Leuke activiteiten die door de OR georganiseerd worden

Wat voor activiteiten worden er bij jullie op school door de Ouderraad georganiseerd. Bij ons op school zijn het een beetje de standaard activiteiten. Het hoogte punt is de Fancy fair met kinderspelen (touwtje trek, ballen gooien ed…). Het lijkt niet echt meer van deze tijd. Maar wat zijn dan leuke alternatieven?

eh… schoolvoetbal, schoolvolleybal, sint/kerst/pasen enz… en er is altijd een high tea voor hulpouders, zo’n 3 weken voor de schoolvakantie. Elke 1e maandag van de maand is er inloopkoffieochtend. Verder hadden we de vliegende papa’s daar kon je dan kaarten kopen en was dan een soort ouder disco. En verder denk ik ook een beetje het standaard spul…

Klinkt goed Cell, leuk een high tea voor hulp ouders en wat moet ik me voorstellen bij een ouder disco?

Dat was georganiseerd door de mannen in de OR… die organiseerden 2x per jaar een disco avond IN de school voor de ouders van leerlingen. Een avond even niet iets voor en door kinderen, maar gewoon muziek, een hapje een drankje… je kon er kaartjes voor kopen a 2 euro en dan kreeg je toegang en de opbrengst kwam in de pot speciale projecten voor school. We hebben daar oa vorig jaar het schoolplein mee opgeknapt. Inmiddels zijn de vliegende papa’s gestopt, ze waren met z’n 5 en maar 1 lid overleed door een tragisch arbeidsongeval hier in de wijk… het was daarna niet meer hetzelfde, dus was begin vorig jaar de laatste… maar toch.



De high tea is ook een succes… ben je meegeweest op schoolreis, lees je voor, loop je mee als begeleider naar activiteiten, ben je crea ouder, luizenpluis moeder enz… dan word je die middag even in het zonnetje gezet. Thee en koffie word geregeld, de kinderen van groep 6,7 en 8 regelen hapjes die ze bakken in groepjes enzo… heel leuk… gaan we dit jaar weer doen.

het ligt eraan wat het doel is van je activiteiten, met geld ophalen is een fancy fair wel het meest doeltreffend!! De laatste keer hebben we de crea ouders en oma;s aangeschreven om zo veel mogleijk dingen te maken, evt tegen onkostenvergoeding… spelletjes erbij, we werkten emt knipkaartjes die je van te voren moest kopen en daar kon je dan dingen onder de vijf euro mee betalen… ideaal…



Verder hebben wij een fietstocht, vijf euro inleggen per gezin icm de onkosten, na de tijd is er een bbq verzorgd door het personeel en de ouderraad, en er zijn allemaal dingen nog, zoals schoolontbijt, kerstfeestviering waar zij de catering doen van de oac, met kerst een kerststukje maken met alle kinderen, benodigdheden krijgen ouders op een lijst mee en oac zorgt voor groen.

Ik kan me voorstellen dat een fancy fair het meeste geld ophaalt. Wat voor spelletjes doen jullie bij de fancy fair Konijn?



En die high tea, erg leuk

blikgooien, loopklossenrace, sjoelen, smincken, nagels lakken door gr acht leerlingen…



ook dingen zoals touwtje trekken, grabbelen, voetbalgaten en dan proberen te scoren, winnaar wie na vijf keer schoppen het meeste punten weet te halen. ed. Spijkerbroekhangen, wie het langst hangt, koekhappen, snoep happen.

We merken dat wanneer er een prijs te winnen valt, dit kan ‘afval’ matriaal zijnv an school zoals schriften, pennen, set markeerstiften, na wat het voor activiteit is, er meer gespeeld wordt.



Ook leverde de laatste keer die strippenkaart betalen meer winst op, vrijwel alle kinderen kregen een strippenkaart voor drie of vijf euro, en tja, die gaat wel op aan spelletjes ed! dus echt een tip en weinig geklier met geld ed en stelen noem maar op1

Fancy Fair; Wat bij ons als een trein liep op de fancy fair was schminken, glitter tattoos zetten en haar vlechten en knippen (door moeders die ook echt kapper zijn), nagellakken door 2 nagelstylistes

Verder hadden we een rommelmarkt op het schoolplein, een springkussen (eigendom van 1 van de ouders), een lokaal met versnaperingen (door ouders gemaakt), rad van avontuur, envelop trekken (altijd prijs), grabbelen en heel veel oud-hollandse spelletjes.



Verder organiseert de ouderraad disco’s, halloween dag, aankleding en entertainment met Sinterklaas en kerst, Valentijnsdag, lentefeest (speurtocht met aansluitend high tea), schoolreis, sportdagen (onderbouw/bovenbouw apart), groep 8 kamp, creatieve lessen (na schooltijd voor groep 5 en hoger) ed.