Melanie mag eindelijk naar mamma in Sellingen

sellingen/emmen -

Klaas en Annet de Heus beleefden de afgelopen dagen een nachtmerrie. Ze mochten hun pas geboren baby Melanie niet bij zich thuis hebben, in Sellingen. “We hebben veel gehuild, het was een vreselijke tijd”, vertelt de 43-jarige Klaas.



Hij had al een klein kind uit een eerdere relatie maar hij en zijn vrouw wilden er samen ook eentje. Dat werd Melanie, ze werd op 21 mei in het Scheper ziekenhuis in Emmen geboren. “Na vijf dagen mocht Annet naar huis maar Melanie moest blijven, ze zou niet goed drinken.” Een week geleden echter vernamen ze dat er een klacht was ingediend. “Bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, het AMK.



We vernamen dat de betrokken arts dat had gedaan. Annet kreeg ooit psychische zorg en zou daardoor niet voor twee kinderen kunnen zorgen. Daar klopt niets van. Ze slikt 1 medicijn per dag maar het gaat prima met haar.”



De twee radeloze ouders moesten hun kind in het ziekenhuis laten, mochten het wel opzoeken maar alleen na zich eerst gemeld te hebben. Gisteren echter kwam plots het nieuws dat Melanie vandaag thuis komt. “Maar het Bureau Jeugdzorg en het AMK gaan bij ons wel onderzoeken uitvoeren en dan zou Melanie alsnog uit het huis kunnen worden geplaatst. Ik moet er niet aan denken.”



Het Scheper ziekenhuis zegt niet op individuele kwesties te reageren. Het Bureau Jeugdzorg ook niet maar dat laat wel weten dat professionals in ziekenhuizen verplicht zijn in actie te komen als er zorgen zijn over kinderen en dat daarvoor een landelijke code bestaat. Volgens het bureau komen zorgmeldingen na geboorten van kinderen gemiddeld 10 keer per jaar in de provincie Groningen voor

Ik plak even dit nieuwstopic in deze erbij om aan te geven dat die arts misschien zeer gerede twijfel had en DUS niets meer deed dan zijn plicht!

Of hij nu gelijk had of niet,dat is noch aan ons,noch aan hem om dat te bepalen…daar heb je weer anderen voor…

Maar even voor de beeldvorming:



http://www.kindjeopkomstforum.nl/viewtopic.php?t=75537



Als je dit topic daarna ineens leest,dan vraag je je soms gewoon af hoe het mogelijk is…(is niet gezegd dat bij dat andere topic het geen ongeluk zou kunnen zijn).

Het is nogal makkelijk om in de krant te gaan roepen dat het belachelijk is…de tegenpartij (de arts) mag zich hier niet over uitlaten…die doet enkel zijn werk,voldeed aan zijn protocol en heeft een geheimhoudingsplicht…die kan zich niet verdedigen…