Makkelijk avondeten Sinterklaasavond

Wij vieren met mijn ouders pakjesmiddag. Daarna blijft iedereen nog eten. Maar we hebben dan al zoveel gesnoepd, dat we gewoon broodjes eten. Maar wat kan ik leuk neerzetten om op en bij de broodjes te eten? Ik ben mega onhandig in de keuken :frowning: , dus geen moeilijke dingen…



Alvast bedankt!



Viratine

broodjes knakworst en voor de grote broodje rookworst en eventueel zou je wat blikken erwetensoep kunnen opwarmen winterkorst past perfect bij dit weer :lol:

Naast wat gewoon belegde broodjes, kun je misschien iets van het onderstaande maken?




Gebakken broodje met gehakt en kaas
Neem een broodje wat nog moet worden afgebakken, 120 gram rundergehakt, een gesnipperd sjalotje, wat geraspte kaas en een klien blikje tomaten concentraat. Meng het gehakt met de uitjes, kaas en tomaten, smeer het op het opengesneden broodje en leg dat 12 minuten in een voorverwarmde oven.

Makkelijke Sandwich
Besmeer 1 sneetje wit casinobrood met mosterd en een ander sneetje met honing, leg op één van de boterhammen wat plakjes rosbief, bestrooi met peper en zout. Snij dit in vieren.

Crostini met brie en appel
snij een stokbrood in de lengte open, rooster dit onder de grill goudbruin. Schil een appel, snij deze in dunne partjes, verdeel de appelstukjes met gehakte walnoten en leg dit op de sneetjes stokbrood. Snij 250 gram brie in plakken en leg dit over het appelmengsel. Leg de crostinis nog onder de grill. Eet lauwwarm.

Bruchetta
Pureer als eerste 2 teentjes knoflook met olijfolie. Laat dit even trekken. Snij verse basilicum, tomaten en een mozzarellakaasje in kleine blokjes. Neem een ciabattabrood en snij dit in de lengte doormidden. Meng de ingrediënten allemaal door elkaar en beleg de ciabatta hiermee. Leg de broodjes op een rooster in de oven en laat ze 10 minuten bakken. snij de broodjes in een zelfgewenste vorm en eet het warm!

Toast Normandië
Warm een oven voor. Neem een aantal sneetjes casinobrood, besmeer de sneetjes met wat boter en een klein beetje mosterd. Leg daarop ene plakje bacon, en een partje peer. Leg daar overheen dunne plakken camembert. Schuif de broodjes in het midden van de warme oven, en wacht tot de camembert deels is gesmolten.

Clubsandwich Carpaccio
Koop kant en klare carpaccio. Rooster 3 sneden donker brood, besmeer de te beleggen kant met groene pesto, leg daarop een plak carpaccio. Lag ene andere boterham daarboven op, leg daar wat rucola op en oude grof geraspte kaas. Leg daarop het 3e sneetje brood en steek er een satéstokje doorheen.’

hier komt een pan snert te staan, wie zin heeft die pakt maar!

Wij gaan vis halen bij de viskraam :drool: :slight_smile:

Wij doen op zulke dagen ook altijd broodjes knakworst met een pan soep. :slight_smile:

wij eten dan frietjes denk ik. ons zoontje is dan ook jarig en mag natuurlijk kiezen wat we eten. voor 99% zeker dat het friet gaat worden. :smiley:

Pan soep met allerlei verschillende broodjes en salades!!!

sluit me aan bij de rest… pan soep voor wie wil, brood en bolletjes etc, knakworst, salade… en klaar.

Gewoon op tafel en wie wil die pakt en wie vol zit van de snoeperij die doet het rustig aan :thumbup:



Wij vieren het bij mijn ouders en vaak gingen we dan gourmetten, maar doen we dit jaar ook niet. Gewoon wat kleine losse hapjes/ dingetjes voor wie wil en de kinderen kunnen en mogen dan ook bij tafel weglopen om lekker te spelen.



