medicijnpas op vakantie vraagje

Ik hoorde dat je een medicijnpas van de apotheek moet hebben als je medicijnen meeneemt op vakantie.

Weet iemand of dat ook voor de pil en paracetamol geld, of is dat alleen voor bepaalde medicijnen?

voor pil en paracetmol geloof ik niet, maar mijn moeder heeft voor haar insuline een medicatie paspoort dat mee moet.In geval van mijn moeder moet er ook nog een andere verklaring mee als ze gaat vliegen ivm dat insuline niet in het vrachtruim mag (te koud) en dus vloeistof in de handbagage EN spuit in de handbagage.

Ook ik heb een medicijnpas als ik op vakantie ga. Feitelijk een normale uitdraai van de te gebruiken medicatie ( bij mij injecties, pedervorm calcium en nog andere nodige medicatie die niet 1 2 3 in duitsland ook te verkrijgen zijn, daarnaast staat het gebruik van catheters er ook op.

Bij de apotheek kun je dit opvragen, kost niks.

In principe mag je gewoon medicijnen meenemen als het etiket van de apotheek erop zit en ze kunnen zien dat het op jouw naam is voorgeschreven door een arts.Zo heb ik paracetamol/codeine en de pil zonder problemen meegenomen, maar dan wel in de originele verpakking.Voor bepaalde medicijnen (o.a. insuline, sterke pijnstillers e.d.) is een medicijnpaspoort of verklaring van de huisarts wel nodig.

Zo’n uitdraai kun je krijgen bij de apotheek en kost je niets, dus ik zou dat gewoon meenemen… Zekere voor het onzekere lijkt me zo.

als je naar het buitenland gaat is voor bepaalde medicatie een shengenverklaring nodig.

dat geld voor bepaalde landen

Stillewater, het is niet alleen voor door de douane maar ook als je bijvoorbeeld onverwacht langer moet blijven (denk vorig jaar maar aan die aswolk), via deze uitdraai van specialist of apotheek weet je dan ook precies wat je eventueel in het buitenland bij zou moeten halen. Of erger, stel dt je onverhoopt in het buitenland in een ziekenhuis terecht komt, dan weten zij daar ook precies wat je gebruiken moet. Dus voor zowel in-als uitvoer van bepaalde middelen als ook voor je eigen gebruik meer nodig hebt. ik neem trouwens altijd paar dagen extra mee, je weet maar nooit …

Met naalden in het vliegtuig heb je een extra verklaring nodig. moet ik ook voor mijn diabetes.

Spuiten zijn ze niet echt happig op om mee te nemen en zeker niet als ze ook nog koel vervoerd moeten worden.Groetjes, Petri