Liesbreuk tijdens zwangerschap, wat nu?

Even mijn verhaal kwijt.Al jaren heb ik zo nu en dan last van mijn lies, een paar dagen per maand is het erg pijnlijk, dit vooral als ik erg druk ben geweest, verkeerde beweging, etc.De pijn is er wel, maar omdat het altijd weer afzakt heb ik er nooit iets achter gezocht, 2 jaar terug werd mij ook door de huisarts verteld dat het een kwestie was van een verzwakte spier, hier kon ik wel mee inkomen.2 weken terug merkte ik op dat de pijn toch wel vaker aanwezig was evenals het balletje wat dan in mijn lies verschijnt met de grootte van een bitterbal.Toch maar even aangekaart bij de verloskundige, zij verwees mij door naar de huisarts, hij verwees mij naar de chirurg waar ik vanochtend moest zijn.Daar ben ik toch wel erg geschrokken, het is dus liesbreuk en hij wil mij binnen 3 weken opereren :shock:

Gelijk werd een afspraak bij de gynaecoloog gemaakt voor morgen om het e.e.a. te overleggen.

Mij zint het helemaal niet, hij had het al over weeenremmers tijdens de operatie :shock: :shock: :shock:Ik zit in enorme tweestrijd, wat moet ik nu, is het echt zo noodzakelijk dat ik me laat opereren? Ga ik uberhaupt nog op natuurlijke wijze dan kunnen bevallen? Weet namelijk niet hoe snel dit hersteld?Sowieso voor 26 weken laat ik niks opereren, mijn kindje is nog niet eens levensvatbaar nu!Op internet lees ik niet anders dan dat verloskundigen en gynaecologen het liever tot ná de bevalling uitstellen en tijdens zwangerschap liever niet opereren…Wat moet ik nou? Voel me zo k*t hierdoor.Ben benieuwd wat er morgen uit het gesprek met de gyn komt, mijn verloskundige belt straks ook nog even, ben benieuwd ook wat zij zegt…Hebben jullie ervaringen? Meningen? Tips? Adviezen? Alles is (meer dan) welkom :pray:Liefs

De reden van de chirurg om het te opereren is trouwens omdat de breuk verder kan scheuren naarmate de buik groter wordt gedurende de zwangerschap…Maarja dit hoeft niet natuurlijk

Er is geen enkele haast bij een liesbreukoperatie, dus uitstellen tot na de bevalling is logisch zou ik zeggen.Het enige dat er kan gebeuren is dat door het persen tijdens de bevalling de breuk zich vult met inhoud, een stukje darm bijvoorbeeld, die niet meer terug kan, een zogenaamde beklemde breuk. Die moet dan wel geopereerd binnen 6 uren.Daarom zou in dit geval de bevalling beter in het ziekenhuis kunnen gebeuren. Poliklinisch, want als de breuk geen problemen geeft, kunt u snel weer naar huis na de bevalling.Bron:klik

Klopt, dit stukje had ik al gelezen ja, waarom die chirurg dan zo’n haast maakt…

@Huggie wrote:

Klopt, dit stukje had ik al gelezen ja, waarom die chirurg dan zo’n haast maakt…


Juist daarom zou ik me goed laten informeren! Misschien is jou ‘soort’ liesbreuk, of bijv de plek waar ie zit wel cruciaal om toch vóór de bevalling te laten opereren. Wij zijn geen dokters he, en google ook niet :wink:Ben benieuwd wat de gyn zegt en spreek vooral je zorgen uit he! Ze moeten wel rekening houden met hoe jij je erbij voelt :hug:

Niemand? :eh:

@Huggie wrote:

Niemand? :eh:


Ja ik heb gereageerd :slight_smile:Maar misschien reageert men niet omdat je vragen beter op zn plek zijn bij een specialist?

ben wel benieuwd hoe dit afloopt maar kan je helaas geen advies geven… want heb er totaal geen verstand van…!!!succes morgen bij de gyn…

@Affie wrote:

@Huggie wrote:
Niemand? :eh:


Ja ik heb gereageerd :slight_smile:Maar misschien reageert men niet omdat je vragen beter op zn plek zijn bij een specialist?
Dan bedoelde ik ‘‘verder niemand?’’Natuurlijk kunnen mijn vragen het beste door een specialist beantwoord worden, zoals zoveel vragen die op KOK gesteld worden, neemt niet weg dat ik benieuwd ben of er mensen zijn die dit kennen of ook hebben gehad en wat hun keuze zou zijn. :thumbup:

@juudje1985 wrote:

ben wel benieuwd hoe dit afloopt maar kan je helaas geen advies geven… want heb er totaal geen verstand van…!!!succes morgen bij de gyn…
Dankjewel!

Huggie, er schiet me net iets te binnen. Vroeger droegen “oude mannetjes” wel eens een breukband. Is dat misschien iets voor jou, en dan met name tijdens de bevalling zodat je wat tegendruk hebt op de liesbreuk?Misschien moet je even googelen, maar dit schiet ineens door mijn hoofd.

Hhmm ik ga eens even googelen! Bedankt voor de tip!

Ga het zeker aan de gyn vragen of dat voorlopig geen oplossing is, ziet er op google uit als een kuisheidsgordel :mrgreen:

Hahahaha, en wie krijgt de sleutel dan? :wink:Hoop voor je dat dit een tussenoplossing kan zijn.

@Huggie wrote:

ziet er op google uit als een kuisheidsgordel :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :lol:

Hoe was t bij de gyn?

Kopieer even vanaf de Maartmama’s:Oh meiden, ik kan alleen maar huilen, voel me zo rot.

Ik kan vanaf nu elk moment opgeroepen worden voor een operatie binnen nu en 3 weken dus.Het moet gebeuren, want de kans op een beklemde liesbreuk wordt steeds groter en dan zijn er echt risico’s aan verbonden.Nu kunnen ze het via de lies doen en hoeven ze niet via de buik, maar als ik dan naar mijn lies kijk denk ik echt oh wat zit dat akelig dichtbij mijn buik en beebje in de buurt.Ik ben echt helemaal van streek en maak me ontzettende zorgen, die operatie opzich interesseert mij niks, als ze ukkie maar met rust laten, bleh tranen rollen gewoon over mijn wangen, nou zo ben ik normaal echt niet, volgens de chirurg waren dit oersterke moedergevoelens, nou dat is echt zo, is niet normaal hoe ik me nu voel.Afwachten nu dus, stress hebben voor de operatie en stress hebben dat het tot die tijd niet doorscheurt de breuk, want dan ben je echt verder van huis.Voor nu, vertrouwen hebben in de chirurg, de gyn was heel duidelijk (en aardig) en zei ''deze man wéét waar hij over praat en doet iets niet zomaar, als hij zegt binnen 3 weken opereren dan moet het ook binnen 3 weken gedaan worden…:frowning:

3 november is het zo ver, tijd hoor ik nog.

Heel veel sterkte, heb vertrouwen en geloof dat het goedkomt. Ik duim voor je!

Ik duim mee meissie! :-*