lekkere gerechtjes?

wie o wie heeft er lekkere en vooral makkelijk ideeen voor wat lekkere kleine gerechtjes?



tweede kerstdag gaan we een soort van lopend buffet organiseren bij mijn schoonzus en iedereen gaat wat maken en meebrengen dus kom maar op met jullie ideeen!



(ook lekkere dingetjes voor de kids meer dan welkom!)

Grote champignons gevuld met Boursin afgedekt met een plakje Brie :drool:

In een grote ovenschaal, op 200 graden in de oven tot de Brie gesmolten is.

Ik doe er meestal een scheutje olie overheen, daardoor blijft de champignon een beetje zachter en minder droog.



Jummie!!!



En gevulde eitjes natuurlijk. Ook erg lekker!!! En makkelijk te maken

kids: minicroissantjes maken (DANONE) met knakworstje erin.



Pannekoeken gevuld met zalm: pannekoeken bakken geen zoete, dus wat extra zout/peper erin mag best, af laten koelen, boter erop plakje gerookte zalm erop. Rolletjes maken en voor serveren in de oven, 15 minuten 180 graden ongeveer. Zalm wordt dan lauwwarm en wat zacht. Bestrooien met peper uit de molen en verse bieslook. Voor een voorgerecht 1 pannenkoek p.p., voor buffet kleine stukjes ervan snijden.



Heb nog tips zat maar ik zou naar www eerste en 8e letter van het alfabet gaan punt nl :wink:



natas

u heeft pbtje :-*

nog meer , nog meer! :mrgreen:

Koude pasta salade



250 gr Farfalle (of andere soort pasta)

75 gr magere spekreepjes

2 groene appels (of een gele paprika)

200 gr worst (chorizo, salami, metworst o.i.d.)

4 lente-/bosuitjes

2 teentjes knoflook (naar smaak, soms is 1 voldoende)

3 tros-/roma tomaten

bakje olijven (zwart/groen) (in ringen)

1 bosje verse basilicum (15 gr)

1 crème fraîche

4 el mayonaise



Kook de pasta aldente, spoel af en besprenkel met olijfolie. (en laat afkoelen)

Bak de spekreepjes knapperig. (en laat afkoelen)

Snijd de bosui, tomaten, appel (paprika) en worst in stukjes.



Dressing: pers de knoflook uit boven de crème fraîche en voeg zout, peper, mayonaise, olijven en basilicum toe.



Alles door elkaar mengen en severen met chiabatta en (kruiden)boter

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :drool: o men o men ik heb er nu al zin in!

ook om te maken hoor maar nog meer om lekker op te eten :mrgreen:

Weet je wat je ook kunt doen? Bij de supermarkten langsgaan en

dat gratis magazine meenemen (o.a. AH, C1000, Jumbo etcetc)

Ik neem ze sowieso altijd mee en knip de leukste, lekkerste

uit. Er zijn nu veel kerstnummer uit met vaak ook leuke, makkelijke

recepten :thumbup:

Een vegetarisch hapje:

Bladerdeeg met spinazie en feta :drool: Ik maak het zelf ook, en heb het vorige week even getest, heerlijk!

Mocht je geinteresseerd zijn, ik heb het recept voor je hoor :wink:

Je kunt een lekkere quiche maken , die zijn namelijk warm en koud

erg lekker :thumbup: