Leuke kinderactiviteiten

Hier mag je tips plaatsen wat betreft leuke kinderactiviteiten. Commerciele links zijn echter niet toegestaan.



Groeten,

Jippie, namens het beheer

Top idee…





Speeltuin Malkenschoten in Apeldoorn, entree 6,50 gemiddeld en er is van alles te doen. Ze hebben er dieren ala kinderboerderij, een veld met mega grote lego bouwblokken, enorm leuke speeltuine, blokhutten die de kinderen zelf kunnen afbouwen, trapboten waarmee je tussen de schildpadden en karpers kunt varen en een palendorp boven water voor wat groteren… erg leuk!



De koperen ezel in Epe… spelen, een rit maken met een ezel, evt picknicken…



Doepark de Nooterhof in Zwolle. Entree is gratis, in het theehuis kan je als papa en mama lekker koffie en thee nuttigen met een plaatselijke ambachtelijke lekkernij. Je kan met de kinderen de tuin van de vergeten groenten in, bij de bijen kijken, je naamboom opzoeken en gewoon lekker ravotten. Er is een waterspeelplaats waar ze vooral zoet mee zullen zijn. Geen dagvullend iets, maar zeker een leuk goedkoop uitje voor een uurtje of 3!



Kinderboerderij Cantecleer in Kampen… heerlijk spelen, helpen de dieren te verzorgen, kijk op de site om te zien welke activiteiten er zijn, zo kun je meehelpen hooien in het hooiseizoen of zelfs helpen om wilgen te knotten en spelen op de hooizolder is altijd super natuurlijk.



Stadslandgoed de Kemphaan en stichting Aap. In Almere. Heel mooi bos, plek om te ravotten, een natuur educatieve boswandeling te maken. te zien hoe de schapen worden gehoed enz… en natuurlijk de apen bekijken bij stichting Aap.



De Drentse Koe in Ruinerwold. Toegang voor kinderen kost 4,50 Dan mogen ze op allerlei traptrekkers en karren rijden, spelen in de speeltuin met water goten en pomp, spelen op de speelzolder en ondertussen kun je dan heerlijk genieten van heerlijk vers gemaakt boerenijs…



Verder, nog niet geweest, staat nog wel op ons lijstje voor deze zomer…



De orchideeën hoeve in Luttelgeest. Lijkt ons ook erg leuk, tropische tuin, vlinderpoppen in stadia, speeltuin, luchtkussen enz.





En het belevenissenbos in Lelystad. Een natuureducatief uitje waar de wandeling en alles wat je tegenkomt vooral is gericht op kinderen…

Tijdens de vakantie kwamen wij leuke (buiten)dingen tegen voor kinderen die niet zo heel bekend zijn (bij ons dan, als je niet uit de regio komt).

lijkt me leuk om te delen welke musea, speeltuinen, activiteiten, etc. echt leuk zijn voor kinderen, welke leeftijd, kosten e.d.

en ook als dingen enorm tegenvallen is het misschien zinvol om te melden :shifty:



Beheer bedankt voor deze sticky :thumbup:

Zelf maar even:



Drenthe:

  • bij museumdorp Overvelte ligt Het Houten Pad van Theodoor, een speelroute door bos en een stukje akkers met oude soorten granen.

    klimmen en klauteren, geluidjes, verhaaltje erbij.

    het is maar een korte rondwandeling maar voor een wat grotere peuter of een kleuter echt leuk :thumbup:

    wandeling is gratis, folder gratis te krijgen bij de VVV, boekje met een heel verhaal over Theodoor kost 1 euro.



    -Openlucht Museum Ellert en Brammert

    hun mascottes zijn twee reuzen en eerst leek ons dit helemaal niks (ik dacht aan een soort nep Efteling) maar het was echt leuk.

    heerlijk rustig en groen om rond te wandelen.

    plaggehutjes om in te kijken, oude smid, boederij, gevangenisje etc.

    schaapsherder gaf een demonstratie met een hond, mooi om te zien.

    kinderen mochten in het atelier zelf een schaapje kleien.

    er zit een mooi terras bij met pannekoeken, broodjes, koffie met drentse koek, met een houten speeltuintje erbij. grote glijbaan. apart peutergedeelte. klein winkeltje met ouderwets snoep, kaarten etc.

    met een beetje zonnig (of in ieder geval droog weer) een leuk dagje!

in Leidschendam zit de Leidschendamse Speeltuin Vereniging.

een echte buurtspeeltuin. leuk voor kinderen tot ongeveer 8-9 jaar.

2 zandbakken, veel klimtoestellen, hoge glijbaan, (baby)schommels.

in het midden een plein om te voetballen of basketballen.

entree rond de 2 euro p.p.

terras met consumpties voor kleine prijzen. snoepjes per stuk voor een paar cent, dat werk :lol:

In Ijmuiden heb je ook een geweldige speeltuin, weet even niet meer hoe hij heet maar ook een paar euro per kind entree.



Eventueel heb je ook speeltuin groenendaal, ook entree p.p geloof euro en dan ook een drankje, die is wel kleiner dan ijmuiden.



(dit is btw allemaal noord-holland)

@mlk1982 wrote:

In Ijmuiden heb je ook een geweldige speeltuin, weet even niet meer hoe hij heet maar ook een paar euro per kind entree.



Eventueel heb je ook speeltuin groenendaal, ook entree p.p geloof euro en dan ook een drankje, die is wel kleiner dan ijmuiden.



(dit is btw allemaal noord-holland)




De speeltuin heet ‘De veilige haven’ een aanrader idd.



Leuk topic :thumbup: , iemand nog tips voor leuke dingen in de buurt van Reuver?

Leuk dit.



