lichaamsdelen benoemen

Hallo ,Ik en hubbie zijn het niet eens. Nu vroeg ik me af hoe jullie dit doen.

Mijn zoontje benoemt nu alles aan t lichaam, zijn billen zijn piemel ( zo noemen we het ook ) Nu was ik met hem aan het douche van de week en wees hij naar mijn borsten dus ik zeg ja dat zijn mama haar tieties :oops: En zegt hij dat dus na…dan wijst hij naar zijn piemel en zegt piemel en daarna na mij en ook zegt hij piemel. Dus ik zeg nee mama is een meisje en die heeft een poenie (surinaamse woord vagina) Nu vind hubbie dat ik dat niet kan zeggen straks zegt hij ook tietiet of zo op het kdv op psz maar ja… is toch iets normaals wat moet ik dan zeggen of er om heen draaien. Ik wil hem opvoeden dat het geen taboe is. Nu vraag ik me af hoe gaan jullie hiermee om?gr loes

Lijkt me erg moeilijk.

Maar bij mijn meisje zeg ik eigenlijk altijd jou poesje zeg ook wel eens vagina maar vind poesje toch net wat liever/anders klinken.

Een poenie zou ik het persoonlijk ook niet noemen.Mijn borsten noem ik tieten of tietjes al zijn het eigenlijk tieten haha :mrgreen: :mrgreen:

Ik vroeg net ook al aan hubbie wat zou je het geslachtsdeel van een jongetje noemen: hij zei ook gewoon piemel of plassertje, denk dat ik dat ook zou zeggen. :think:

Wat is het verschil tussen piemel wat jullie wel gebruiken, of tieties. (waarom niet gewoon borsten)???Want vind je vriend het ook vervelend als hij piemel zou zeggen op het kdv?

Het gaat hubbie er niet om wat voor een naam ik er aan geef maar dat ik het benoem… of hoe moet ik dat zeggen. Hij vind dat Veron niet moet weten wat tieten of poesje of wat dan ook is… dus niet het fijt dat wij het piemel en poeni (vriend is surinaams) noemen maar dus dat ik zeg wat het is…

snappen jullie me nog ?

Hoe moeilijker jullie er over doen hoe interessanter hij het vindt. Hij benoemt doodgewone dingen, de volwassenen maken er hele aparte dingen van :wink:Hier is het dus gewoon piemeltje, borsten etc, net zo normaal vind ik als handen, ogen etc.

Ik vind dat je dat gewoon moet kunnen benoemen hoor…is toch niets raars aan en over een tijdje gaan ze er zelf misschien naar vragen.

Mijn dochtertje is nu bijna 2 :inlove: en zegt ook tuutjes (=tietjes) en wijst dan haar tepeltjes aan.

Ik vind het hetzelfde als je oogjes en mondje leert…het hoort gewoon bij het lichaam.sneeuwitje

Zijn gewoon lichaamsdelen, ik benoem dat gewoon. Dat is je hand, dat is je voet, dat is je buik, dat is je piemel. Lijkt me heel normaal dat kinderen dat leren.

Wij benoemen hier alles hoor, we vinden het net zo gewoon als een vinger of een grote teen in dat opzicht.

Ryan heeft een piemel en Nina heeft een plasser (poesjes zeggen hier in huis ‘miauw’ dus die associeren we niet met een geslachtsdeel)

Mijn Ryan heeft ook een piemel :wink: Quin overigens ook en Amy een plasser. Net als mama.

Hier wordt dus ook gewoon alles benoemd. Kind komt er toch een keer achter, dus waarom dan niet meteen goed aanleren.

Ja ik snap je dyfaine… :think:

Ik denk dus dat hij geslachtsdelen als iets heel anders ziet dan een duim terwijl het toch echt bij je lichaam hoort.

Associeert hij het ook perse met sex? Of is dat helemaal niet aan de orde.Ik heb liever dat mijn kinderen leren hoe WIJ het benoemen dan dat ze straks op school allerlei nare namen horen en die gaan gebruiken…Want gaat sowieso komen hoor…Als mijn kinderen maar weten hoe het echt heet vind ik het ‘prima’…

Nee idd ik vind ook alles gewoon benoemen hoe je het ook doet in welke taal maakt niet uit. Maar in elk geval niet geheimzinnig over doen.

Ik zal hub dit laten lezen haha dan weet hij dat het normaal is :mrgreen:

Thanks meiden :-*

Wij hebben er eigenlijk nooit bij nagedacht en zijn het gewoon gaan benoemen, geen problemen dus! Waarschijnlijk omdat we er niet verschillend over dachten! Waar wij wel beide moeite hebben is dat ze alles wat ze wat dat betreft meteen moet aanraken als ze het benoemt.

Niet zozeer bij haarzelf, maar ook bij ons… :?Hier noemen we het trouwens ook poeni en daarbij tollie en bobbies!

En we hebben ook nog 2 paar blaka billen en 1 paar bakra billen :mrgreen:

Haha ja dat is ook waar hubbie het probleem vind dat hij het zegt en idd ook aanwijst en bij iedereen :mrgreen:

En wat betreft het benoemen van Poeni en tiettiet zoals veron ze nu noemt dat blijf ik ook doen. Tollie zeg ik soms maar soms ook Piemel ligt er maar net aan.En hahah die van de billen die houd ik er in :thumbup: papa de blaka billen en mama de bakra :lol:Maar wel grappig dat ze ook ineens de behoefte hebben om overal te pas en te onpas te benoemen dus ook ineens in een winkel of waar dan ook :oops:

grappig topic.

Hier worden de delen gewoon benoemd alsof het gewoonste zaak is van de wereld. Alleen de vrouwelijke deel, ben ik nog even aan het twijfelen welk woord ik zal gebruiken… :think:

Maar hier ook piemel, navel, borsten, tepel.

Ik denk dat Veron wel snel weer uitgekeken is, dus hubbie hoeft zich niet druk om te maken. :smiley: Zijn jullie er al uit?

hier benoemen we ook alles bij naam, maar volgens onze dochter hebben jongens een snavel en meisjes hebben niks :shock:

Hier idd nog steeds elke dag dat alles word aangewezen en mama haar shirt word dan ook echt weg getrokken soms om tiettiet even te bekijken als het aan hem ligt :? Ik zeg nu tegen hem sssttt is toch ons geheimpje want hij kan er de hele dag wel naar kijken haha die kleine boef.

Verder idd Tollie ach misschien is het straks zo weer voorbij. Laten we het hopen in elk geval :lol:

Hier ook een plasser, piemel en tieties of borsten. Tja, het zit er toch aan, dus kunnen we het maar beter benoemen. Hoe geheimzinniger je erover doet, hoe interessanter het wordt.

Maar mijn dochtertje wil in de livera als ze bh’s ziet ook graag minimaal 30 keer tieties roepen :lol: !

je moet het juist wel benoemen hoor!

is heel belangrijk dat je je kind leert dat het iets normaals ishier noemen we vagina een plasser.

bij jongens gewoon piemel en borsten borstjes of tieties.poesje vind ik eerlijk gezegd helemaal niks voor kinderen :shifty:is voor mijn gevoel of een kat, of een porno achtige benaming voor de vagina :mrgreen: .(hier was pas ook al een topic over, ik geloof in de huiskamer :wink: )