linzen

ik ben voor het eerst linzen aan het koken.



er stond een recept op het zakje linzen.

Maar klopt het dat het door het koken een soort van drap wordt?

Of doe ik het niet goed :eh:

Het ligt een beetje aan welke linzen je hebt…

Rode linzen worden vaak drap, maar groene en blonde linzen blijven gewoon hele “bolletjes” tijdens het koken…

Heb je er toevallig zout aan toegevoegd?

Want linzen moet je niet koken met zout, dan wordt het ook snot.

oh dan is dat het

het zijn rode linzen en ik heb er zout aan toegevoegd :?



weggooien dan maar, of kan ik er nog iets van maken?

Oei…uhm…ik zou het opnieuw doen dan denk ik, of je moet even proeven hahaha.

Maar je weet het nu voor de volgende keer :wink:

okee opnieuw dus



dank je voor je antwoord

Ik zou er dan soep van maken… weggooien is zonde. Linzensoep kun je ook prima invriezen :wink:

van rode linzen maak ik normaal gesproken soep

ik kook dan water, doe er twee bouillon blokjes in en dan de linzen er bij dat wordt mooi smeuig inderdaad en dan kun je er nog groente en vlees naar smaak bij doen, smullen ze hier van :smiley:



het kan ook met andere linzen maar die blijven inderdaad meer heel

die gebruik ik dan weer liever voor de schotels…



ik zou er nu dus zeker gewoon lekkere soep van maken zonde om weg te gooien

Van linzenpapjes kan je ook heel goed zelf groenteburgers maken, beetje groente zoals wortel, paprika enzo erdoor, eitje en dan in burgervorm kneden.

Neeeee, niet weggooien, maak er soep van! Linzensoep is heeeeerlijk… :stuck_out_tongue: