek in te lassen.

Als je hem langer doorslikt krijg je doorbraakbloedingen en die kunnen ook minder prettig zijn…


Ja kan, maar hoeft dus niet :wink:

Is dat hormoonstaafje in je arm dan niks voor jou. Die moet je 1x in de 2 jaar geloof ik vervangen en die geeft constant dezelfde hoeveelheid hormoon af. Een vriendin van mij werd reuze misselijk van de pil, maar had met dat staafje nergens last van (en werd dus helemaal niet meer ongesteld :dance: )

Hier nog eentje met migraine! Nu ja, toen ik de pil slikte… En ik was ook een doorslikker, mede omdat ik heel erg ziek was van mijn ongesteldheid. Heb ook smelt tabletten gehad en ook die werkten niet. Doorslikken was bij mij de beste optie.(En ook hier zonder pil compleet onder de puistjes! Sta op het moment extreem onder…)

Ik heb de reacties niet gelezen dus weet niet of het al gezegd is…

Maar krijg je altijd op dezelfde dag de aanvallen? Want een optie zou dan zijn om preventief al je medicatie te slikken.

Dit is mijn toendertijd door de ha aangeraden maar uiteindelijk ben ik met de pil gestopt omdat ik ook tussendoor migraine had van de pil.Verder misschien nog een optie om naar een specialist te gaan hiervoor. Zij hebben toch wat meer verstand hiervan dan een huisarts over het algemeen.

Is voor jullie de minipil (cerazette) geen optie dan?

Daar zitten dus geen oestrogenen in, alleen de ‘andere helft’. Bij mij is het nu weg en ik voel me sowieso veel meer ‘mezelf’

collega van mij heeft ook migraine en heeft een spiraaltje, zodat ze minder hormoon wisselingen/schommelingen heeft.

alleen heb je dan wel het probleem met puistjes, maar missheeft de HA daar wat voor ?en anders de prikpil, schijnt ook goed te helpen tegen migrainehier trouwens ook hoofdpijn/migraine, maar ik ben er nog niet achter of het echt met hormonen te maken heeftwil straks al ik bevallen ben een spiraaltje

hoop dan wel dat ik geen last van pukkels en puisten heb ( heb hier voor diane35 gebruikt ) en anders ga ik bij de dokter vragen voor iets daar tegen :slight_smile:

Ik had ook steeds migraine in mn stopweek. Heb daarom de pil doorgeslikt. 4 strips achter elkaar. Dus lekker lang niet ongi geweest. Daarna gestopt

Nu had ik in mn stopweek geen migraine meer :dance:.Had trouwens nooit last van migraine in mn stopweek. Is gekomen, nadat ik na Kims geboorte weer aan de pil ben gegaan.Misschien helpt het bij jou ook om door te slikken en dan weer te stoppen.

Hoi,zelf heb ik er geen ervaring mee maar weet wel dat mijn schoonzus het ook had met de pil. Toen ze met de pil stopte ging het over. Kan je geen andere anticonceptie gebruiken? Spiraaltje?