Lekkere quiche recept

Iemand een lekkere quiche/hartige taart recept?



Liefst zonder vis

Mmmmmm…

Moet ik ook nodig weer eens maken!!

Wij doen altijd gehakt, broccoli, cashewnoten en blauwe kaas en gewone kaas :drool: :drool: :drool: :drool: :drool:

ik heb er eentje met spinazie, champignons en blauwe kaas (vega).

steeds weer een hit :thumbup:

laat maar weten als je het recept wilt :slight_smile:

1 stronk broccoli

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

stuk blauwe kaas, bijvoorbeeld Danish Blue

flinke hand cashewnoten

4 eieren

scheut melk

geraspte kaas

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.



Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze: vijf minuten in kokend water hangen, direct daarna afspoelen onder koud water. Omdat je de roosjes snel afspoelt, blijven ze lekker groen.



Leg de blaadjes bladerdeeg in een quichevorm, die je vooraf hebt ingevet met een beetje boter of olijfolie.



Doe de roosjes broccoli in de vorm. Snij de blauwe kaas in blokjes en verdeel die tussen de broccoli. Strooi de cashewnoten erover.



Klop de eieren schuimig met wat melk, zout en peper. Schenk de eieren in de quichevorm en bedek de quiche met een laagje geraspte kaas.



Bak de quiche in een half uur tot drie kwartier goudbruin.







En dan doe ik er nog rul gehakt doorheen en knoflook :drool:

Kip met kerrie en ananas :drool: !

Trek het gare kippenvlees in draadjes en snij de ananas in kleine stukjes. Meng de kip door de ananas.

Klop de crème fraiche, ei, melk, kerrie, zout en peper goed door elkaar.



Bereiding (ik doe het altijd in een muffinvorm):

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel het kip/ananas mengsel over de vormpjes.

Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200°C (heteluchtoven 180°C).