De geiten/ijsboerderij in Epe. Gratis spelen, en ondertussen genieten van een ijsje.



De Flierefluiter in Raalte. Entree is €4. Leuke speeltuin/kinderboerderij.



Bakkerijmuseum in Hattem.

super dat er weer tips bij komen :thumbup:



kom op iedereen, met alle leden van KoK moeten we toch een redelijke landelijke dekking van leuke activiteiten kunnen halen.



in de buurt van Den Haag: boerderij 't Geertje.

veel geiten en andere dieren, winkeltje met kaas e.d. , terras, met in de lente heel veel lammetjes die je een flesje mag geven



in Den Haag: speelbos Robin Hood van Staatsbosbeheer

Leuk!



In Den haag ook De Kinderwerkplaats (even googlen op kinderwerkplaats Den Haag ;)) Mijn man kreeg Juul er bijna niet meer weg.



Natuurlijk ook het Museon en het Omniversum.



Wij gaan volgende week ook nog een keer naar Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. Daar hebben ze niet alleen vlinders, maar ook andere dieren en planten natuurlijk!

Het schijnt goed bereikbaar te zijn vanaf Den Haag Centraal, dus dat moet te doen zijn.

Ik ben benieuwd. :slight_smile:

Kunnen jullie er misschien ook bijzetten van/tot welke leeftijd het leuk is? Dat maakt het wat makkelijker kiezen voor mensen die het niet kennen :slight_smile: Maarl euk topic zo!

In friesland heb je het blote voeten pad. Erg leuk voor de kinderen en hun ouders die al goed kunnen lopen. En dan bedoel ik eigenlijk niet ander half ofzo.Jaar of 3 4 denk ik.

Heerlijk banjeren door de modder, door slotjes waden, over boomstammen, stapstenen ed. En dat allmeaal op blote voeten. Wel droge en schone kleding meenemen. Of de wandeling in badkleding? In iedergeval zo dat je wel vies mag worden. Afspoelen kan in een vijver.



Gratis overigens.

Waar is Friesland is dat blotevoeten pad?

Het Blotevoetenpad ligt tussen Surhuisterveen en Doezum-Grootegast. Niet zo ver hier vandaan! :slight_smile:

Cynthia, Vlinders aan de Vliet is leuk maar wel klein. je kunt makkelijk het rondje 3x doen :lol: als je meisje de rust heeft om naar de mooie vlinders te kijken is het zeker een keer leuk :thumbup:



er tegenover zit het tuincentrum Life and Garden. daar kun je mooi een ijsje halen, goudvissen en knaagdieren kijken en plantjes uitzoeken of zaadjes om zelf te planten (zonnebloemen :wink: )

O ja, vanaf Den Haag centraal stopt bus 45 richting Leiden er recht voor de deur :thumbup:

@elisaatje wrote:

Cynthia, Vlinders aan de Vliet is leuk maar wel klein. je kunt makkelijk het rondje 3x doen :lol: als je meisje de rust heeft om naar de mooie vlinders te kijken is het zeker een keer leuk :thumbup:



er tegenover zit het tuincentrum Life and Garden. daar kun je mooi een ijsje halen, goudvissen en knaagdieren kijken en plantjes uitzoeken of zaadjes om zelf te planten (zonnebloemen :wink: )




Bedankt voor de tip, dat gaat helemaal goedkomen! :mrgreen:

vandaag geweest: speelbos de Balij in Zoetemeer.

lekker bos om in te ravotten met speeltoestellen die leuk zijn voor kinderen vanaf 4 jaar schat ik.

wiebelbrug, vossenhol, vlot over het water, hutten bouwen, laarzenpad, veel ‘sluippaadjes’, een waterpomp, leuk picknicken.

je kunt ook een opdrachtroute doen van Staatsbosbeheer (zie site Staatsbosbeheer).

naast het bos zit de kinderboerdij Balijbos. best veel dieren, een knuffelhoek met cavia’s en konijnen, wat speeltoestellen en klein terras. hier worden ook regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd (zie hun site)



leuke plek om een paar uur door te brengen, als het droog is :wink:

alle entree gratis.

in Delft bij allebei de kinderboerderijen (een bij het Delftse Hout en een in wijk tanthof) de waterspeeltuinen!



helemaal geweldig, speeltuin met ondiepe waterbaan en diverse (water) speeltoestellen.

Gratis toegang; mijn kids (2 en 4j) vermaken zich er uren, maar ik zie er ook nog genoeg schoolgaande kids.



En blote voetenpad is idd heel leuk met/ voor kids!

Wij gingen naar Twello (Hof van Twello) en in bij de tuinen van Dr Vogel (ik geloof Nunspeet?) zit er ook een.

En dan met kids tussen 14 j en 2 j.

in Drenthe rondom het boomkroonpad is altijd wel wat te doen, en anders kun je er korte wandelingen maken en daarna lekker wat drinken in het restaurantje. vooral rond de herfst erg leuk. voor het pad zelf moet je wel betalen, maar het speelbos eromheen is gratis.



het nije hemelriek, gratis zwemmen in een veilige zandafgraving, bij zonnig weer wel erg druk, maar wandelen is daar ook mooi, fijn zand om in te graven en spelen.



het kabouterland in exloo, wel duurder, een prachtige speeltuin, ook een stukje indoor, veel mooie dieren en leuke plek om een dag door te brengen



nog meer kabouters:

kleinschaliger is het ‘rijk der kabouters’ in Eext een bos waar een aantal kabouters opgesteld staan, met een klein verhaaltje eromheen. wat erg leuk is is een speelveld met schommels, trekkers, glijbanen, ballen, een zandbak waar kinderen kunnen spelen.