Wij nemen de Wii mee en gok dat mijn broertje (eh tje… hij is 30 :lol: ) weleens 1 van die kinderen zou kunnen zijn die dan weg gaat bij tafel/ het eten om met de oudste van ons te gaan Mario Karten of lego te bouwen ofzo.

wij eten friet



we hebben helemaal zon lekker weekend.

vrijdag onze dochter jarig en zij wil chinees eten.

zaterdag vieren we haar verjaardag dus dat wordt ook ongezond en zondag sint

@knollie1 wrote:

wij eten friet



we hebben helemaal zon lekker weekend.

vrijdag onze dochter jarig en zij wil chinees eten.

zaterdag vieren we haar verjaardag dus dat wordt ook ongezond en zondag sint


Hier net zo, ons zoontje is ook vrijdag jarig en we vieren het ook zaterdag. Alleen combineren wij alles op 1 dag. Ochtend en begin vd middag verjaardag en vanaf halverwege middag blijft familie en gaan we sint vieren. en adn 5 december lekker bijkomen. Wel druk he met een jarig rond sinterklaas.

Ik zat zelf aan soep (maaltijd uiensoep met toast en kaas :drool: ) en broodjes knakworst te denken (en dan die knakworsten van limco, niet goedkoop maar zooooooowwww lekker :drool: en voor wie nog niet genoeg had, mag er een met zuurkool een hot dog van maken :smiley: lekker sausje erover, mmmmmmmjummmm :drool: )

@natasja wrote:

@knollie1 wrote:
wij eten friet



we hebben helemaal zon lekker weekend.

vrijdag onze dochter jarig en zij wil chinees eten.

zaterdag vieren we haar verjaardag dus dat wordt ook ongezond en zondag sint


Hier net zo, ons zoontje is ook vrijdag jarig en we vieren het ook zaterdag. Alleen combineren wij alles op 1 dag. Ochtend en begin vd middag verjaardag en vanaf halverwege middag blijft familie en gaan we sint vieren. en adn 5 december lekker bijkomen. Wel druk he met een jarig rond sinterklaas.




Joh, vertel mij wat… mijn broer is van de 5e en ik van de 6e! Ik heb gezworen dat mijn kinderen NEVER NOOIT in december geboren zouden worden en dat is me gelukt :dance: Ik heb er echt een trauma aan overgehouden; ik vind het echt verschrikkelijk om een verjaardagscadeautje te krijgen in sinterklaaspapier (dan kan ik wel janken) :oops:

De kinderen hebben ook nog nooit iets gemaakt voor mijn verjaardag op kdv of school, schiet er door alle drukte gewoon bij in (en dat doet soms best wel pijn…)



Ik heb me voorgenomen na 40x m’n verjaardag op 6-12 gevierd te hebben het nu minimaal 40x op 12-6 te doen! :wink:

denk dat hier overdag de toastjes met salade op tafel staat, en voor wie dan nog wil erwtensoep met worstenbrood kan eten.

:drool: :drool:

wij zijn het weekend weg en gaan dus met diegene die mee zijn en pakjesavond vieren fondueen?? (schrijf je het zo??)…



maar thuis zou ik denk ik ook soep met brood of toastjes met wat lekkers derop doen… en voor de kids evt. de frietpan aan…

Ik neem het idee van soep en knakworsten ook over! :smiley:

Ik maak stamppot boerenkool de dag ervoor.

Voor wie wat wil kan ik het zo opbakken!

bij de saladetuin heb je van die opgemaakte schalen. maar dat kun je natuurlijk ook zelf doen.



grote schaal, hier en daar sla, kant en klare slaatjes zoals huzare, vlees, eier enz. en lekkere stukjes worst, kip, balletjes, enz af garneren met hier en daar wat druiven, augurkjes, tomaatjes, plakjes ei.



dan turks brood in stukken of stokbrood met een kuipje knoflookboter of van die lekkere met kruidenboter er al in oa te koop bij de ah. en dan eventueel nog een pan met van die kantenklare sateetjes, of stukjes kip in satesaus.



lekker hoor, krijg er trek van. hier gaan we kaasfonduen :drool: en vooraf een uiensoepje, echt traditie hier

Lasagne met salades. Van te voren klaar maken en dan nog alleen maar in de oven. Bij de H.ema hebben ze trouwens ook heel lekkere lasagne. Nog makkelijker.

Mijn dilemma werd gisteravond weggenomen. :slight_smile:



Mijn schoonmoeder belde of ze een grote pan met versgemaakte boerenkool met worst moest meenemen :lol: